Λύτρωση με Λεονάρντο! (vd+photos)

Λύτρωση με Λεονάρντο! (vd+photos)

Παιχνίδι που θα θυμούνται όλοι για πολλά χρόνια έγινε στο «Μπόρις Παϊχάντζε» με την ΑΕΚ να παίρνει έστω και στην παράταση την πολυπόθητη πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Σε ένα ματς που είχαμε τα πάντα, γκολ, ένταση, αγωνία, ευκαιρίες για γκολ, αψιμαχίες παικτών και προπονητών, οι «κιτρινόμαυροι» βγήκαν «ζωντανοί» με το εύστοχο πέναλτι του Λεονάρντο στο 109΄και έδωσαν το «φιλί της ζωής» στον σύλλογο που έχει τεράστια ανάγκη τα έσοδα από τους ομίλους.

Ο αγώνας άρχισε στραβά για την ελληνική ομάδα, αλλά τελείωσε με … «γλυκό» τρόπο. Κανείς, όμως, δεν περίμενε ότι το ματς θα πήγαινε στην παράταση, αφού φαινόταν ότι εάν η ΑΕΚ έκανε τα βασικά πράγματα στο γήπεδο, θα πετύχαινε έστω ένα γκολ στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Μάταια όμως…

Έτσι και αλλιώς το παιχνίδι ήταν αγχωτικό για την ΑΕΚ, αφού η ομάδα του Χιμένεθ έπαιζε την επιβίωσή της σε οικονομικό επίπεδο. Αυτό έγινε πολλάκις χειρότερο όταν ο Κοσκάντζε έπιασε όλη την άμυνα της ΑΕΚ να … κοιμάται στο 2΄και με σουτ ισοφάρισε το προβάδισμα των «κιτρινόμαυρων». Από εκείνο το σημείο και έπειτα το γήπεδο… έγειρε προς την περιοχή της ελληνικής ομάδας, αφού οι Γεωργιανοί έγιναν τα αφεντικά του ματς.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με τον Λαγό στην αριστερή πτέρυγα για να δώσει ταχύτητα στην επίθεση και τον Γκέντζογλου στα χαφ σε ρόλο δημιουργικό. Ωστόσο, στο πρώτο ημίχρονο ο Λαγός ήταν χαμένος και όχι μόνο δεν δημιουργούσε κινδύνους επιθετικά, αλλά άφηνε μόνο του τον Καράμπελα στην άμυνα και ο τελευταίος περνούσε εφιαλτικές στιγμές με τους αντιπάλους του. Ασορτί ήταν και η γενικότερη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου για όλη την ΑΕΚ. Μετά το αναπάντεχο γκολ στο 2΄από τον Κοσκάντζε, οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν σε… τρικυμία και κάθε επίθεση των Γεωργιανών «μύριζε» γκολ.

Η Ντιναμό απείλησε στο 37΄, το 39΄ με τον Ρομπερτίνιο και στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά  του Κοσκάντζε. Αντιθέτως, η «Ένωση» το πρώτο σουτ το έκανε στο 20΄με το σουτ του Κάρλος που πήγε άουτ, ενώ στο 33΄και πάλι ο Ισπανός εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα πέρασε άουτ. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Χιμένεθ να κοιτάζει αμήχανος τους παίκτες του που αποχωρούσαν σαν χαμένοι από τον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, ο Ισπανός τεχνικός δεν θα έπρεπε να περιμένει τίποτα καλύτερο από τη στιγμή που οι Γκούντγιονσεν, Κάρλος και Λυμπερόπουλος είχαν κακή απόδοση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, χωρίς αλλαγές αλλά δε έγινε απειλητική παρά μόνο με τη λόμπα του Γκούντγιονσεν στο 60΄που πέρασε άουτ. Στο 63΄ο Χιμένεθ διόρθωσε το λάθος του στην ενδεκάδα αντικαθιστώντας τον Λυμπερόπουλο με τον Λεονάρντο ο οποίος έμελλε να είναι το πρόσωπο του αγώνα με το «χρυσό» γκολ που σημείωσε. Ο Βραζιλιάνος πήγε στην αριστερή πτέρυγα, ο Γκούντγιονσεν πέρασε στην κορυφή της επίθεσης, ο Λαγός πήγε δεξιά και ο Κάρλος «δεκάρι».{textlink}

Αμέσως άλλαξε η εικόνα της ΑΕΚ που έγινε πιο γρήγορη και πιο επικίνδυνη. Η «Ένωση» με τον Λεονάρντο να είναι σε μεγάλη μέρα έχασε απίστευτες ευκαιρίες για να σκοράρει στο 76΄με την κεφαλιά του Γκούντγιονσεν που πήγε άουτ και στο επόμενο λεπτό με το σουτ του Βραζιλιάνου που έδιωξε ο Λόρια.

Η ΑΕΚ είχε πάρει για τα καλά το πάνω χέρι στο ματς και απείλησε ξανά στο 84΄όταν ο Κάρλος πήρε την πάσα από τον Γκούντγιονσεν αλλά στο τετ α τετ δεν νίκησε τον Λόρια. Μοιραία το παιχνίδι πήγε στην παράταση και η αδρεναλίνη «χτύπησε» κόκκινο!

Στο μισάωρο της παράτασης τα νεύρα ήταν τσιτωμένα. Η ΑΕΚ όντας ανώτερη από τα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας θέλησε να σκοράρει άμεσα. Αλλά δεν τα κατάφερε και η αγωνία έφτασε στο μάξιμουμ.

Τελικά, στο 113΄ ο Γκούντγιονσεν βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, ανατράπηκε από πίσω  από τον Κακουμπάβα (που αποβλήθηκε) και κέρδισε το πέναλτι. Την ποινή εκτέλεσε εύστοχα ο Λεονάρντο και έστειλε την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League!

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης ΕΔΩ



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved