Άστρα λαμπρά την οδηγούν... (video+photos)

Άστρα λαμπρά την οδηγούν... (video+photos)

Τεράστιας σημασίας νίκη (1-0) πέτυχε η Εθνική μέσα στο κατάμεστο «Μπλούμφιλντ», κόντρα στο Ισραήλ και παρέμεινε έτσι στην κορυφή του ομίλου της. Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Σωτήρης Νίνης. Ανοίγει πλέον ο δρόμος για το Euro 2012.

Οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος είχαν πάθος και αγωνιστική πειθαρχία στο παιχνίδι τους, γεγονός που έδωσε σημαντικό αβαντάζ στην εξέλιξη του αγώνα. Με μοναδική εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο, όταν οι περισσότεροι «έσκασαν» από την υπερπροσπάθεια στην υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στο Ισραήλ, ήταν καλύτεροι και δίκαια έφτασαν στην κατάκτηση των τριών χρυσών βαθμών.

Σε ότι αφορά στους διακριθέντες, δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσουν κάποιοι, αφού σχεδόν άπαντες έπιασαν υψηλή απόδοση. Ίσως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος να ήταν αυτός που έκλεψε, με την εμφάνισή του, τα περισσότερα βλέμματα, ενώ εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Ζαραδούκα απέναντι στον Μπεναγιούν.

Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή...

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά, καθώς οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έδειξαν από το πρώτο, κιόλας, λεπτό τα... δόντια τους στους αντιπάλους τους. Το Ισραήλ, βέβαια, έδειξε στα πρώτα λεπτά του αγώνα να έχει καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι εντελώς φυσιολογικό, δεδομένου ότι αγωνιζόταν στην έδρα του, την οποία, μάλιστα, οι φίλαθλοι είχαν μετατρέψει σε... καμίνι. Στη συνέχεια, όμως, οι διεθνείς του Φερνάντο Σάντος ανέβασαν ταχύτητα και άρχισαν με οργανωμένες επιθέσεις να πατούν στα αντίπαλα καρέ. Το δίλεπτο 18’-20’η Εθνική έπιασε ένα τρελό ρυθμό, γεγονός που αποδιοργάνωσε τους αντιπάλους της στα επόμενα λεπτά.

Η καλύτερη ευκαιρία κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους ήταν αυτή του Σαλπιγγίδη, στο 24’, με τον Αουάτ να μπλοκάρει. Οι παίκτες του Ισραήλ προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν, ωστόσο σε κάθε περίπτωση έβρισκαν μπροστά τους είτε τον Αβραάμ, είτε τον εξαιρετικό, για άλλο ένα παιχνίδι, Κυριάκο Παπαδόπουλο. Πολύ απόδοση έπιασε και ο Ζαραδούκας, ο οποίος απέναντι στο αστέρι του Ισραήλ, Μπεναγιούν, δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα. Γενικά, η αμυντική λειτουργία της Εθνικής ήταν για... σεμινάριο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αντίστοιχη επιθετική δεν ήταν καλή. Στα τελευταία λεπτά, μάλιστα, του πρώτου σαρανταπενταλέπτου η Εθνική έβαλε και πάλι μεγάλη... ταχύτητα, όμως η τύχη δεν ήταν μαζί της σε δύο περιπτώσεις και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς το αντίστοιχο πρώτο. Με το Ισραήλ να έχει το πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο επόμενο πεντάλεπτο, όμως, η... πλάστιγγα έγειρε σαφώς υπέρ της Εθνικής μας ομάδας. Οι επιθετικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Φερνάντο Σάντος καρποφόρησαν στο 60’ όταν μετά από ατομική προσπάθεια, αποφεύγοντας δύο αντιπάλους, ο Σωτήρης Νίνης, με ωραίο πλασέ, έστειλέ την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει, Αουάτ (0-1).

Στη συνέχεια το Ισραήλ προσπάθησε, χωρίς να τα καταφέρει, ν’ απαντήσει, όμως και πάλι τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην ελληνική άμυνα. Με κορυφαίο τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, η αμυντική γραμμή λειτούργησε εξαιρετικά, γεγονός που βοήθησε τους χαφ να δημιουργήσουν παιχνίδι τόσο από τις πλευρές, όσο και από τον άξονα.{textlink}

Στη συνέχεια ο ρυθμός της Εθνικής έπεσε αισθητά, αφού οι αντοχές των διεθνών ήταν σαφώς μικρότερες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας που επικρατούσε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο διάστημα αυτό, το Ισραήλ έφτασε στα καρέ του Σηφάκης, όμως, ευτυχώς δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ και έτσι η Εθνική θα ταξιδέψει στην Λετονία με ανεβασμένη την ψυχολογία.

Δεν θ’ αγωνιστούν στο παιχνίδι με την Λετονία οι: Κατσουράνης και Τοροσίδης οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες, όπως επίσης και ο Νίνης που υπέστη ρήξη χιαστών, καθώς και ο Καφές που θα μείνει εκτός για δύο με τρεις εβδομάδες λόγω διάτασης έσω πλαγίου συνδέσμου.

Θυμηθείτε live την εξέλιξη της αναμέτρησης ΕΔΩ

Δείτε τι προηγήθηκε της σέντρας ΕΔΩ

Άστρα λαμπρά την οδηγούν... (video+photos)



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved