Επέστρεψαν οι «χρυσές» νεάνιδες

Επέστρεψαν οι «χρυσές» νεάνιδες

«Η Ελλάδα πρέπει να προσέξει τα παιδιά της, αλλιώς θα τα χάσει», είπε στην άφιξη της πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής νεανίδων ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Πετράκης.

Με τη λάμψη του χρυσού μεταλλίου, που κατέκτησαν το βράδυ της Κυριακής (28/8) στη Μαδρίτη, να αντανακλάται στο πρόσωπό τους, επέστρεψαν από την Ισπανία οι πρωταθλήτριες Ευρώπης νεάνιδες.
Την Εθνική ομάδα περίμεναν φίλοι και συγγενείς για να τις συγχαρούν από κοντά για την επιτυχία τους.

Το μετάλλιο δεν ήταν αρκετό για να… διαγράψει από τη μνήμη του ομοσπονδιακού τεχνικού, Κώστα Πετράκη, τα αρνητικά του ελληνικού αθλητισμού.

«Η επιτυχία ήταν αναμενόμενη, αλλά μόνο για μας. Κανείς δεν μας περίμενε τόσο δυνατούς. Εμείς μόνο ξέραμε το ...χρυσάφι που είχαμε στα χέρια μας. Με χαμηλούς τόνους, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με πολλά προβλήματα στην προετοιμασία, αλλά με πολλή δουλειά και μεθοδικότητα, τα καταφέραμε. Καθοριστικό ήταν το συγκλονιστικό παιχνίδι με την Ιταλία. Εκεί νικήσαμε και λύθηκαν τα χέρια των κοριτσιών μας. Μετά, χωρίς άγχος, έπαιξαν σύμφωνα με τις απεριόριστες δυνατότητές τους και έκαναν μεγάλες δυνάμεις του παγκοσμίου πόλο, να φαντάζουν ομαδούλες της γειτονιάς. Μιλάω για την Ρωσία και την Ουγγαρία που είναι καλές ομάδες, αλλά φάνηκαν μικρές απέναντί μας», είπε ο Έλληνας προπονητής και πρόσθεσε:

«Τα κορίτσια που αποτελούν την ομάδα μας είναι μεγάλες αθλήτριες. Να θυμηθείτε τα ονόματά τους. Σε λίγα χρόνια όλοι θα μιλούν για αυτές. Το μέλλον τους ανήκει. Όμως πρέπει να προσέξει η Ελλάδα. Δεν πρέπει να τα χάσει. Η Ελλάδα δυστυχώς σήμερα είναι μια κοινωνία των άκρων. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Δεν θέλουν ούτε διορισμούς, ούτε χρήματα τα παιδιά αυτά. Θέλουν να σπουδάσουν. Ήμαρτον. Ας τα βοηθήσουν".

Παρών στην υποδοχή ήταν και ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης: «Έχουμε κάνει το αεροδρόμιο δεύτερο σπίτι μας. Είναι τόσες οι επιτυχίες του υγρού στίβου εφέτος που δεν μπορούμε να ...φύγουμε από το αεροδρόμιο. Είμαστε όλοι χαρούμενοι για την επιτυχία των νεανίδων και το χρυσό μετάλλιο. Η ομάδα αυτή θα πάρει τα σκήπτρα μετά την Ολυμπιάδα του 2012 και το μέλλον διαγράφεται λαμπρό. Έπεται συνέχεια όμως για την Ελλάδα μέσα στο 2011. Οι επιτυχίες για την ΚΟΕ και τα παιδιά της δεν τέλειωσαν ακόμη για τη χρονιά αυτή».

Η αρχηγός της Εθνικής, Χριστίνα Κότσια, υποστήριξε: «Ήταν μεγάλη η ευθύνη μας. Έπρεπε να συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξε η Εθνική γυναικών με το χρυσό μετάλλιο στην Κίνα. Τα καταφέραμε και είμαστε υπερήφανες. Η Πολιτεία έχει πλέον τον λόγο. Χρειαζόμαστε κάποια κίνητρα για να συνεχίσουμε. Όλη την ημέρα προπονούμαστε και τώρα ήλθε η ώρα των σπουδών μας. Πολλά κορίτσια είναι φέτος στην Γ' Λυκείου και θέλουν στήριξη. Θα την έχουν;».

Η Στεφανία Χαραλαμπίδου, που αναδείχθηκε η κορυφαία παίκτρια της διοργάνωσης, δήλωσε: «Νιώθω υπερήφανη για την επιτυχία αυτή. Ελπίζω η συνέχεια να είναι η ανάλογη για μένα, αλλά και για αυτή την ομάδα που έχει απεριόριστες δυνατότητες».



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved