Γιαννουρής: «Παραγωγή όχι κατανάλωση»

Γιαννουρής: «Παραγωγή όχι κατανάλωση»

Κυρίαρχο μέλημα του Γιάννη Γιαννουρή είναι να «στήσει» ένα νέο οικοδόμημα στο ΝΟΠ, όπως επισήμανε στο Onsports.

Αν και είναι λάτρης της ιστορίας του πόλο, ενδεχομένως να μην έχει αντιληφθεί ότι σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας του αθλήματος ανήκει και ο ίδιος. Ο Γιάννης Γιαννουρής με θητεία σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει «βγάλει» ουκ ολίγους παίκτες ενώ έχει θέσει τις βάσεις σε ομάδες για να φέρουν διακρίσεις στη συνέχεια. Το ίδιο επιθυμεί να κάνει φέτος και στον ΝΟ Πατρών, από τον οποίο ανακοινώθηκε χθες (25/8). Βουλιαγμένη, Πανιώνιος, Πεσκάρα, Λατίνα είναι μόνο μερικοί σταθμοί στην καριέρα του.

Ο έμπειρος προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στο Onsports. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Είναι πρόκληση στην καριέρα σας ο ΝΟ Πατρών;

Πάντα είναι πρόκληση μία νέα ομάδα. Ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για τον ΝΟΠ με τη μεγάλη ιστορία που έχει και τις δικές του εγκαταστάσεις.

Το ιδιόκτητο κολυμβητήριο του ΝΟ Πατρών δεν λειτουργούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω των δυσβάσταχτων εξόδων. Έχετε θέσει ως όρο την επαναλειτουργία του;

Είναι κάτι το οποίο έχω προτείνει. Όταν δουλεύεις χωρίς βάσεις είναι σαν να χτίζεις στην άμμο. Ο ΝΟ Πατρών έχει παράδοση, έχει ένα πολύ ωραίο κολυμβητήριο σε καλό μέρος και μπορούν να φτιαχτούν ομάδες.

Ο φετινός στόχος του ΝΟ Πατρών;

Έχεις υποδομές και ο κύριος στόχος είναι να τις βελτιώσει προκειμένου να γίνουν πιο παραγωγικές και ποσοτικά και ποιοτικά. Πρέπει να βγάλει πάλι δικά του παιδιά και να μην περιμένει μόνο από τις μεταγραφές. Αυτό θέλει τον χρόνο του και πολύ δουλειά, αλλά πρέπει να αναπτυχθεί.

Ποιες άλλες προτάσεις κάνατε στους παράγοντες της πατρινής ομάδας:

Το κυρίαρχο είναι η λειτουργία του κολυμβητηρίου. Θα πρέπει να χτίσουμε ένα οικοδόμημα, μιας και τα τελευταία χρόνια είχε μία φθίνουσα πορεία. Εάν κάνεις μόνο μεταγραφές δεν οδηγεί πουθενά αλλά διαιωνίζεται μία κατάσταση. Η Αθήνα είναι εύκολο να τραβήξει παιδιά από την περιφέρεια, δεν ισχύει όμως και το αντίστροφο, εκτός κι αν κάποιος παίκτης έχει κάνει τον κύκλο του. Έτσι, θα πρέπει να παραχθούν δικά της παιδιά και να μπει μία τροχιά… προοπτικής.

Έχετε προχωρήσει σε μεταγραφικές κινήσεις;

Τα βήματα θα πρέπει να γίνουν έπειτα από ώριμη σκέψη. Αρχικά θα πρέπει να κρατήσουμε την ομάδα στην Α1 Εθνική. Είναι δύσκολη εποχή και είναι επικίνδυνο να προχωρήσουμε σε μεταγραφές μιας και τα χρήματα είναι λιγότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να βρεθούμε σε μία φάση ανάπτυξης και παραγωγής και όχι γρήγορης κατανάλωσης. Χρειαζόμαστε στρατηγική, έχω μιλήσει με τη διοίκηση, είναι προνόμιο το κολυμβητήριο και θα δουλέψουμε σκληρά.

Πότε πιάνετε δουλειά;

Θα μετακομίσω την Πέμπτη στην Πάτρα, θέλω να δω λίγο πως λειτουργούν τα πράγματα και να ξεκινήσω..

Το φετινό πρωτάθλημα στην Α1 φαίνεται πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ποια είναι η γνώμη σας;

Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Ο Ολυμπιακός, η Χίος, η Βουλιαγμένη όλοι έχουν κάνει κινήσεις και ο Παναθηναϊκός θα έχει πιο δυνατή ομάδα από πέρσι. Ο Πανιώνιος πήρε προπονητή και έχει αρχίσει και αυτός να κινείται…

Ποια ομάδα χρίζεται φαβορί για το πρωτάθλημα;

Κοιτάω πλέον τη δική ομάδα, όχι τις υπόλοιπες, δεν με ενδιαφέρει. Κοιτάω πώς θα πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε, οι υπόλοιποι ας βγάλουν τα…  μάτια τους (γέλια).



Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για τα Κύπελλα Ευρώπης και τη Euroleague
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για τα Κύπελλα Ευρώπης και τη Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινη» γιορτή στο ΟΑΚΑ με τον Προμηθέα - Γενική είσοδος 7 ευρώ!
Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινη» γιορτή στο ΟΑΚΑ με τον Προμηθέα - Γενική είσοδος 7 ευρώ!
Κέντρικ Ναν: Το «ευχαριστώ» στον κόσμο και το μήνυμα για το Βερολίνο - «Θέλουμε τον τίτλο»
Κέντρικ Ναν: Το «ευχαριστώ» στον κόσμο και το μήνυμα για το Βερολίνο - «Θέλουμε τον τίτλο»
Παναθηναϊκός AKTOR: Πόσα εισιτήρια δικαιούται για το Final Four της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Πόσα εισιτήρια δικαιούται για το Final Four της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved