Υπάρχει σφυγμός στον Παναθηναϊκό (video+photos)

Υπάρχει σφυγμός στον Παναθηναϊκό (video+photos)

Πραγματοποιώντας αξιοπρεπή εμφάνιση μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αποδράσει με «διπλό» από την Κέρκυρα (2-0) χάρη στο βάρος της φανέλας του και τα γκολ των Λέτο (62’) και Νίνη (93’).

Η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού σε επίσημο παιχνίδι δεν είχε αντίκρισμα, καθώς το 2-1 επί της Μακάμπι την περασμένη Πέμπτη δεν έδωσε πρόκριση. Η δεύτερη, ωστόσο, που επιτεύχθηκε εις βάρος της Κέρκυρας στο νησί στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος έχει αξία, έστω και αν δεν συνοδεύτηκε από… εντυπωσιακή εμφάνιση. Με το 2-0 επί των Φαιάκων, οι «πράσινοι» παίρνουν ανάσα έπειτα από διαδοχικά στραπάτσα και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αγοράζει χρόνο, ώστε στο διάστημα της διακοπής να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του.

Εκπλήξεις μεν, χωρίς αποτέλεσμα δε…

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε να φρεσκάρει τον Παναθηναϊκό και ίσως και να στείλει μηνύματα, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τους Λέτο, Νίνη, Κατσουράνη. Τη θέση του τελευταίου πήρε ο Βιτόλο, ο οποίος αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος, ενώ στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν επίσης οι Καραγκούνης και Ζέκα. Οι «πράσινοι», ωστόσο, δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν κάτι το ιδιαίτερο στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, αφενός γιατί δεν είχαν για ένα ακόμα παιχνίδι καλή ανάπτυξη, αφετέρου γιατί με εξαίρεση τον Κουίνσι, κανείς από τους υπόλοιπους δεν έδειχνε να σφύζει από… ζωντάνια.{textlink}

Οι δύο από τις τρεις επικίνδυνες φάσεις που δημιούργησε το «τριφύλλι» προήλθαν από σέντρες των Ιωαννίδη και Βύντρα, με τον Τοτσέ να μην κάνει καλό σουτ στην πρώτη περίπτωση (15’) και να μην προλαβαίνει τον Αναστασόπουλο στη δεύτερη (46’). Η τρίτη φάση ήρθε ως αποτέλεσμα προσωπικής ενέργειας του Κουίνσι (31’). Με απλά λόγια, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Κέρκυρας που εκτός των άλλων είχε και πιο κλασικές ευκαιρίες από τον αντίπαλό της.

Ο Ιωάννου δεν πρόλαβε στο τσακ τον Βύντρα στο 13’, ενώ ο Κοτσόλης χρειάστηκε να οριζοντιωθεί για να διώξει σε κόρνερ την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Λόβιν στο 41’. Οι Φαίακες πέρασαν ένα σχετικά άνετο πρώτο ημίχρονο, χάρη κυρίως στο καλό τους στήσιμο και στο γεγονός ότι κρατούσαν αρκετή ώρα τη μπάλα μην επιτρέποντας στους «πράσινους» να κάνουν το παιχνίδι τους.

Πιο… Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αισθητά καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο και σημαντικό ρόλο στη βελτίωσή του έπαιξε η είσοδος του Σεμπάστιαν Λέτο (αντικατέστησε τον Κλέιτον στο 46’). Ο Αργεντινός έδωσε άλλη πνοή στους «πράσινους» και με συμπαραστάτη τον Ζέκα, που ανέβασε στροφές, βοήθησε σε μεγάλο βαθμό ώστε η ομάδα του Φερέιρα να γίνει πιο απειλητική. Όχι ότι έθελξε ο Παναθηναϊκός, αν μη τι άλλο όμως είχε τουλάχιστον τρία καλά σουτ που εξουδετερώθηκαν από τον Αναστασόπουλο (54’, 55’ και 72’ με Λέτο, Καραγκούνη και Κουίνσι αντίστοιχα) και σίγουρα πιο ορθόδοξη ανάπτυξη.

Το γκολ που σημείωσε βέβαια προήλθε από ανύποπτη φάση. Ο Βύντρα έβγαλε την κάθετη στον Ζέκα στο 61’ και ο Οσμάν φάνηκε να κρατά από τη φανέλα τον Πορτογάλο που έπεσε στο έδαφος, σε μια φάση αρκετά δύσκολη. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο, σε αντίθεση με τον βοηθό Βασιλειάδη που ήταν τελικά και αυτός που υπέδειξε το πέναλτι. Ο Λέτο ευστόχησε, ο Παναθηναϊκός ανάσανε και η Κέρκυρα αναγκάστηκε να ρισκάρει.

Η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος είχε ρίξει στη μάχη τον Μετίν ελάχιστα πριν το 1-0 και στη συνέχεια πέρασε στο παιχνίδι και τον Μπάρκογλου, βγήκε μπροστά και αναζήτησε το γκολ της ισοφάρισης. Θα μπορούσε να το πετύχει σε δύο περιπτώσεις, εντούτοις τόσο ο Λόβιν στο 74’ όσο και ο Μετίν στο 83’ δεν βρήκαν στόχο αν και σούταραν υπό καλές συνθήκες. Στα τελευταία λεπτά, λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και ο Παναθηναϊκός προτίμησε να μην δώσει χώρους, ώστε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Κυριολεκτικά από το πουθενά, ωστόσο, έγινε το 2-0 στις καθυστερήσεις. Ο Αναστασόπουλος βγήκε εκτός περιοχής για να διώξει έπειτα από γέμισμα που έγινε από την άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά στέλνοντας τη μπάλα πάνω στα πόδια του Νίνη, την είδε να παίρνει τροχιά προς το τέρμα του και να καταλήγηγει τελικά στα δίχτυα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φίλοι της Κέρκυρας ζήτησαν πέναλτι στο 87’ σε ανατροπή του Μπάρκογλου από τον Μπουμσόνγκ, εντούτοις ο Σιδηρόπουλος σωστά δεν καταλόγισε παράβαση.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα

Υπάρχει σφυγμός στον Παναθηναϊκό (video+photos)



Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved