Che… Calcio! (photos)

Che… Calcio! (photos)

Το Καμπιονάτο είναι έτοιμο για την 1η αγωνιστική του και το Onsports σας παρουσιάζει τους… μονομάχους του ιταλικού πρωταθλήματος.

Μίλαν

Η πρωταθλήτρια, Μίλαν, ξεκινάει τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις χωρίς τον Αντρέ Πίρλο μετά από αρκετά χρόνια, καθώς ο έμπειρος μέσος αποφάσισε να μετακομίσει στην «μισητή», Γιουβέντους, ωστόσο οι «ντιάμπολι» τον αντικατέστησαν (μετά από αναζήτηση αρκετών εβδομάδων) με τον Αλμπέρτο Ακουιλάνι.

Οι Μιλανέζοι έχουν αποκτήσει επίσης τον Βραζιλιάνο αμυντικό, Ρικάρντο Φερέιρα, τον Νιγηριανό μπακ, Ταγιέ Ταϊβό ως ελεύθερο από την Μαρσέιγ, ωστόσο αυτός που κάνει την διαφορά είναι ο Φιλίπ Μεξέζ, με τον Γάλλο να «λύνει» τα χέρια του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι!

Σίγουρα φαβορί για το πρωτάθλημα, μεγάλος στόχος το Champions League.

Ίντερ

Ότι και αν πούμε για την Ίντερ, περιστρέφεται γύρω από το όνομα του Σαμουέλ Ετό, παρά το γεγονός πως ο Καμερουνέζος αποχώρησε από τους «νερατζούρι» για την Ανζί, καθώς με τον πρώην επιθετικό της Μπαρτσελόνα, η ομάδα… άλλαζε.

Αυτός που θα κληθεί να αναλάβει τον ρόλο του Ετό αναμένεται να είναι ο Ντιέγκο Φορλάν, ωστόσο το κενό του Καμερουνέζου είναι… τεράστιο.

Νέος τεχνικός ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, θιασώτης του 3-4-3, με τον Αργεντινό, Ρίκι Αλβάρεζ, να αποτελεί το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα ενώ οι «νερατζούρι», έχουν αγοράσει και τον Λουκ Καστάινιος, το νέο μεγάλο αστέρι του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Φυσικά μπορεί πρωτάθλημα, για τον Γκασπερίνι έχουμε… ενστάσεις!

Νάπολι

Πέρσι έκανε την υπέρβαση, το ερώτημα είναι που μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι, με την συμμετοχή στο Champions League.

To μεγάλο «όπλο» των «παρτενοπέι», δεν είναι άλλος από τον Έντινσον Καβάνι, με τον Ουρουγουανό να ετοιμάζεται για νέες… μεγάλες εμφανίσεις στο «Σαν Πάολο», το οποίο πέρυσι έζησε ημέρες… Μαραντόνα!

Η Νάπολι έχει κινηθεί αρκετά δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς έχει αποκτήσει τον Ελβετό μέσο, Γκοκάν Ινλέρ από την Ουντινέζε, τον Μάριο Σαντάνα από την Φιορεντίνα, ενώ παρέμειναν και οι «κολώνες» της περσινής σεζόν, όπως ο Μάρεκ Χάμσικ.

Προβλέπουμε σίγουρα πρώτη εξάδα, δύσκολη η τετράδα.

Ουντινέζε

Άλλη μια ομάδα, η οποία εντυπωσίασε την περσινή σεζόν, παίρνοντας το εισιτήριο για το Champions League, όπου αποκλείστηκε από την Άρσεναλ στα play offs.

Η ομάδα του Ούντινε είναι ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Βγάζει «φλόγες» επιθετικά, ωστόσο αμυντικά υστερεί και αυτό της στοίχισε πέρυσι σε αρκετές περιπτώσεις.

Πούλησε το μεγάλο της «αστέρι», τον Αλέξις Σάντσες στην Μπαρτσελόνα, γέμισε τα ταμεία της και «κούνησε» μαντήλι στον Ινλέρ και τον Ζαπάτα, επενδύοντας σε παίκτες, τους οποίους θα μοσχοπουλήσει σε λίγα χρόνια, όπως τον Ιβοριανό Τιερί Ντουμπάι και τους Βραζιλιάνους, Ντανίλο και Νέουτον.

Μεγάλο «όπλο» ο Αντόνιο Ντι Νατάλε, πρώτος σκόρερ της περσινής σεζόν, με 28 γκολ!

Δύσκολο να προβλέψεις την πορεία της, μάλλον θα βρίσκεται μέσα στην εξάδα

Λάτσιο

Για… υψηλές πτήσεις ετοιμάζονται οι «αετοί», με το όνομα του πρώην αρχηγού του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, αν δεσπόζει στο ρόστερ της.

Ο Εντοάρντο Ρέγια πέρυσι παρουσίασε μια ομάδα συμπαγή και δυνατή στην έδρα της, ενώ φέτος ο μεγάλος στόχος είναι η έξοδος στο Champions League και ότι ήθελε… προκύψει!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ φυσικά αποτελεί την… ατραξιόν των «λατσιάλι», με τον Μίροσλαβ Κλόζε να είναι ο παρτενέρ του Γάλλου στην επίθεση της ομάδας. Πολύ καλή και η προσθήκη του Αλβανού μέσου, Λορίκ Τσάνα, ο οποίος γνωρίζει από πίεση, κάτι το οποίο… ξεχειλίζει στην Ρώμη.

Σίγουρα μπορεί τετράδα αν είναι σοβαρή, για παραπάνω… δύσκολο.

Ρόμα

Με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της, η Ρόμα φιλοδοξεί να μοιάσει στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο μέχρι στιγμής απογοητεύει!

Ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο βαθύπλουτος, Τόμας Ντι Μπενεντέτο, ο οποίος ξόδεψε αρκετά χρήματα, με μοναδικό στόχο να δει τους «τζαλορόσι» στην κορυφή της Ιταλίας και της Ευρώπης, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα είναι ο Πάμπλο Οσβάλντο από την Εσπανιόλ, ενώ οι Ρωμαίοι έχουν πάρει και τους Μπόγιαν (Μπαρτσελόνα), Στεκέλενμπουργκ (Άγιαξ), Χάιντσε (Μαρσέιγ), Λάμελα (Ρίβερ), Χοσέ Άνχελ (Χιχόν).

Περίεργη ομάδα, δεν έχει «δέσει» ακόμη, σίγουρα μπορεί να διακριθεί με μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Γιουβέντους

Κλασσική περίπτωση «η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται», είναι η φετινή Γιουβέντους, καθώς με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της είναι έτοιμη να επιστρέψει στην κορυφή.

Η περσινή σεζόν άφησε του «μπιανκονέρι» στην 7η θέση και εκτός Ευρώπης και έτσι η οικογένεια Ανιέλι αποφάσισε να κάνει ότι χρειάζεται για να γυρίσει η ομάδα του Τορίνο στον δρόμο των επιτυχιών.

Βούτσινιτς, Λιχστάιντερ, Βιντάλ, Τζακερίνι, τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η παραμονή των δανεικών Κουαλιαρέλα, Μάτρι και Πέπε, με τον πρώτο να αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό».

Αξίζει να σημειώσουμε πως η «βέκια σινιόρα» θα αγωνίζεται από φέτος στο δικό της στάδιο, το οποίο αποτελεί το στολίδι της πόλης του Τορίνο.

Με το νέο στάδιο και την δυναμική της ως ομάδα, θα είναι σίγουρα τετράδα, ίσως και «σφήνα» σε Μίλαν και Ίντερ.

Παλέρμο

Ιδιάζουσα περίπτωση η Παλέρμο, καθώς αν ο πρόεδρος της ομάδας, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι έχει… κέφια, τότε η ομάδα μπορεί να πάει ψηλά.

Ο… άτυχος που κάθεται στον πάγκο την φετινή σεζόν, είναι ο Στέφανο Πόλι, πρώτο φαβορί για απόλυση, όχι επειδή είναι κακός τεχνικός, αλλά επειδή έχει πέσει πάνω στον Τζαμπαρίνι!

Για το μόνο που δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον Τζαμπαρίνι, είναι το γεγονός πως ξέρει ποδόσφαιρο, μιας και ότι αγοράζει στην συνέχει το… μοσχοπουλάει, με χαρακτηριστική περίπτωση εκείνη του Χαβιέ Παστόρε, ο οποίος μετακόμισε στην Παρί αντί 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάτω από τα δοκάρι της θα βρίσκεται την νέα σεζόν ο Αλέξης Τζόρβας ενώ οι «ροζανέρο» ενισχύθηκαν αμυντικά κυρίως.

Πρόβλεψη δεν μπορείς να κάνεις καθώς υπάρχει ο παράγοντας… Τζαμπαρίνι!

Φιορεντίνα

Από μια κάκιστη σεζόν προέρχεται η Φιορεντίνα, καθώς τερμάτισε στην 9η θέση, ωστόσο ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας και ετοιμάζεται να οδηγήσει τους «βιόλα» στην Ευρώπη.

Το μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ» δεν έγινε, με τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ, Ρομούλο, να αποτελεί μια πολύ καλή κίνηση, ενώ όσοι τον γνωρίζουν τον αποκαλούν «νέο Καφού».

Αν δεν έχει τραυματισμούς μέσα στην σεζόν, η Φιορεντίνα θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τα Κύπελλα Ευρώπης.

Τζένοα

Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι θα είναι ο «τιμονιέρης» της Τζένοα την φετινή σεζόν, μιας ομάδας η οποία δεν είχε την εξέλιξη που περίμενε ο κόσμος του ποδοσφαίρου.

Καλή ομάδα, η οποία σταμάτησε να ξοδεύει τα χρήματα που ξόδευε άλλες σεζόν, καθώς ο πρόεδρος της, Ενρίκο Πρετσιόζι, απογοητεύτηκε από το γεγονός πως η ομάδα του δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Champions League.

Ούτε εδώ συναντάμε κάποια μεγάλη μεταγραφή, με την Τζένοα να στηρίζεται στο «Λουίτζι Φεράρις» για την παραμονή της.

Δεν θα κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Η είσοδος στην 8άδα είναι υπέρβαση!

Κιέβο

Σταθερή την περσινή σεζόν η Κιέβο, αναμένεται να έχει την ίδια πορεία και φέτος καθώς είναι η ίδια ομάδα σε σχέση με εκείνη που τελείωσε την σεζόν. Στον πάγκο της θα βρίσκεται ο Ντομένικο Ντι Κάρλο, ο οποίος έχει τον δύσκολο ρόλο να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία, κάτι το οποίο δεν κατάφερε με την Σαμπντόρια.

Προβλέπουμε πως η ομάδα της Βερόνα θα συνεχίσει στην Σέριε Α.

Πάρμα

Μια παραδοσιακή δύναμη του ιταλικού ποδοσφαίρου, η Πάρμα, την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 12η θέση, ενώ φέτος ελπίζει σε καλύτερη πορεία.

Ωστόσο πολύ δύσκολα οι «παρμένζι» θα καταφέρουν να ξεφύγουν από την μέση του βαθμολογικού πίνακα, μιας και δεν έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Προβλέπουμε πως η σωτηρία θα έρθει σύντομα, αλλά μέχρι… εκεί!

Κατάνια

Η σκληροτράχηλη Κατάνια, με τον Βιντσέντζο Μοντέλα, αναμένεται και φέτος να κάνει την ζωή… δύσκολη στις ομάδες που ταξιδεύουν στην Σικελία!

Η Κατάνια έχει αποκτήσει τον Νίκολα Λεγκροτάλιε από την Μίλαν και τον Νταβίντ Σουάζο ως ελεύθερο, δυο προσθήκες που θα την βοηθήσουν αρκετά σε άμυνα και επίθεση, ωστόσο αποχώρησε ο Ματίας Σιλβέστρ, ηγέτης της άμυνας, και αυτό αποτελεί πρόβλημα.

Στην μέση της βαθμολογίας και ίσως λίγο πιο πάνω θεωρούμε πως θα βρίσκεται η Κατάνια στο τέλος της σεζόν

Κάλιαρι

Άλλη μια ομάδα με πρόεδρο βγαλμένο από ποδοσφαιρικό… εφιάλτη! Ο λόγος για τον Μάσιμο Τσελίνο, ο οποίος απέλυσε τον προηγούμενο προπονητή, Ρομπέρτο Ντοναντόνι, από τα… φιλικά προετοιμασίας, κάτι το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των οπαδών της ομάδας. Στον πάγκο της ομάδας ο Μάσιμο Φικαντέντι.

Σημαντικές μεταγραφές δεν έκανε και η… μουρμούρα στις εξέδρες του «Σαντ Ελία» αναμένεται να πάρει την θέση των… συνθημάτων.

Δύσκολη χρονιά η φετινή για την Κάλιαρι, ίσως την βρει στις θέσεις του υποβιβασμού.

Τσεζένα

Η Τσεζένα την περσινή σεζόν κατάφερε σχετικά άνετα να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία και το ίδιο θέλει να πετύχει και φέτος.

Και έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως μπορεί να τα καταφέρει, καθώς απέκτησε τον Άντριαν Μούτου, στην επιθετική της γραμμή και αν ο Ρουμάνος δεν αρχίσει τα… δικά του, τότε η Τσεζένα μπορεί να κάνει… κηδείες στην έδρα της!

Ίσως καταφέρει να φτάσει στην 10άδα, αν ο Μούτου είναι αυτός που πρέπει.

Μπολόνια

Κάθε χρόνο η Μπολόνια ξεκινάει με φιλοδοξίες και κάθε χρόνο δίνει μάχη για την σωτηρία.

Ούτε η φετινή περίοδος θα αποτελέσει εξαίρεση για τους «ροσομπλού», μιας και ενισχύθηκαν κυρίως αμυντικά, με γνωστότερο όνομα αυτό του Μίκαελ Άντονσον, ο οποίος είχε περάσει από τον Παναθηναϊκό.

Μουντιγκάι, Πέρεθ και Ντι Βάιο θα είναι τα βαρόμετρα, ωστόσο την παράσταση κλέβει ο νεαρός Γκαστόν Ραμίρεζ, ο οποίος δύσκολα θα παραμείνει, μιας και κορυφαίες ομάδες ερίζουν για την απόκτηση του.

Μία από τα ίδια και φέτος για την Μπολόνια. Θα καταφέρει πάντως να παραμείνει στην κατηγορία.

Λέτσε

Ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο ανέλαβε τις τύχες της Λέτσε και φυσικά ο μοναδικός στόχος της ομάδας είναι η παραμονή!

Πως θα τα καταφέρει η Λέτσε; Με «όπλο» την έδρα της, το «Βία Ντελ Μάρε», θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί, γιατί πολύ δύσκολα θα καταφέρει εκτός να κάνει ζημιές.

Δεν αποδυναμώθηκε, αλλά δεν ενισχύθηκε σημαντικά κιόλας και η παραμονή θα παιχτεί μέχρι τελευταία αγωνιστική.

Προβλέπουμε πως ίσως… χαιρετήσει στο τέλος της σεζόν.

Οι νεοφώτιστες

Νοβάρα, Σιένα και Αταλάντα θα βρίσκονται την φετινή περίοδο στην Σέριε Α. Οι νεοφώτιστες ομάδες στην Ιταλία είναι οι λεγόμενες «ομάδες ασανσέρ». Τι εννοούμε; Πως με την ίδια ευκολία που προβιβάζονται, με την ίδια υποβιβάζονται!

Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης ωστόσο στην Αταλάντα, η οποία απέκτησε τον Χερμάν Ντένις για την επίθεση της αλλά και τον αμυντικό, Αντρέ Μασιέλο, παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά στην υπόθεση παραμονή.

Φυσικά κοινός στόχος των τριών ομάδων είναι η σωτηρία και η παραμονή στην Σέριε Α.

Οι τροπαιούχοι

Πρώτη είναι η Γιουβέντους με 27 πρωταθλήματα ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι δυο ομάδες από το Μιλάνο (Ίντερ και Μίλαν) με 18.

Πιο κάτω συναντάμε την Τζένοα με 7, όσα έχει δηλαδή και η Προ Βέρτσελι με την Τορίνο, ενώ μόλις 3 έχει η Ρόμα.



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved