Ράλι Ρέιντ Σερρών

Ράλι Ρέιντ Σερρών

Από τις 26 – 30 Οκτωβρίου η χώρα μας φιλοξενεί στις Σέρρες τον 2ο Αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Cross Country Rally Raid για το 2011.

Το Serres Rally που θα οργανωθεί από την Λέσχη Αυτοκινήτου – Μοτοσυκλέτας Σερρών και το Off Road Team θα είναι ο μεγαλύτερος αγώνας Rally Raid που έχει γίνει στην Ελλάδα. Οι προδιαγραφές της διοργάνωσης θα βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο, χάρη στην εμπειρία και στις διοργανωτικές περγαμηνές των συντελεστών του.

Βουνοκορφές, πλαγιές, ποτάμια, δύσκολοι εγκαταλελειμμένοι δρόμοι, γρήγορα φλατ κομμάτια, καταπράσινα λιβάδια και off road περάσματα, λάσπη, άμμος και πέτρα, πυκνά δάση να κρύβουν τον ήλιο, παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, συνθέτουν όλα μαζί ένα απίστευτο σκηνικό 1200 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Τα 870 από αυτά αποτελούν τις 10 ειδικές διαδρομές, σε 10 βουνά, 5 ημέρες, 3 νομούς και 2 μεγάλες πόλεις.

Από το Κιλκίς και τις Σέρρες μέχρι την Δράμα, περνώντας από τα Κρούσια και το Μαυροβούνι, το Μπέλλες και το Άγκιστρο, τον Λαϊλιά και τα όρη Βροντούς, το Μενοίκιο (ή Μπόσδακας) και το Γρανίτη, το Φαλακρό και την Δυτική Ροδόπη. Από την λάσπη στο Δρόμο του Νερού, στο ασφάλτινο σκεπαστό από την βλάστηση Καλντερίμι του Δρόμου των Οχυρών του Μεταξά. Η πέτρα στην διάσχιση της κορυφογραμμής του Μπόσδακα στα 1800 μέτρα, η τεχνητή Λίμνη του Νέστου, το Αρχαίο Σιδηρόκαστρο, οι ανεμογεννήτριες και τα θερμά λουτρά του Άγκιστρου είναι μερικές εικόνες, που θα αντικρίσουν οι αγωνιζόμενοι. Από τα απέραντα λιβάδια με τις αγελάδες και τα άγρια άλογα, στα βουβάλια και τους πελαργούς που ζουν ανέμελα στη λίμνη Κερκίνη.

Ένα φανταστικό ταξίδι στην Μακεδονία, από μια διαφορετική οπτική γωνία, με καθημερινό «καταφύγιο» την Πόλη των Σερρών και το Ξενοδοχείο Elpida Resort & Spa. Μέσα εκεί αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο, θα υπάρχουν όλων των ειδών οι ανέσεις για αγωνιζόμενους και συνοδούς, και θα στηθεί ένα ξεχωριστό bivouac με μοναδικό χρώμα!Ένας μεγάλος, Διεθνής αγώνας 5 ημερών, που θα δοκιμάσει τις αντοχές και θα διεγείρει τις αισθήσεις!

Σκέλη και Διαδρομές

O αγώνας έχει διάρκεια 5 ημέρες και αποτελείται από 5 σκέλη.
Το πρώτο σκέλος θα ξεκινήσει το μεσημέρι της 26ης Οκτωβρίου και περιλαμβάνει απλές διαδρομές και μια κατατακτήρια ειδική διαδρομή που θα προσμετρά στην κατάταξη, και σύμφωνα με το αποτέλεσμα της οποίας θα γίνει η εκκίνηση της επόμενης ημέρας. Οι υπόλοιπες ημέρες θα ξεκινούν νωρίς το πρωί, και θα έχουν 1, 2 ή 3 ειδικές διαδρομές, με τελική επιστροφή στις Σέρρες.


26 Οκτωβρίου 1η ημέραΠρόλογος Αγώνα - Αγ. Γιώργης - Ραχωβίτσα - 50km.

27 Οκτωβρίου 2η ημέραΜετόχι, Σιδηρόκαστρο, Μπέλλες, Κρούσια, Κερκίνη, (300km - 3 Ειδικές Διαδρομές).

28 Οκτωβρίου 3η ημέραΜενοίκιο, το πέρασμα του Μπόσδακα, Λαιλιάς, Όρη Βροντούς, Άγκιστρο, Ρούπελ (310km - 1 Ειδική Διαδρομή).

29 Οκτωβρίου 4η ημέραΛίμνη Μενοικία, Δάσος Ελατιάς, Δράμα, Φαλακρό, ο Δρόμος του Νερού, Νέστος, Ροδόπη, ο Δρόμος των Οχυρών - Μεταξά (370km - 3 Ειδικές Διαδρομές).

30 Οκτωβρίου 5η ημέραΛαιλιάς, Ραχωβίτσα (210km - 2 Ειδικές Διαδρομές).

Οι κατηγορίες αγωνιζομένων που γίνονται δεκτές είναι:

Αυτοκίνητα 

 1. Ζ1 Open Class 4x4 Περιλαμβάνει αυτοκίνητα πρωτότυπα ή παραγωγής , με υποχρεωτικές προδιαγραφές ασφαλείας.

2. Ζ2 Normal Class 4x4 Περιλαμβάνει αυτοκίνητα Normal 4X4 χωρίς υποχρεωτικές προδιαγραφές ασφαλείας

3. Ζ3 Entry Level Class  Περιλαμβάνει αυτοκίνητα Normal 4X4 χωρίς υποχρεωτικές προδιαγραφές ασφαλείας, για νέα σε εμπειρία πληρώματα.


Μοτοσυκλέτες

1. Α: Αναβάτες με μοτοσυκλέτες 2Τ έως 125 κ.εκ. ή 4Τ έως 250 κ.εκ.

 2. B: Αναβάτες με μοτοσυκλέτες 2Τ άνω των 125 κ.εκ. ή 4Τ από 250 κ.εκ. 450 κ.εκ

3. C: Αναβάτες με μοτοσυκλέτες άνω των 450 κ.εκ. 4Τ

Υποκατηγορίες - Κλάσεις:- Κλάση Γυναικών- Κλάση On-Off / Big Enduro

Τετράτροχα4. D: Αναβάτες με ATV - Quad 4Χ4 / 2Χ4, με αυτόματο / χειροκίνητο κιβώτιο, ανεξαρτήτως κυβισμού.Στο video, που ακολουθεί δείτε μερικές εικόνες από τον περυσινό αγώνα

Ράλι Ρέιντ Σερρών



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved