Αγχωτική νίκη με «σφραγίδα» Βιεϊρίνια (video+photos)

Αγχωτική νίκη με «σφραγίδα» Βιεϊρίνια (video+photos)

Η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια, η ποιότητα και κυρίως η εκτελεστική δεινότητα του Αντελίνο Βιεϊρίνια, έφτανε στον ΠΑΟΚ για να πάρει δύσκολη και αγχωτική νίκη (1-0) κόντρα στην εξαιρετική Ξάνθη στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο ελλιπής «Δικέφαλος του Βορρά» χωρίς να ενθουσιάσει με την απόδοσή του, κατάφερε να γείρει υπέρ του την πλάστιγγα, με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Πορτογάλο άσο (σημείωσε γκολ χάρμα ιδέσθαι), έχοντας ν΄αντιμετωπίσει εκτός από την Ξάνθη και την κούραση από τον αγώνα που έδωσε την περασμένη Πέμπτη στο Λβιβ.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο συγκριτικά με την άχρωμη εικόνα της στα φιλικά παιχνίδια, πραγματοποιώντας την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνισή - τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια- εάν θυμηθούμε πως την έπιανε «ίλιγγος»  μακριά από τα Πηγάδια.

Οι Ακρίτες με όπλο την καλή κυκλοφορία, τους αυτοματισμούς και την φρεσκάδα τους, υπήρξαν διαστήματα που έπαιξαν σαν την γάτα με το ποντίκι τον ΠΑΟΚ, είχαν ένα δοκάρι με τον Καζάκη και σαφώς αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα. Η φάση του αγώνα καταγράφηκε στις καθυστερήσεις, όταν σουτ του Μαρσελίνιο έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Φωτάκης, στερώντας από την Skoda τον βαθμό της ισοπαλίας και σώζοντας από το «έμφραγμα» τους οπαδούς του ΠΑΟΚ...

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε την πρώτη στροφή του φετινού «μαραθωνίου» με όσες ελλείψεις είχε και στο παιχνίδι στο Λβιβ κόντρα στην Καρπάτι και με τον «χρυσό»- σκόρερ της Ουκρανίας Σωτήρη Μπαλάφα, να πλαισιώνει εκ νέου τον Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας.

Το μοναδικό νέο πρόσωπο στο 4-2-3-1 του Λάζλο Μπόλονι, ήταν ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος ανέλαβε ρόλο επιτελικού μέσου, αγωνιζόμενος πίσω από τον προωθημένο Αθανασιάδη.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ακριτική ομάδα στο χορτάρι της Τούμπας με το γνώριμο 4-2-3-1 και μοναδικό προωθημένο αντί για τον νεοαποκτηθέντα Μαρκόφσκι, τον Καζάκη, επιλογή που δικαίωσε απόλυτα τον Εβρίτη τεχνικό εάν κρίνουμε από τις επιδόσεις του τελευταίου.

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα οι γηπεδούχοι επέβαλλαν την κυριαρχία τους, την οποία κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ μόλις στο 6ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο Αντελίνο Βεϊρίνια.

Ο Πορτογάλος άσος του ΠΑΟΚ απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι διαθέτει τα πιο… ευλογημένα πόδια που κυκλοφορούν στα ελληνικά γήπεδα. Με έξοχη ατομική προσπάθεια και αλλαγή κατεύθυνσης πάνω στην κίνηση, «άδειασε» την άμυνα των φιλοξενούμενων και με άψογο σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα να καταλήξει «συστημένη» στα δίχτυα του ανήμπορου Βιβιανί…(1-0).

«Ξύπνησε» για τα καλά η Ξάνθη

Το γκολ του ΠΑΟΚ άλλαξε εξ ολοκλήρου τις ισορροπίες του αγώνα. Και όχι μόνο δεν έκοψε τα πόδια των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη (όπως πολλοί θα περίμεναν), αλλά αντίθετα τους έκανε να πάρουν τα… πάνω τους και να πατήσουν καλύτερα στα πόδια τους.

Με θετική ανάπτυξη στο χώρο του κέντρου, καλό passing game και ταχύτητα (με και χωρίς την μπάλα) η ακριτική ομάδα χτύπησε για πρώτη φορά το καμπανάκι του κινδύνου στην άμυνα του ΠΑΟΚ με σουτ του δαιμόνιου Μαρσελίνιο στο 7΄που μπλόκαρε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.

Οι φιλοξενούμενοι πιέζοντας ψηλά του ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των γηπεδούχων. Ο Αρίας ήταν ωσεί παρών και ουσιαστικά οι Θεσσαλονικείς έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, κάτι που αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί των παικτών της Ξάνθης, σε συνδυασμό με τα μειωμένα καύσιμα των γηπεδούχων, ελέω του αγώνα που έδωσαν μεσοβδόμαδα στην Ουκρανία…

Κόντρα στην Καρπάτι ο ΠΑΟΚ αρκέστηκε σε παιχνίδι αντεπιθέσεων (από την στιγμή που είχε «προίκα» το 2-0 της Τούμπας) ενώ με αντίπαλο την Ξάνθη κλήθηκε να φτιάξει παιχνίδι κάτι που με εξαίρεση τα πρώτα δέκα λεπτά, εν συνεχεία δεν κατάφερε να κάνει πράξη μέχρι την λήξη του α΄ημιχρόνου…{textlink}

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο επέβαλαν τον ρυθμό τους, αλλά έπαιξαν στο μισό γήπεδο τον ΠΑΟΚ, βασιζόμενοι στο καρέ που σχημάτιζαν οι Μαρσελίνιο- Πόι – Καζάκη και Σουάνης.

Μέχρι την λήξη του α΄ημιχρόνου οι Θρακιώτες έχασαν ούτε λίγο ούτε πολύ τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες να «ξεκλειδώσουν» την εστία του Κρέσιτς, με αποκορύφωμα το δοκάρι έπειτα από κεφαλιά του Καζάκη στο 36΄.

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου ο Λάζλο Μπόλονι έδωσε εντολή στον Γεωργιάδη να «μετακομίσει» από τα δεξιά στα αριστερά, στέλνοντας τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Βιεϊρίνια πίσω από τον Αθανασιάδη.

Οι εσωτερικές αλλαγές φάνηκε ότι θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ ν΄ανεβάσει στροφές και να «αβγατίσει» τα γκολ του, βάζοντας γερή υποθήκη νίκης.

Στο 55΄ο Έτο έβγαλε πάσα πάρε – βάλε στον Γεωργιάδη ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βιβιανί, ενώ στον πορτιέρο της Ξάνθης «σκόνταψε» και ο Αθανασιάδης στο 66΄.

Ο Ουζουνίδης έκανε ακόμη πιο επιθετικό το σχήμα της Ξάνθης δίνοντας φανέλα βασικού στον Μαρκόφσκι στο 71΄αντί του Βασιλακάκη. Οι επιθέσεις της Ξάνθης «έσταζαν φαρμάκι» και εάν ο Μαρκόφσκι δεν χόρευε «ζεϊμπέκικο» στο 76΄(μόνος απέναντι από τον Κρέσιτς βρήκε «αέρα») οι φιλοξενούμενοι θα είχαν φέρει το παιχνίδι στα ίσια…

Στο 82΄ο Βιεϊρίνια έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της νίκης του ΠΑΟΚ, ωστόσο το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε με ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή, ακυρώθηκε λανθασμένα, επειδή χρεώθηκε οφσάιντ στον Αθανασιάδη…

Στις καθυστερήσεις ο Μαρσελίνιο λιγο έλειψε να «γκρεμίσει» την Τούμπα, ωστόσο ο Φωτάκης σαν απομηχανής Θεός έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Βραζιλάνου, γλυτώνοντας τον ΠΑΟΚ από την ισοφάριση και τους οπαδούς του στις εξέδρες από τα...εφημερεύοντα νοσοκομεία.

A και για να μην το ξεχάσουμε. Στο 79΄ ο διαιτητής του αγώνα Δημήτρης Θάνος, διέκοψε το παιχνίδι για τρία λεπτά, λόγω υβριστικών συνθημάτων που ακούστηκαν από την εξέδρα εναντίον του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου...

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα ΕΔΩ.

Αγχωτική νίκη με «σφραγίδα» Βιεϊρίνια (video+photos)



Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved