Ο «Γρηγόρης» των Μαγυάρων στην Παιανία

Ο «Γρηγόρης» των Μαγυάρων στην Παιανία

Το Onsports σας παρουσιάζει τον Ρούντολφ Γκέργκελι που αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό χτύπημα του Παναθηναϊκού. Τα πρώτα βήματα, ο ρόλος Μπόλονι για την παρουσία του στην ακαδημία της Νανσί, το ενδιαφέρον αγγλικών και ιταλικών ομάδων και τα γκολ στους μεγάλους της Serie A.

Στις 9 Μαρτίου 1985 στην Νιρεγκιχάζα της Ουγγαρίας γεννήθηκε ο Ρούντολφ Γκέργκελι. Το επώνυμό του μάλλον ήταν… προάγγελος του τρόπου με τον οποίο θα αγωνίζονταν στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά γήπεδα μετά από περίπου 20 χρόνια, αφού σημαίνει «Γρηγόρης», και ο «Ρούντι» - όπως τον αποκαλούν οι περισσότεροι συμπαίκτες του – ανέκαθεν διακρινόταν για την ταχύτητα στο παιχνίδι του.

Ο 26χρονος σήμερα επιθετικός, ξεκίνησε να… κλωτσάει το τόπι στους δρόμους της γειτονιάς του μαζί ωστόσο γρήγορα εντάσσεται στην ομάδα της πόλης του και κάνει τα πρώτα οργανωμένα βήματα στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η ανακάλυψη και ο Μπόλονι

Το 1998 όντας μόλις 13 ετών τον ανακαλύπτει ο γνωστός και μη εξαιρετέος μάνατζερ, Βλάνταν Φιλίποβιτς, που αμέσως τον προτείνει στον πολύ καλό του φίλο, Λάζλο Μπόλονι! Ο νυν τεχνικός του ΠΑΟΚ, θα πειστεί για τις ικανότητες του νεαρού Γκέργκελι, δίνει το «πράσινο» φως και ο Ρούντολφ Γκέργκελι παίρνει θέση στις ακαδημίες της Νανσί.

Η πρώτη του χρονιά, αρκετά δύσκολη. Αγωνίστηκε ακόμα και ως κεντρικός αμυντικός, δεν μπορούσε να μάθει εύκολα τα γαλλικά αλλά τουλάχιστον είχε όλα όσα χρειαζόταν (σχολείο, προπονητικό κέντρο, γυμναστήριο) συγκεντρωμένα σε ένα σημείο. Ο «Ρούντι», όπως είχαν ήδη αρχίσει να τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του, κάνει μια εξαιρετική δεύτερη σεζόν με 28 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση της 3ης θέσης σε όλη την Γαλλία. Συνολικά με τη δεύτερη ομάδα της Νανσί ο Ρούντολφ Γκέργκελι είχε 26 γκολ σε 82 εμφανίσεις!

Πρώτη ομάδα και επαναπατρισμός

Ο Γκέργκελι μετά από αυτή την εξαιρετική σεζόν στην ομάδα νέων της Νανσί, παίρνει το… «διαβατήριο» για την πρώτη ομάδα του γαλλικού συλλόγου όπου όμως δε θα βρει τον Μπόλονι που έχει αποχωρήσει από το 2000 και αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο στο να μη μπορέσει ο νεαρός «Μαγυάρος» να καθιερωθεί στην ενδεκάδα και να αποδείξει την αξία του. Παρόλα αυτά, κατάφερε τελικά να παίξει 14 ματς πριν έρθει η κλήση από… τα πάτρια εδάφη και την Ντέμπρετσεν.

Το 2007 λοιπόν ο Γκέργκελι επιστρέφει στην Ουγγαρία για λογαριασμό μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Η κακή πορεία της ομάδας, που έφερε και τον τίτλο της πρωταθλήτριας από την προηγούμενη, θα παρασύρει και τον ίδιος την μετριότητα εκείνη τη σεζόν όμως τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι πολύ διαφορετικά και εξαιρετικά επιτυχημένα για τον Ούγγρο φορ που κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον συλλόγων από το εξωτερικό.

Δύο νταμπλ και «καρφί» στην Ιταλία

Ο Γκέργκελι μετά τα 2 γκολ σε 13 παιχνίδια την πρώτη σεζόν θα μπει δυναμικά στην περίοδο 2008-2009 και θα σκοράρει 16 φορές σε 26 παιχνίδια πρωταθλήματος και 3 φορές σε ισάριθμα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Ντέμπρετσεν, με την οποία θα κατακτήσει το νταμπλ. Επίτευγμα που ήρθε και την επόμενη σεζόν με την ουγγρική ομάδα και έφερε στον ίδιο προτάσεις από αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Τον Ιανουάριο του 2010 βρέθηκε στο Άμστερνταμ για να διαπραγματευτεί το αν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Άγιαξ κάτι που δεν έγινε τελικά όπως δεν προχώρησε και το ενδιαφέρον αγγλικών ομάδων που τον είχαν στο στόχαστρό τους. Νικήτρια στην «κούρσα» για την απόκτηση του Γκέργκελι βγήκε η Τζένοα που κατάφερε να τον κάνει δικό της όταν ο «Ρούντι» έμεινε ελεύθερος από την Ντέμπρετσεν τον Ιούλιο του 2010.

Βοήθησε ο Ντέταρι, σκόραρε με τους «μεγάλους»

Η προσαρμογή του στην Ιταλία ήταν αυτή που εκ νέου του δημιούργησε προβλήματα. Δεν ήταν εύκολο να βρει μια θέση στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας της Γένοβα αν και ο Λάγιος Ντέταρι, που είχε αγωνιστεί εκεί την περίοδο 1993-94, τον βοήθησε αρκετά έτσι ώστε να μπει στο κλίμα. Στην Τζένοα ανήκει ακόμα πάντως ο Γκέργκελι, αφού στον Παναθηναϊκό ήρθε με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, καθώς πέρσι το καλοκαίρι υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο.

Το μοναδικό του γκολ πάντως για λογαριασμό των Γενοβέζων το πέτυχε τον Οκτώβριο του 2010 κόντρα στην Ρόμα και μάλιστα μέσα στο «Ολίμπικο». Τον Ιανουάριο δόθηκε δανεικός στην Μπάρι και κατάφερε να σκοράρει απέναντι σε Γιουβέντους και Μίλαν ως το τέλος της σεζόν, που τον βρίσκει να υπογράφει στον Παναθηναϊκό όντας… στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής Ουγγαρίας. Εκεί βρέθηκε το απόγευμα της 31ης Αυγούστου το μέλος της διοικούσας επιτροπής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Σπηλιωτόπουλος, και απέσπασε την υπογραφή του...

«Βλέπει δίχτυα» με την Εθνική!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο… «Γρηγόρης» είναι διεθνής από το καλοκαίρι του 2008 με την Εθνική Ουγγαρίας. Στις 20 Αυγούστου 2008 η Ουγγαρία αντιμετώπισε το Μαυροβούνιο και ο «Ρούντι» πήρε το βάπτισμα του πυρός σε ότι αφορά τους αγώνες με το εθνόσημο στο στήθος.

Το πρώτο γκολ ήρθε λίγο καιρό αργότερα όταν στις 10 Σεπτεμβρίου 2008 σκόραρε στις καθυστερήσεις στη Στοκχόλμη στην ήττα των Ούγγρων με 2-1 από τους Σουηδούς. Ακολούθησαν άλλα πέντε γκολ στα επόμενα 18 ματς, που έδωσε με την Εθνική, έχοντας βρει δίχτυα τις δυο τελευταία φορές που αγωνίστηκε με τους «Μαγυάρους». Πιο πρόσφατη συμμετοχή του αυτή στις 10 Αυγούστου 2011 κόντρα στην Ισλανδία – του Έιντουρ Γκουντγιόνσεν της ΑΕΚ – όπου σκόραρε στο 4-0 της ομάδας του.

Ο «Γρηγόρης» των Μαγυάρων στην Παιανία



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved