Εθνική... τραγωδία (photos)

Εθνική... τραγωδία (photos)

Σε ένα ματς που έπρεπε η εθνική ομάδα να το κερδίσει για... πολλούς και διαφορετικούς λόγους παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε 58-72 από την ομάδα των Σκοπίων.

Οι παίκτες του Ντοκουζόβσκι ζούσαν και ανέπνεαν γι' αυτό το παιχνίδι και το απέδειξαν μέσα στο παρκέ, ενώ αντίθετα οι διεθνείς μας φάνηκαν ανήμποροι να αντιδράσουν και στη χειρότερή τους μέρα, βρέθηκαν ακόμα και 17 πόντους πίσω στο σκορ, στο 4ο δεκάλεπτο.

Και κάπως έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την πρώτη του ήττα στο Eurobasket της Λιθουανίας, αλλά και την πρώτη ήττα από τα Σκόπια, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία στους γείτονες να μετατρέψουν σε... εθνική τους εορτή την 3η Σεπτεμβρίου.

Η κακή μέρα, πάντως, φάνηκε από πολύ νωρίς για τον Ηλία Ζούρο και τους παίκτες του που έδειξαν πως δεν είχαν τη φρεσκάδα των δύο προηγούμενων αγώνων. Αντίθετα, οι Σκοπιανοί που κυριολεκτικά γυάλιζε το... μάτι τους, ξεκίνησαν πιο δυνατά τον αγώνα, δημιουργώντας συνεχή προβλήματα στην άμυνα της εθνικής μας ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Ντοκουζόβσκι έφτασε σε πέντε εύκολα καλάθια δίχως αντίσταση, απόδειξη της χαλαρότητας της ελληνικής άμυνας.

Οι Σκοπιανοί είχαν σε καλή μέρα τους Ιλιέφσκι και Άντις, που τράβηξαν... το κουπί στην επίθεση, ενώ από την Εθνική προσπαθούσαν να συμμαζέψουν τα πράγματα οι Ζήσης και Μπουρούσης.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έβρισκαν με δυσκολία το δρόμο προς τα καλάθια και είναι χαρακτηριστικό ότι στα τρία πρώτα λεπτά μόνο ο Καϊμακόγλου είχε σκοράρει.

Η Εθνική συνέχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην επίθεση πέντε εναντίον πέντε με αποτέλεσμα οι Σκοπιανοί να πάρουν τα ηνία στο σκοράρισμα και να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 30-29.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Φώτσης ανέλαβε δράση και προσπάθησε να ξελασπώσει επιθετικά την Εθνική, που συνέχιζε να είναι νευρική και να μην έχει καθαρό μυαλό στις επιλογές της. Το κακό για την ομάδα του Ζούρου ήταν ότι αφυπνίστηκε ο ΜακΚάλεμπ, με αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μένει πίσω στο σκορ με 42- 50.

Δύο καλές άμυνες βοήθησαν την Εθνική να μειώσει σε 46-50 και στις αρχές της τέταρτης περιόδου σε 49-50. Δυστυχώς όμως, το μεγάλο μπλακ άουτ ήρθε στο καθοριστικό 4ο δεκάλεπτο... Δύο σερί λάθη από τον Καλάθη και αρκετές λάθος επιλογές στην επίθεση από τον Μπουρούση, έδωσαν προβάδισμα οκτώ πόντων στα Σκόπια, έξι λεπτά πριν το φινάλε, όπου η εθνική μας άρχισε να παραδίδει τα... όπλα.

Και δεν ήταν τυχαίο πως από το σημείο εκείνο και μετά μας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το πήρε η... κατηφόρα με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ ακόμα και με 17 πόντους. Τελικά το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Ζούρου ήταν να μειώσουν κάπως τη διαφορά, δίχως όμως και πάλι να μπορέσουν να... διασώσουν το γόητρό τους.

Τώρα η αναμέτρηση της Κυριακής (4/9) με το Μαυροβούνιο αποκτάει ξεχωριστή σημασία για την Εθνική, η οποία θέλει τη νίκη, για να μη μπλέξει σε περιπέτειες.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 29-30, 47-50, 58-72

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 10 (10 ριμπ.), Ζήσης 9 (8 ριμπ.), Βασιλειάδης 3, Καλάθης 7, Φώτσης 16, Παπανικολάου 1, Μαυροειδής 1, Μπράμος, Κουφός 3, Σλούκας, Καϊμακόγλου 6.

ΠΓΔΜ (Ντοκουζόβσκι): Ιλιέφσκι 6, Σοκόλοφ, ΜακΚάλεμπ 27, Β. Στογιανόφσκι 2, Ντ. Στογιανόφσκι 3, Σιμονόφσκι, Γκετσέφσκι 11, Άντιτς 12 (8 ριμπ.), Τσεκόφσκι 11, Σαμαρτζίσκι.

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved