Υπομνήματα την Παρασκευή (photos)

Υπομνήματα την Παρασκευή (photos)

Λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα ξεκίνησε η εκδίκαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η υπόθεση πλαστογραφίας του Ηρακλή και 3,5 ώρες μετά ολοκληρώθηκε.

Πλέον οι δύο ομάδες υποχρεούνται να υποβάλλουν υπομνήματα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ το μεσημέρι της Παρασκευής και η απόφαση αναμένεται ή την ίδια μέρα ή την προσεχή Δευτέρα.

Το χρονικό της εκδίκασης

Παρόντες στα γραφεία της ΕΠΟ ήταν και αντιπροσωπεία του Αστέρα Τρίπολης, που έχει άμεσο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υπόθεσης. Από τον «γηραιό» βρέθηκαν οι Ανδρέας Παντελή και σύσσωμο το νομικό επιτελείο με επικεφαλής τον Πέτρο Καϊμακάμη, ενώ σχεδόν όλη η διοίκηση των Αρκάδων παρέστη στο Γουδή. Εκεί ήτανοι δύο ιδιοκτήτες της ΠΑΕ, Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης, ο πρόεδρος Γιώργος Μποροβήλος και ο γενικός διευθυντής, Δημήτρης Μποροβήλος, αλλά και αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αρχικά η υπόθεση του Ηρακλή ήταν να συζητηθεί στις 12:00 το μεσημέρι, ωστόσο καθυστέρησε πολύ η εκδίκαση της έφεσης της Ηλιούπολης.

Με την έναρξη της διαδικασίας, απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα αναβολής της υπόθεσης του Ηρακλή. Τέσσερις ΠΑΕ έχοντας έννομο συμφέρον, κατέθεσαν αίτημα αναβολής καθώς δεν είχαν προλάβει να μελετήσουν τη δικογραφία, αφού μόλις χθες την έλαβαν στα χέρια τους. Τελικά μετά από εντάσεις και αποχώρηση μέλους της επιτροπής αποφασίστηκε η συνέχιση της διαδικασίας. Προηγουμένως είχε απορριφθεί παρόμοιο αίτημα του «Γηραιού», από την Εφέσεων.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Καρπετόπουλος μίλησε για το έννομο συμφέρον Εθνικός, Αίας Σαλαμίνας, Ιωνικός, Κόρινθος υπέρ του Ηρακλή. Οι τέσσερις ΠΑΕ αντιμετωπίζουν ίδια κατηγορία με Ηρακλή. Οι δύο ΠΑΕ ακόμα δεν έχουν τελεσιδικήσει και οι δύο έχουν υποβιβαστεί (Εθνικός, Αίας).

«Δεν υπάρχει νόμιμη προθεσμία, ώστε να ετοιμαστούμε εμείς που έχουμε έννομο συμφέρον. Εικοσιτέσσερις ώρες πριν τη συζήτηση να γίνει πρόσθετη παρέμβαση όσων έχουν έννομο συμφέρον, όμως επειδή δόθηκε η κλήτευση πριν από 24 ώρες δεν γίνεται να υπήρχε και παρέμβαση», τόνισε αρχικά.

Ο Πέτρος Καϊμακάμης δήλωσε από την πλευρά του: «Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη σπουδή και την ταχύτητα σας να οριστεί η δικάσιμος τόσο άμεσα. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως το τέταρτο μέλος η κ. Αναστασάκη παρεμβαίνει. Θα πρέπει να παρακολουθεί σιωπηλά την εκδίκαση. Η κ. συνάδελφος δεν θα ξαναεμπλακεί».

Ο κ. Θέμελης απάντησε: «Ησασταν επιθετικός στην επιτροπή, δεν καταλαβαίνω το λόγο» και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Καϊμακάμης: «Δεν έχω τίποτα εναντίον σας».

Λύτρας: «Είναι αντιδεοντολογικό να μετέχει η κ. Αναστασάκη που ήταν στη σύνθεση της άλλης επιτροπής που πήρε την απόφαση».

Αναστασάκη: «Με προσέλαβε και αποχωρώ, αν έχω τη δυναμική να επηρεάσω εσάς (επίτιμο αρεοπαγίτη και αντιεισαγγελέα Α. Πάγου) τότε φεύγω».

Αζαριάδης: «Δεν έχει νόημα να δώσετε αναβολή».

Καϊμακάμης: «Αντιλέγουμε ως διαδίκου τον Αστέρα Τρίπολης σε αυτή την υπόθεση».

Η κ. Αναστασάκη ήταν παρούσα στην προηγούμενη εκδίκαση, ενώ αυτή τη φορά δεν θα λάμβανε μέρος, απλά παρίστατο. Ωστόσο αποχώρησε η ίδια από την αίθουσα. Σειρά πήρε ένα νέο αίτημα του Ηρακλή, να μην βρίσκεται ως διάδικος ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς δεν έγινε το ίδιο και την προηγούμενη φορά. Υστερα από συζήτηση, έγινε δεκτή η παρέμβαση των Αρκάδων στην υπόθεση.{textlink}

Όταν τελικά ξεκίνησε η επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσης, ακολούθησαν οι εξής διάλογοι:

Αργυρής Λίβας: «Αν δεν είναι δυσφήμιση η πλαστογραφία και η χρησιμοποίηση παικτών με πλαστά δελτία τότε τι είναι;».

Καϊμακάμης: «Ο Τάκης ενήργησε χωρίς να ενημερώσει κανέναν στην ομάδα. Δεν γνώριζε τίποτα η ομάδα του Ηρακλή. Ο Ηρακλής δεν είχε λόγο να χρησιμοποιήσει τους παίκτες με αυτά τα δελτία στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την ΑΕΚ  εφόσον είχε σωθεί και παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα. Ο Ηρακλής καταδικάστηκε για έναν μόνο αγώνα. Τα άλλα είχαν παραγραφεί. Εάν υπήρχε σε αυτόν τον αγώνα γνώση των πράξεων του κ. Τάκη δεν θα έβαζε τους παίκτες και ούτε γάτα ούτε ζημιά».

Ο Λύτρας, ανέφερε: «Αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητα του Διαιτητικού Δικαστηρίου το οποίο υπάρχει γιατί προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΠΟ. Από αυτό, λοιπόν, προκύπτει ότι το Διαιτητικό είναι πειθαρχικό όργανο. Αυτό έχει το δικαίωμα να εξετάζει εάν εφαρμόζονται σωστά οι κανόνες της ΕΠΟ. Αυτή ακριβώς είναι η αρμοδιότητά του. Η αμφισβήτηση της δικαιοδοσίας του Διαιτητικού, είναι σα να αμφισβητούμε την υποχρέωση να τηρούνται οι αποφάσεις».

Ο κ. Αζαριάδης, από πλευρά του Αστέρα, τόνισε: «Έχουμε έλλειψη δικαιοδοσίας από το Διαιτητικό. Οι αποφάσεις της Επιτροπής σας εκτελούνται υποχρεωτικά εντός 15 ημερών από την έκδοση τους! Το δικαστήριο αποτελείτο από έναν Αρεοπαγίτη, έναν αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου και έναν συνάδελφο που έχει εμπειρία στα θέματα. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να υπάρχει δικαστήριο που έβγαλε απόφαση με δικαστές με λιγότερα προσόντα από την Εφέσεων. Με έναν εφέτη και δύο δικηγόρους. Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο έχει γίνει για άλλους σκοπούς. Αν θέλανε να έχει τέτοιες αρμοδιότητες θα έπρεπε να το ορίσουν στον νέο Πειθαρχικό Κώδικα που τροποποιήθηκε πριν ένα μήνα. Ο διάδικος στη δίκη δεν ήταν διάδικος στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Κάναμε μόνο παρέμβαση. Δηλαδή σε μια πολιτική δίκη ο διάδικος που κέρδισε τη δίκη δεν μπόρεσε να είναι διάδικος. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου σας είναι αμετάκλητες. Τόσο καιρό λειτουργούμε ως ομάδα Super League. Με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να αναιρεθεί η απόφαση της».

Επίσης ο κ. Λίβας, υποστήριξε: «Ο κ. Φάκος τόνισε πως είναι απαράδεκτη η προσφυγή του Ηρακλή στο Διαιτητικό».

Ακόμα και για την ημέρα κατάθεσης των υπομνημάτων υπήρξε έντονη διαφωνία. Οι δικηγόροι του «Γηραιού» ήθελαν να δοθεί διορία μέχρι και τη Δευτέρα, ενώ η επιτροπή Εφέσεων μέχρι την Πέμπτη. Τελικά αποφασίστηκε η... μέση λύση και δόθηκε διορία μέχρι και την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved