Έγκλημα και τιμωρία… (vd)

Έγκλημα και τιμωρία… (vd)

Ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» στο ΟΑΚΑ τα εγκλήματα του Τελ Αβίβ και την ήττα του με 3-0, αφού παρά τη νίκη του με 2-1 μένει εκτός Ευρώπης. Για πρώτη φορά δε θα παίξουν Σεπτέμβριο στα ευρωπαϊκά Κύπελλα οι «πράσινοι». «Χάος» στο ΟΑΚΑ και ημίωρη διακοπή στο ξεκίνημα.

Τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει. Για πρώτη φορά μετά το Φεβρουάριο του 2010 και τη νίκη με 3-2 επί της Ρόμα στην Ιταλία, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε νίκησε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ουσιαστικά όμως δεν κέρδισε τίποτα. Το 3-0 του Ισραήλ ήταν αρκετό για να αποκλειστούν οι «πράσινοι», παρά τη νίκη τους, και να μην παίξουν Σεπτέμβριο στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια! Ο διπλός φετινός αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ξυπνάει άσχημες μνήμες στους φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είχαν δει την ομάδα τους να μένει εκτός Ευρώπης από δύο διοργανώσεις (σ.σ. Champions League και κύπελλο UEFA τότε) το καλοκαίρι του 1996, όταν το «τριφύλλι» είχε αποκλειστεί από Ρόζενμποργκ και Λέγκια Βαρσοβίας.

Το χειρότερο όμως για τον Παναθηναϊκό είναι η βέβαιη ευρωπαϊκή τιμωρία που θα έρθει μετά τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ. Διακοπή μισής ώρας στο ξεκίνημα, πεντάλεπτη διακοπή μετά το γκολ της Μακάμπι και εστίες φωτιάς σε πολλές θύρες του γηπέδου – σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το «τριφύλλι» ήταν υπότροπο – θα φέρουν το βέβαιο αποκλεισμό της έδρας των «πρασίνων» στην επόμενη ευρωπαϊκή συμμετοχή τους.

Χωρίς εκπλήξεις, αλλά με εκρήξεις!

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν επεφύλασσε καμία έκπληξη, σε σχέση με αυτά που έδειξε όλη την εβδομάδα στις δοκιμές του, στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε έχοντας τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια και τους Σπυρόπουλο, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Βύντρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή είχε ανασταλτικό ρόλο ο Κατσουράνης και δημιουργικό οι Ζέκα και Νίνης, ενώ ο Λέτο στο αριστερό άκρο και ο Κουίνσι στο δεξί, ήταν τα στηρίγματα του μοναδικού προωθημένου Τοτσέ.

Από την πλευρά του ο Ιβανίρ είχε μια αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα του Τελ Αβίβ, έχοντας τον Μέντουνγιανιν στο βασικό σχήμα. Ο Χαϊμόβ ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Γιεϊνί, Παβίσεβιτς, Νιβάλντο και Βερέντ στην τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή οι Λογκασί και Νταχάν είχαν αναλάβει το ανασταλτικό κομμάτι με τον Μεντούνγιανιν να είναι ο οργανωτής και τον Κονατέ να είναι συνδετικός κρίκος της επίθεσης όπου συνεργάστηκαν οι Ατάρ και Μίκα.

Όλα αυτά όμως είχαν μικρή σημασία καθώς μόλις 5’ μετά τη σέντρα, ήρθε η έκρηξη στο ΟΑΚΑ. Οι οπαδοί της Μακάμπι που ήταν στη θύρα 20 άρχισαν να πετούν καπνογόνα και μπουκάλια στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που ήταν στη θύρα 19 και προκλήθηκε μεγάλη ένταση. Οι οργανωμένοι των «πρασίνων» αντέδρασαν έντονα, αρχικά με αποδοκιμασίες και συνθήματα όμως οι Ισραηλινοί έγιναν περισσότερο εριστικοί και επικίνδυνοι με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού από τις θύρες 35-1 έφυγαν από τις θέσεις τους, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών για να τους απωθήσει κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα για περισσότερο από μισή ώρα λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας αλλά και των επεισοδίων στο πάνω διάζωμα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Οι «πράσινοι» οπαδοί σε χρόνο… ρεκόρ ανέβηκαν από τη θύρα 34, έφτασαν σε αυτούς της Μακάμπι και μέχρι την επέμβαση των ΜΑΤ το ξύλο… έπεσε άφθονο στο ΟΑΚΑ. Μετά από μερικές απώλειες πανό για τους Ισραηλινούς και συγκρούσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού με τα ΜΑΤ, η ένταση ευτυχώς εκτονώθηκε.{textlink}

Την ίδια ώρα στον αγωνιστικό χώρο ο Δημήτρης Γόντικας προσπαθούσε να ελέγξει την κατάσταση, συνοδευόμενος από τον Στράτο Σωπήλη, τον Βαγγέλη Πέτσο και τον υπεύθυνο ασφαλείας της «πράσινης» ΠΑΕ Τάσο Τεντζέρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» έχουν αρκετά παράπονα από τους ανθρώπους της Μακάμπι που δεν έκαναν τίποτα τόσο για να μην περάσουν μέσα στο γήπεδο φωτοβολίδες και καπνογόνα από τους οπαδούς τους, όσο και για να τους σταματήσουν όταν άρχισαν τις προκλήσεις. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ο ιδιοκτήτης της Μακάμπι, Μίτσελ Γκόλντχαρ, που ήταν στο ΟΑΚΑ κατευθύνθηκε προς τους οπαδούς της ομάδας του αρκετά λεπτά μετά την επανέναρξη.

Οι σκηνές πάντως στο ΟΑΚΑ ήταν… άθλιες, με αρκετές οικογένειες να αποχωρούν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα, τα παιδιά της ακαδημίας των «πράσινων» που είχαν έρθει από την Μελβούρνη (!) να φεύγουν… έντρομα αφού δεν είχαν ξαναδεί τέτοιες σκηνές, και τον Ιταλό ρέφερι Νταμάτο να απειλεί με οριστική διακοπή του αγώνα.

Επανέναρξη, μονόλογος αλλά «μηδέν» στο πηλίκο

Αφού πέρασαν 35 λεπτά με… ροκ σκηνές στο ΟΑΚΑ το παιχνίδι άρχισε εκ νέου, ελέω και του δυνατού αέρα που καθάρισε την ατμόσφαιρα, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την πρωτοβουλία από την αρχή. Οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους ήθελαν με κάθε τρόπο να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα και δε ρίσκαραν, έχοντας πολυπρόσωπο κέντρο και αρκετά… προκλητική διάθεση.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν ορθολογικά να φτιάξουν ευκαιρίες, είχαν σε καλή κατάσταση τόσο τον Νίνη όσο και τον Ζέκα, όμως δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο πολυπόθητο – για να υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης – γκολ. Ο Παναθηναϊκός είχε κάποιες καλές στιγμές με τους Λέτο, Νίνη και Ζέκα, όμως «καθαρή» ευκαιρία δεν κατάφερε να δημιουργήσει. Μόνο θετικό ότι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αλλά τι να το κάνει αφού το ζητούμενο ήταν το γκολ το οποίο δεν ήρθε στο πρώτο μέρος.

Στο ίδιο έργο θεατές…

Ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη ήταν… ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου στο Τελ Αβίβ. Με κίνηση, όρεξη, δημιουργία αλλά… χωρίς γκολ! Οι «πράσινοι» κατάφεραν να κλείσουν στα καρέ τους αντιπάλους τους, να δημιουργήσουν ευκαιρίες με πιο κραυγαλέα αυτή του Τοτσέ στο 55’ που από το μισό μέτρο αστόχησε και στην συνέχεια… ήρθε ξανά η καθίζηση! Σε μια ανύποπτη φάση, την πρώτη όμως καλή για την Μακάμπι, ο Μεντούνγιανιν με συρτό σουτ νίκησε τον Κοτσόλη και άνοιξε το σκορ.

Όπως ήταν φυσικό, ήρθαν αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους αλλά και αρκετά καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο που έφεραν νέα πεντάλεπτη διακοπή. Παρόλα αυτά πάντως, ο Παναθηναϊκός τουλάχιστον δεν παράτησε το παιχνίδι. Με την είσοδο του Καραγκούνη και του Κλέιτον η ομάδα έγινε πιο κινητική, και κατάφερε στο 71’ να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Μπουμσόνγκ.

Προσπάθησε αλλά…

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να το παλεύει, όσο κι αν κυνηγούσε χίμαιρες. Η αποβολή του Κονατέ αλλά και του Ιβανίρ από τον πάγκο της Μακάμπι, έδωσε επιπλέον ώθηση στο «τριφύλλι» που πίεσε κι άλλο τους Ισραηλινούς και έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τον Τοτσέ στο 80’, ήταν όμως αργά. Το 3-0 άλλωστε του πρώτου αγώνα, σε συνδυασμό με το γκολ του Μεντούνγιανιν στο ΟΑΚΑ είχαν «κλειδώσει» την πρόκριση για την ομάδα του Τελ Αβίβ.

Οι παίκτες του Φερέιρα το πάλεψαν μέχρι το φινάλε για ένα ακόμα γκολ, αυτό δεν ήρθε και τελικά οι Ισραηλινοί προκρίθηκαν στους ομίλους του Europa League. Στα αρνητικά της αναμέτρησης, εκτός από τα θλιβερά επεισόδια, οι αποδοκιμασίες κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα ο Νίκος Σπυρόπουλος ο οποίος φαίνεται πως έγινε… «μαύρο πρόβατο» για την εξέδρα μετά την εμφάνιση του Τελ Αβίβ.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο φινάλε του παιχνιδιού πάντως, τραγούδησαν τον ύμνο της ομάδας τους θέλοντας έτσι να μετριάσουν την πικρία από την αποτυχία του «τριφυλλιού» στη φετινή – μικρή σε διάρκεια – ευρωπαϊκή περιπλάνηση.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της αναμέτρησης όπως σας την προσφέρει LIVE το Onsports.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το Pre Game του αγώνα, όπως σας το πρόσφερε το Onsports.



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved