Πιο κοντά στον τίτλο ο Φέτελ

Πιο κοντά στον τίτλο ο Φέτελ

Η Red Bull επικράτησε σε ένα ακόμα Γκραν Πρι, κάνοντας το 1-2 με τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Βέμπερ. Τρίτος τερμάτισε ο Τζένσον Μπάτον (McLaren - Mercedes) μετά από ένα πολύ καλό αγώνα.

Μία ακόμη νίκη και ένα «βήμα» πιο κοντά στον τίτλο έκανε Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull – Renault) κερδίζοντας το γκραν πρι στο Σπα στους δρόμους Βελγίου και βρίσκεται τώρα μία ανάσα από την ανώτερη διάκριση του 2011.

Ο Γερμανός πρωταθλητής του 2010 εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις συνθήκες του αγώνα και έφτασε (μάλλον εύκολα) σε αυτήν την επικράτηση. Ήταν η 7η  φετινή νίκη του Φέτελ αλλά το δεύτερο (μόλις) 1 – 2  της Red Bull Racing, μετά την Τουρκία. Ο Μαρκ Βέμπερ (ανανεωμένος) ξεπέρασε γρήγορα την κακή εκκίνηση που έκανε και τερμάτισε 2ος. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει ο 3ος της κατάταξης Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes). O Βρετανός ξεκίνησε από τη 13η θέση και έφτασε ως το πόντιουμ των νικητών. 

Οι επιλογές των ελαστικών και η στρατηγική της Ferrari έφεραν τον Φερνάντο Αλόνσο στην 4η θέση παρότι πέρασε για λίγο και από την πρώτη θέση. Μπορεί να μην έφτασε την τριάδα (στην επέτειο των 20 χρόνων του στην F1)  όμως ο Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes GP) έδειξε γιατί είναι πολυπρωταθλητής. Ξεκίνησε 23ος για να τερματίσει 5ος  εμπρός από τον Νίκο Ροζμπεργκ. Η θέση δεν σημαίνει τίποτα αφού ο «Σούμι» έδειξε πως το ταλέντο δεν φεύγει με τα χρόνια. 

Ακολούθησαν οι Άντριαν Σιούτιλ ( Force India – Mercedes), Φελίπε Μάσα (Ferrari), Βιτάλι Πετρόβ (Lotus Renault) και Πάστορ Μαλντονάντο (AT&T Williams – Cosworth). Άτυχος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον (McLaren Mercedes), που εγκατέλειψε όταν είχε μία επαφή με τον Καμούι Κομπαγιάσι ( Sauber Ferrari) και κατέληξε στις μπαριέρες.

Στην εκκίνηση ο ουρανός πάνω από τους δρόμους – πίστα στο Σπα ήταν συννεφιασμένος αλλά η  πίστα εντελώς στεγνή. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Μαρκ Βέμπερ έκανε λάθος επιλογή ταχύτητας και άργησε πολύ να ξεκινήσει. Πιο μπροστά ο Φέτελ κράτησε την πρώτη θέση αλλά ήταν ο Ρόζμπεργκ, που έκανε πολύ καλή εκκίνηση και από την 5η βρέθηκε στη 2η  θέση. 

Οι πρώτοι γύροι του αγώνα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακοί με πολλές μάχες και προσπεράσματα. Ο Αλόνσο έδειξε από πολύ νωρίς πως ήθελε να πρωταγωνιστήσει. Οι δύο Red Bull ήταν τα πρώτα μονοθέσια που μπήκαν στα πιτς για αλλαγή ελαστικών καθώς αντιμετώπιζαν προβλήματα με τους εμπρός τροχούς οι οποίοι γλιστρούσαν.

Μετά τις Red Bull ο Αλόνσο μπήκε στα πιτς. Ο Ισπανός βγήκε αρκετές θέσεις πιο πίσω αλλά με εντυπωσιακή οδήγηση πραγματοποίησε μια σειρά από περάσματα και έφτασε ξανά στη 2η θέση, πίσω από τον Φέτελ. Όλα έδειχναν ότι ήταν  ζήτημα χρόνου να φτάσει και να περάσει τον Γερμανό, μέχρι που όλα ανατράπηκαν.
Ο Χάμιλτον πέρασε τον Κομπαγιάσι στο 13ο  γύρο αλλά είχαν επαφή, που έστειλε τη McLaren του Βρετανού στις μπαριέρες. Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας μπήκε στην πίστα για να απομακρυνθεί το κατεστραμμένο μονοθέσιο.

Οι 5 τελευταίοι γύροι του αγώνα ήταν συναρπαστικοί, με τον Μπάτον να πλησιάζει τον Αλόνσο για την 3η θέση. Δύο γύρους πριν από το τέλος ο Αλόνσο υπέκυψε στην πίεση του Μπάτον ενώ στον ίδιο γύρο δόθηκε λύση και στη μάχη των Mercedes, με τον Σουμάχερ να περνά τον Ρόζμπεργκ.
Επόμενος αγώνας είναι το γκραν πρι Ιταλίας στην πίστα της Μόντζα ( 9 -11 Σεπτεμβρίου).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Renault) 1.26:44.893

2ος Μαρκ Βέμπερ (Red Bull Renault) +  3,741”

3ος Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes) +  9,669”

4ος Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari)  + 13,022”

5ος Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes GP) + 47,464”

6ος Νίκο Ρόσμπεργκ (Mercedes GP) + 48,674”

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

 1. Σεμπάστιαν Φέτελ  259

2. Μαρκ Bέμπερ  167

3. Φερνάντο Αλόνσο 157

4. Τζένσον Μπάτον 149

5. Λιούις Χάμιλτον 146

6. Φελίπε Μάσα 74

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

1η Red Bull Renault 426

2η McLaren Mercedes 295

3η Ferrari 231

4η Mercedes GP 98

5η .Lotus Renault 68

6η . Sauber Ferrari 35

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του 12ου αγώνα με όλα τα απρόοπτα και τα περιστατικά 

{coveritlive}fe8086e8c0{/coveritlive}



Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved