ΑΠΟ(ΕΛ) την Κύπρο έρχεται...

ΑΠΟ(ΕΛ) την Κύπρο έρχεται...

...Και μέσω Βραζιλίας πάει στα αστέρια!

Την πρόκριση στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία του, μπορεί να πανηγυρίζει από σήμερα ο ΑΠΟΕΛ που χάρη σε γκολ του Αΐλτον τέσσερα λεπτά πριν εκπνεύσει η αναμέτρηση, πήρε επάξια τη νίκη (3-1)- πρόκριση κόντρα στη Βίσλα Κρακοβίας που ευτύχησε να σκοράρει στη μοναδική ευκαιρία που είχε σε ολόκληρο τον αγώνα!

Το εισιτήριο μαζί με τους Κύπριους εξασφάλισαν οι Μπάγερν Μονάχου (0-1 την Ζυρίχη), Βιγιαρεάλ (3-0 την Οντένσε), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (παρά την εκτός έδρας ήττα με 2-0 από τη Μάλμε) και Γκενκ (4-1 τη Μακάμπι Χάιφα στα πέναλτι, 2-1 η κανονική διάρκεια).

Τι και αν απέναντί τους βρήκαν τείχος (αυτό που είχαν στήσει οι Πολωνοί μπροστά από την εστία τους)…

Τι και αν παραλίγο να επιβεβαιωθεί εις βάρος τους ο πρώτος νόμος του ποδοσφαίρου που θέλει όποιον χάνει ευκαιρίες, αργά ή γρήγορα να είναι αυτός που να πηγαίνει στη σέντρα…

Ο Αΐλτον στο 86΄έστειλε σε αυτήν τη Βίσλα βάζοντας φαρδιά πλατιά τη βραζιλιάνικη υπογραφή του κάτω από τον δεύτερο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο όποιος χάνει τις ευκαιρίες… εεεε, κάποτε θα το βάλει!

Και το έβαλε τέσσερα λεπτά πριν εκπνεύσει η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, όταν με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παρέικο και παράλληλα τους 20.000 Κύπριους που είχαν κατακλύσει το «ΓΣΠ» στα ουράνια!

Νωρίτερα (71΄), αυτό είχε παγώσει όταν ο Βιλκ αξιοποίησε τη μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων σε ολόκληρο τον αγώνα, δίνοντας σκορ πρόκρισης στη Βίσλα και μετατρέποντας παράλληλα (ευτυχώς όμως μόλις για ένα τέταρτο) σε εφιάλτη τη βραδιά που ξεκίνησε ονειρεμένα...

...Με τον ΑΠΟΕΛ να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα από το πρώτο σφύριγμα, έχοντας κατασκηνώσει στην περιοχή της Βίσλα! Το «ΓΣΠ» κατηφόρισε και η κατηφόρα απέδωσε καρπούς στο 29΄, όταν ο Μαντούκα με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα υπό τις… ευλογίες του αντίπαλου πορτιέρο, Παρέικο (στον οποίο τελικά χρεώθηκε το γκολ) που άφησε στην άκρη την αγαπημένη του – μέχρι εκείνη τη στιγμή- συνήθεια, να διώχνει την μπάλα κόρνερ!

Ο επιθετικός ωστόσο μονόλογος των γηπεδούχων δεν σταμάτησε εκεί αφού το γήπεδο δεν ήρθε στα… ίσια του ποτέ! Οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνέχισαν να σφυροκοπούν, με το σφυροκόπημα να αποδίδει καρπούς έστω και στο 54΄όταν ο Αΐλτον… φυσώντας την μπάλα στα δίχτυα μετά από παράλληλο γύρισμα του Τρισκόφσκι από τα δεξιά, άνοιξε τον δρόμο Κύπρο- Βραζιλία- αστερία!

Αυτόν που έστρωσε ο ίδιος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 86΄, ένα τέταρτο αφού ο Βιλκ με πλασέ στην κίνηση έπειτα από εξαιρετική σκαφτή πάσα του Ίλιεφ, θέλησε να… αποπροσανατολίσει (μάταια τους) Κύπριους από την κλήρωση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, η Μπάγερν Μονάχου όπως αναμενόταν πήρε και δεύτερη νίκη αυτή τη φορά εκτός έδρας, χάρη σε γκολ του Γκόμεζ στο 7' (0-1), επί της Ζυρίχης και παράλληλα την πρόκριση στους ομίλους, ενώ η Βιγιαρεάλ, παρά το γεγονός πως τα βρήκε… σκούρα για ένα ημίχρονο κόντρα στην Οντένσε (που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό), στο «Μαδριγάλ», με δυο τέρματα του Ρόσι (50΄, 60΄) και τον Μαρτσένα να φυλάει το κερασάκι της τούρτας (πρόκρισης) για το 82΄, ανέτρεψε στην επανάληψη το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα της Δανίας.{textlink}

Το βλέμμα τους στραμμένο στην κλήρωση της Πέμπτης έχουν πλέον και οι Κροάτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αφού η ήττα με 2-0 από την Μάλμε στη Σουηδία (69΄Φιγκουεϊρέδο, 86΄Γιάνσον) δεν στάθηκε αρκετή να τους ξεβολέψει από το μαξιλαράκι στο οποίο είχαν στρογγυλοκαθίσει από τον πρώτο αγώνα (4-1), αλλά και οι Βέλγοι της Γκενκ οι οποίοι αφού ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα στο Ισραήλ (2-1) μέσα σε ένα πεντάλεπτο (!) με γκολ των Βόσεν (35΄) και Μπουφέλ (41΄), - ο Γκολάσα είχε ισοφαρίσει προς στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 37΄- φάνηκαν πιο ψύχραιμοι στην… ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, επικρατώντας σε αυτά των αντιπάλων τους με 4-1!

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη όλων των αναμετρήσεων:

{coveritlive}150e3ce4c6{/coveritlive}

ΑΠΟ(ΕΛ) την Κύπρο έρχεται...



Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved