ΗΠΑ: Σταματήστε τον Στόνερ

ΗΠΑ: Σταματήστε τον Στόνερ

Ο Κέισι Στόνερ (Repsol Honda) δεν είχε αντίπαλο όλο το τριήμερο στην Αμερική και με άνεση πήρε τη νίκη και το πρώτο του βάθρο στην Ινδιανάπολη.

Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda) και Μπεν Σπις (Yamaha Factory Racing) συμπλήρωσαν το πόντιουμ.  Η διαφορά του Στόνερ από τον 2ο του πρωταθλήματος Χόρχε Λορένθο (Yamaha Factory Racing) ανέβηκε στους 44 Βαθμούς και ο Αυστραλός έρχεται όλο και πιο «κοντά» στον τίτλο.


Ο Κέισι Στόνερ δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του στην Ινδιανάπολη και πέτυχε την 7η  φετινή του νίκη. Ο Αυστραλός ακολούθησε με υπομονή τους Πεντρόζα και Λορένθο (ξεκίνησαν καλύτερα από αυτόν). Αφού μελέτησε τους αντιπάλους του έκανε την κίνησή του και πέρασε στην πρώτη θέση όπου έμεινε ως τον τερματισμό.

Στη δεύτερη θέση έπειτα από έναν αγώνα χωρίς απρόοπτα τερμάτισε ο Ντάνι Πεντρόζα. Ο Ισπανός έκανε εξαιρετική εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα στους πρώτους γύρους. Στη συνέχεια όμως δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Στόνερ.

Μπορεί ο Μπεν Σπις να ανέβηκε στο βάθρο της Ινδιανάπολις, όμως δεν το πέτυχε άνετα. Ο «Έλμποουζ» έκανε κακή εκκίνηση και έπεσε στην 8η  θέση. Στη συνέχεια βελτίωσε το ρυθμό του και έφτασε ως την 4η θέση, όπου είχε μπροστά του τον Λορένθο. Όταν κατάλαβε πως είναι πολύ πιο γρήγορος από αυτόν τον προσπέρασε και έφτασε στην 3η  θέση. 

Απογοητευτική ήταν, για δεύτερο αγώνα, η εμφάνιση του Χόρχε Λορένθο. Παρά τις αλλαγές που έκανε στη μοτοσικλέτα του, ο Ισπανός, δεν κατάφερε να φτάσει τον Στόνερ. Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και ο Σπις να του χαλάσει τον τερματισμό στο πόντιουμ αφήνοντάς τον στην 4η θέση. Αν αναρωτιέστε γιατί η Yamaha δεν κράτησε πίσω τον Τεξανό, για να διακριθεί ο πρωταθλητής του 2010, αναζητήστε την απάντηση στο τμήμα μάρκετινγκ. Η αγορά της Αμερικής είναι ένας μεγάλος στόχος.

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Αλβάρο Μπαουτίστα ο οποίος έφερε την Rizla Suzuki στην 6η θέση. Μπροστά του ήταν ο Αντρέα Ντοβισιόζο, ο οποίος είχε πρόβλημα με τα ελαστικά του, όπως και πολλοί άλλοι αναβάτες. 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Βαλεντίνο Ρόσι. Ο Ιταλός της Ducati είχε μια έξοδο από την πίστα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και έμεινε τελευταίος, αλλά δεν τα παράτησε και τερμάτισε στη δεκάδα. 

Πολλά προβλήματα με τα ελαστικά τους είχαν οι Σιμονσέλι, Καπιρόσι, Άμπρχαμ και Χέιντεν. Ο τελευταίος μάλιστα έχασε τον αγώνα. Έφτασε στην 5η θέση και λόγω της φθοράς των ελαστικών έχασε θέσεις και αναγκάστηκε να μπει στα πιτς για αλλαγή ελαστικών και να τερματίσει τελικά 14ος Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα στο Misano το τριήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

1ος. Κέισι Στόνερ (Repsol Honda) 46: 52,786”

2ος .Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda) + 4.828” 

 3ος . Μπεν Σπις  (Yamaha Factory Racing) + 10.603” 

  4ος .Χόρχε Λόορένθο (Yamaha Factory Racing) + 16.576” 

 5ος .Αντρέα Ντοβισιόζο (Repsol Honda) + 17.202” 

 6ος . Αλβάρο Μπαουτίστα  (Rizzla Suzuki) + 30.447” 

 7ος. Κόλιν Έντουαρντς  (Tech 3 Yamaha) + 39.690”  

 8ος . Ράντι Ντε Πουνιέ (Pre mac Ducati) + 53.416”

 9ος. Χιρόσι Αιγιάμα  (San Carlo Gresini Honda) + 53.790”

10ος . Βαλεντίνο Ρόσι  (Ducati Racing)  + 55.345”



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved