Η παγκοσμιοποίηση του Ευρωμπάσκετ (phs)

Η παγκοσμιοποίηση του Ευρωμπάσκετ (phs)

Το φετινό Ευρωμπάσκετ αναμένεται να είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα της ιστορίας της διοργάνωσης…

Και σε αυτό βοηθάει πολύ το γεγονός πως πολλοί παίκτες από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ θα δώσουν το «παρών». Το λοκ άουτ του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο λοιπόν, βοηθάει στο να δει ο κόσμος από κοντά πολλούς αστέρες, ωστόσο πέρα από τους μεγάλους αστέρες από το ΝΒΑ, υπάρχουν και οι Αμερικανοί που έγιναν… Ευρωπαίοι. Τι εννοούμε; Δεν είναι λίγες οι ομάδες που διαθέτουν έναν Αμερικανό ή έναν Αφρικανό στο ρόστερ τους και το Onsports σας τους παρουσιάζει…

ΠΟΛΩΝΙΑ – ΤΟΜΑΣ ΚΕΛΑΤΙ

Γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός από την Ουάσινγκτον δεν κατάφερε ωστόσο να αγωνιστεί με τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά, ωστόσο συνεχίζει και παίζει σε υψηλό επίπεδο στα γήπεδα της Ευρώπης. Μάλιστα, είναι κάτοχος πολωνικού διαβατηρίου και τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους παίκτες – ηγέτες της Εθνικής Πολωνίας. Φημίζεται κυρίως για το πολύ καλό του σουτ.

ΙΣΡΑΗΛ – ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΟΥ

Άλλος ένας εξαιρετικό σουτέρ, γνωστός από τη θητεία του στη Μακάμπι Τελ Αβίβι. Ο Ντέιβιντ Μπλου είναι γεννημένος στο Λος Άντζελες και αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια στο Ισραήλ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει ισραηλινό διαβατήριο και να ενισχύει πλέον την Εθνική ομάδα της χώρα όπου αγωνίζεται. Μπορεί να αγωνιστεί με πολύ μεγάλη άνεση τόσο στο «3» όσο και στο «4».

ΒΟΣΝΙΑ – ΧΕΝΡΙ ΝΤΟΜΕΡΚΑΝΤ

Άλλος ένας παίκτης ο οποίος έχει περάσει από τον Ολυμπιακό. Σε αντίθεση όμως με τον Τόμας Κελάτι, ο Ντόμερκαντ αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά. Γεννημένος στο Σικάγο, ο 31χρονος γκαρντ / φόργουορντ τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στην Εθνική Βοσνίας είναι ένας από τους παίκτες ηγέτες του συλλόγου. Αξίζει να αναφέρουμε πως και ο Ντόμερκαντ φημίζεται για το πολύ καλό του σουτ.

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΝΤΟΝΤΑΓΙΕ ΝΤΡΑΠΕΡ

Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή του Ντοντάγιε Ντράπερ με την Εθνική Κροατίας σε μία μεγάλη διοργάνωση. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ, έχει ύψος 1,80μ. και είναι ένας από τους πιο κοντούς παίκτες του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην χώρα τους και του έδωσαν κροατικό διαβατήριο, προκειμένου να έχουν τη βοήθειά του και στην Εθνική ομάδα.

ΣΚΟΠΙΑ: ΜΠΟ ΜΑΚΚΑΛΕΜΠ

Αποτέλεσε για κάποιο διάστημα μεταγραφικό στόχο των δύο «αιωνίων», ωστόσο δεν ήρθε ποτέ, προκειμένου να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Μπο ΜακΚάλεμπ είναι ένας από τους καλύτερους πλέι μέικερ στην Ευρώπη και αγωνίζεται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Σιένα. Ο Αμερικανός από τη Νέα Ορλεάνη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τα Σκόπια στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ, καθώς αποτελεί το μεγάλο αστέρι. Ξεχωρίζει κυρίως για την ταχύτητά του στο ανοιχτό γήπεδο.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΟΜΑΡ ΚΟΥΚ

Ο Ομάρ Κουκ θα είναι συμπαίκτης του Αντώνη Φώτση και του Γιάννη Μπουρούση στην Αρμάνι Μιλάνο την επόμενη σεζόν, ωστόσο στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας θα τεθούν αντιμέτωποι. Ο Αμερικανός που έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του Νίκολα Πέκοβιτς, καθώς έχει μεγάλη εμπειρία από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και τα τελευταία χρόνια αποτελεί μία αξιόπιστη λύση στη θέση του πόιντ γκαρντ στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

ΒΕΛΓΙΟ – ΜΑΡΚΟΥΣ ΦΕΪΣΟΝ

Ο Μάρκους Φέισον έχει γεννηθεί στην Νορθ Καρολάινα και είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του από το ελληνικό πρωτάθλημα και το Περιστέρι. Υπό τις οδηγίες του Θανάση Σκουρτόπουλου αποτέλεσε μία πολύ καλή επιλογή στην περιφέρεια, ενώ στην Εθνική Βελγίου είναι ένας από τους παίκτες «κλειδιά». Διαθέτει εξαιρετικό σουτ από την γραμμή των 6,75μ., ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με τη φανέλα της Οντένσε στο βελγικό πρωτάθλημα.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΕΡΛ ΡΟΟΥΛΑΝΤ

Σίγουρα η Βουλγαρία δεν έχει πολλές πιθανότητες να φτάσει ψηλά στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, ωστόσο το πιθανότερο είναι πως ο Ερλ Ρόουλαντ θα είναι ένας από τους παίκτες που θα ξεχωρίσει με την παρουσία του. Ο Αμερικανός είναι γεννημένος στην Καλιφόρνια και αγωνίζεται με τη φανέλα της Μάλαγα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ένβα πρωτάθλημα που σίγουρα του έχει δώσει πολλές εμπειρίες που ενδεχομένως θα τον βοηθήσουν σε μία μεγάλη διοργάνωση.

ΓΕΩΡΓΙΑ – ΜΑΡΚΕΣ ΧΑΪΝΣ

Από τη στιγμή που η Εθνική Γεωργίας διαθέτει έναν παίκτη σαν τον Ζάζα Πατσούλια, δύσκολα μπορούμε να πούμε πως θα ξεχωρίσει κάποιος άλλος παίκτης, ωστόσο περιμένουμε από τον Μέρκες Χάινς να βοηθήσει το μεγάλο αστέρι του συλλόγου. Ο Αμερικανός διαθέτει τα προσόντα ώστε να βοηθήσει σημαντικά, έτσι ώστε η Γεωργία να πραγματοποιήσει μία καλό πορεία στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΣΤΙΒ ΜΠΑΡΤ

Πρωταγωνιστής στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας, ο Μάικ Φρατέλο τον κάλεσε στην Εθνική, προκειμένου να δώσει λύσεις από την περιφέρεια. Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος διαθέτει καλό σουτ και μπορεί να κάνει τη… ζημιά. Ο Αμερικανός μπορεί να βοηθήσει σημαντικά Πετσέροφ και Φεσένκο στην προσπάθειά τους για μία καλή πορεία στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΣΕΡΤΖΙ ΙΜΠΑΚΑ

Αν και δεν είναι Αμερικανός, αποφασίσαμε να τον βάλουμε στη συγκεκριμένη λίστα, καθώς αναμένεται να αποτελέσει παίκτη «κλειδί» για την Εθνική Ισπανίας. Ο Καμερουνέζος φόργουορντ αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ και φέτος θα δώσει το «παρών» για πρώτη φορά σε μεγάλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση με τον ίδιο να θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο. Εξάλλου η Ισπανία είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής.

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΑΝΤΕΓΚΜΠΟΪ ΟΓΚΟΛΟΥΒΑ, ΛΙΟΥΟΛ ΝΤΕΝΓΚ, ΕΚΠΕΡΕΤΖΙΝ ΛΟΡΕΝΣ, ΚΑΙΛ ΤΖΟΝΣΟΝ, ΝΕΪΤ ΡΕΪΝΚΙΝ

Η Μεγάλη Βρετανία, δεν έχει έναν, ούτε δύο αλλά πέντε παίκτες στο ρόστερ της που είναι μη Βρετανοί. Πιο συγκεκριμένα, ο Αντεγκμπόι Ογκολούβα έχει γεννηθεί στη Νιγηρία, ενώ ο Λιούολ Ντεγκ είναι από το Σουδάν. Οι Εκπέρετζιν Λόρενς και Νέιτ Ρέινκιν έχουν γεννηθεί στη Αμερική, αλλά έχουν στην κατοχή τους βρετανικό διαβατήριο, ενώ τέλος ο Κάιλ Τζόνσον είναι από τον Καναδά.

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΜΙΡ ΠΡΕΛΝΤΖΙΤΣ, ΕΝΕΣ ΚΑΝΤΕΡ

Αφήσαμε για το τέλος μία ιδιαίτερη περίπτωση. Ο λόγος για τον Εμίρ Πρέλντζιτς ο οποίος είναι γεννημένος στη Βοσνία, έχει αγωνιστεί και στην Εθνική Σλοβενίας, αλλά τελικά κατέληξε στην Εθνική Τουρκίας. Πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη ο οποίος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος από την περιφέρεια και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους συμπαίκτες του. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης πως ο Ενές Καντέρ έχει γεννηθεί στην Ελβετία.



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved