F1 Βέλγιο: Φέτελ ξανά από την pole

F1 Βέλγιο: Φέτελ ξανά από την pole

Την 8η pole position της σεζόν πέτυχε ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Renault) στα τελευταία δευτερόλεπτα των χρονομετρημένων δοκιμαστικών για το γκραν πρι του Βελγίου.

Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010 ξεκινά αύριο (28/8) από την πρώτη θέση δίπλα του ξεκινά ο Λιούις Χάμιλτον (McLaren Mercedes) ενώ από τη δεύτερη σειρά ξεκινά ο Μαρκ Βέμπερ (Red Bull Renault).

Ακόμη και ο καιρός δεν μπορεί να κλέψει τον πρώτο ρόλο από τον Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Renault) στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της Formula 1.  Ο Φέτελ είπε τον τελευταίο λόγο μετά το πέσιμο της σημαίας που σήμανε τη λήξη της τρίτης και τελευταίας περιόδου των δοκιμαστικών. Με έναν καταπληκτικό γύρο «έκλεψε» την pole position του Βελγικού GP από τον Λιούις Χάμιλτον. Αυτή είναι η 8η  φορά σε 12 αγώνες που ο Φέτελ θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση του γκριντ, με την ομάδα του να έχει το απόλυτο ρεκόρ καθώς στις άλλες περιπτώσεις την pole έχει κατακτήσει ο Μαρκ Βέμπερ.

Ο Αυστραλός σίγουρα θα ήθελε να γιορτάσει τόσο τα γενέθλιά του (κλείνει τα 35) όσο και την ανανέωση της συνεργασίας του με τη Red Bull με μια pole position αλλά τελικά αρκέστηκε στην 3η θέση.

Δίπλα του στη 2η σειρά της εκκίνησης ξεκινά ο Φελίπε Μάσα (Ferrari), ο οποίος τόλμησε να «φορέσει» λάστιχα για στεγνό οδόστρωμα και  να κινηθεί ταχύτερα από τον Αλόνσο και να πάρει την 4η  θέση. Τον 5ο  χρόνο έγραψε ο Νίκο Ροζμπεργκ (Mercedes GP) ενώ πιο πίσω ξεκινούν οι εκπλήξεις: Ο Μπρούνο Σένα (Lotus Renault) έκανε ένα ξεκίνημα αντάξιο του ονόματός του στην 7η θέση στην  πρώτη φορά που οδηγούσε το μονοθέσιο της Renault. Αρνητική έκπληξη αυτή του Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari), που ξεκινά από την 8η θέση μπροστά από τους Σέρτζιο Πέρεζ (Sauber Ferrari) και Βιτάλι Πετρόβ (Lotus Renault), που κλέινουν τη δεκάδα.

Μεγάλος άτυχος ο Τζένσον Μπάτον (Mclaren Mercedes) που λόγω κακής συνεννόησης με την ομάδα δεν βγήκε έγκαιρα και με τα σωστά λάστιχα να διεκδικήσει καλύτερο χρόνο και έμεινε εκτός Q3 και ξεκινά από την 13η θέση.

Το περιστατικό της ημέρας ήταν η «επαφή» ανάμεσα σε Λιούις Χάμιλτον και Πάστορ Μαλντονάτο (Williams Cosworth) στο τέλος του Q2. Ο Χάμιλτον ήταν σε γρήγορο γύρο και «έσπρωξε ελαφρά» τον Μαλντονάτο για να προσπεράσει. Όμως ο οδηγός από τη Βενεζουέλα πρόλαβε τον Βρετανό στη στροφή Λα Σόρς και τον «έσπρωξε» με τη σειρά του, με τα δύο μονοθέσια μάλιστα να έχουν δυνατότερη «επαφή».

Η σειρά εκκίνησης 

1ος Σ.Φέτελ (Red Bull – Renault) 1:48.298

2ος Λ.Χάμιλτον (McLaren Mercedes) +0,432”

3ος M.Βέμπερ (Red Bull – Renault) +1,078”

4ος Φ.Μάσα (Ferrari) +1,958”

5ος N.Ρόζμπεργκ (Mercedes GP) +2,254”

6ος Τζ. Αλγκουεσουάρι (Toro Rosso) +2,475”

7ος Μπ.Σένα (Lotus Renault) +2,823”

8ος Φ.Αλόνσο (Ferrari) +2,953”

9ος Σ.Πέρεζ (Sauber – Ferrari) +3,076”

10ος Β.Πετρόβ (Lotus Renault) +4,005”

 

Ζήστε όλη την ένταση των δοκιμαστικών από το live του αγώνα 

{coveritlive}8d903c911f{/coveritlive}



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved