Πρεμιέρα με «Χ» για ΟΦΗ και Ατρόμητο

Πρεμιέρα με «Χ» για ΟΦΗ και Ατρόμητο

Χάρη στην ψυχή των ποδοσφαιριστών του, ο χιλιοταλαιπωρημένος ΟΦΗ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στην αναμέτρηση της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο που έχασε απίστευτες ευκαιρίες ώστε να καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Μπουλούτ (αυτογκόλ) και Γεωργίου τα γκολ της αναμέτρησης του «Γεντί Κουλέ» που έζησε στιγμές παρελθόντος.

Με διαφορετικά συναισθήματα θα πρέπει να υποδέχθηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας οι παίκτες του ΟΦΗ και του Ατρομήτου. Για τους μεν πρώτους, αποτελεί κέρδος δεδομένου ότι το ματς ξεκίνησε πολύ στραβά και με φοβερές χαμένες ευκαιρίες από τον αντίπαλο, για τους δε Περιστεριώτες δεν συνοδεύεται σίγουρα από χαμόγελα, αν αναλογιστεί κανείς ότι θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το τρίποντο από το πρώτο κιόλας εικοσάλεπτο.

Ο μοιραίος - όπως αποδείχθηκε - Αναστασάκος

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι παίρνοντας ώθηση από τους 7.500 οπαδούς του που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, ωστόσο στο πεντάλεπτο που πίεσε, δεν κατάφερε να απειλήσει τον Ιτάνζ. Ο Ατρόμητος αντίθετα, σκόραρε στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ – έστω και με τη… συνδρομή του Μπουλούτ – και εκμεταλλευόμενος το σάστισμα των γηπεδούχων, έφτασε δις φάτσα με το 2-0, εντούτοις ο συνήθως εύστοχος Αναστασάκος δεν φάνηκε συνεπής στο ραντεβού με το γκολ.

Στο 13’ δέχθηκε εκπληκτική ασίστ από τον Τάτο, αλλά πλάσαρε άστοχα αν και αφύλαχτος, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Βεζυρίδη με προβολή από τη μικρή περιοχή έπειτα από παράλληλη σέντρα του Επστάιν. Credit βέβαια πρέπει να πάρει και ο γκολκίπερ του ΟΦΗ, ο οποίος έδειξε πόσο καλά αντανακλαστικά εξακολουθεί να έχει.

Αφού έχασε δύο σχεδόν βέβαια γκολ και άλλη μια ευκαιρία με τον Καραγκούνη, ο Ατρόμητος αποφάσισε να δώσει χώρο στον ΟΦΗ γνωρίζοντας ότι οι Κρητικοί ήταν αναγκασμένοι να ανοιχτούν για να ισοφαρίσουν. Εχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Μακρή που ανέκοψε πολλές επιθέσεις των γηπεδούχων και τους Φυτανίδη και Ζουέλα που απομάκρυναν τους όποιους κινδύνους, η ομάδα του Περιστερίου δεν... ζορίστηκε, παρά μόνο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, από το σουτ του Ζορμπά που τελικά εξουδετέρωσε ο Ιτάνζ.

Δικαίωση προσπάθειας και τιμωρία

Παρά την κούρασή, την ανετοιμότητά του και τη λογική έλλειψη ομοιογένειας, ο ΟΦΗ το πάλεψε όσο μπορούσε στην επανάληψη και σίγουρα πολύ περισσότερο από τον Ατρόμητο που μάλλον θεώρησε ότι το ματς ολοκληρώθηκε στο 45’. Εστω και με ανορθόδοξο τρόπο, οι Ηρακλειώτες έφτασαν πολλές φορές έξω από την περιοχή του Ιτάνζ και με μακρινά σουτ προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Κανένα εξ αυτών δεν βρήκε στόχο, ωστόσο το 1-1 έγινε, εξαιτίας ενός λάθους του Καμερουνέζου γκολκίπερ σε εκτέλεση κόρνερ του Ρόβα και χάρη στην επιμονή του Γεωργίου, πρώην ποδοσφαιριστή των Περιστεριωτών.

Μέχρι και το 75’, όταν και ισοφάρισε ο ΟΦΗ, ο Ατρόμητος φανέρωσε συμπτώματα του σύγχρονου παρελθόντος. Αν και υπήρχαν πολλοί κενοί χώροι, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη δεν τους αξιοποίησαν στο ελάχιστο. Πουλούσαν φτηνά τις επιθέσεις τους κάνοντας διαδοχικά λάθη και περίμεναν τον αντίπαλο και μαζί και το μοιραίο, προκαλώντας τη δικαιολογημένη αντίδραση του προπονητή τους.{textlink}

Η απόδοση των Μακρή, Τάτου και Πίτου Γκαρσία έπεσε αισθητά, οι Καραγκούνης και Επστάιν που ήταν δραστήριοι στο πρώτο μέρος εξαφανίστηκαν και από τη στιγμή που οι Σφακιανάκης, Μήτρογλου και Μπέλιτς που μπήκαν στο ματς δεν άλλαξαν τα δεδομένα, ο Ατρόμητος έχασε τεράστια ευκαιρία να φύγει με βαθμούς από μια πολύ σκληρή έδρα. Ο ΟΦΗ μάλιστα, θα μπορούσε να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση αν δεν είχε ξεκινήσει προετοιμασία στις 7 Αυγούστου και αν δεν είχε ξοδέψει δυνάμεις, ψυχικές και σωματικές, στα πλέι οφ. Αν μη τι άλλο, βέβαια, αποδείχθηκε ότι η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του, μπορεί να υπερκεράσει όλα τα αγωνιστικά εμπόδια...

Θυμηθείτε τη συζήτηση που έγινε στο Onsports για την πρεμιέρα της Super League πατώντας   ΕΔΩ

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης πατώντας   ΕΔΩ



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved