Η μεγάλη επιστροφή και τα… σουτζουκάκια

Η μεγάλη επιστροφή και τα… σουτζουκάκια

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στην Καβάλα και οι πρωταγωνιστές μιλούν στο Onsports και τη Ρούλα Στεφανάκη για τη φετινή πορεία της ομάδας.

Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, η Καβάλα επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας του Περιστερίου και έφτασε αισίως τις 7 νίκες στην έδρα της και τις 8 συνολικά στο πρωτάθλημα. Στα θετικά της αναμέτρησης, ήταν φυσικά και η εκπληκτική εμφάνιση του αρχηγού Χριστόφορου Στεφανίδη, ο οποίος έπειτα από ενάμιση μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης, έβγαλε… τα σπασμένα στο ματς κόντρα στους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης».

-Η  επιστροφή σου στη δράση, συνοδεύτηκε με την πολύ καλή εμφάνισή σου και παράλληλα τη νίκη της Καβάλας. Μπορούσες να φανταστείς καλύτερη επανεμφάνιση;

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ: «Ήταν μια μικρή έκπληξη για μένα όπως κύλησε το παιχνίδι. Είχα κάνει μόνο τέσσερις προπονήσεις με την ομάδα, αλλά έχοντας φυσιοθεραπευτές και γιατρούς πραγματικά να ασχολούνται όλη την ημέρα μαζί μου και σωστή διαχείριση από το προπονητικό επιτελείο, κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει το στόχο της. Καλύτερο σενάριο από αυτό δεν γινόταν, αυτό είναι αλήθεια. Ήταν πραγματικά τονωτική ένεση για μένα».

-Πώς ένιωθες όλο αυτό το διάστημα, που δεν μπορούσες να βοηθήσεις την ομάδα σου, λόγω τραυματισμού;

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ: «Είναι ό,τι χειρότερο για έναν αθλητή να απουσιάζει τόσο καιρό. Πραγματικά όταν δεν έπαιζα ένιωθα πολλή πίεση, άγχος και όταν μπήκα στο γήπεδο ένιωσα απελευθερωμένος».

-Είστε τέσσερις ομάδες με 8 νίκες και όπως φαίνεται η αγωνία θα παραταθεί μέχρι τέλους…

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ: «Επειδή όλο γκρινιάζουμε για το πρωτάθλημα, από τις θέσεις 3-14, οποιοσδήποτε μπορεί να χάσει από τον οποιονδήποτε. Εντάξει, είναι σαν να έχουμε δύο πρωταθλήματα, εκείνο των δύο πρώτων και εκείνο των υπολοίπων 12 ομάδων, όπου είναι πραγματικά απρόβλεπτο. Ακόμη καμία ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία και θέση στα πλέι οφ. Και αυτό το κάνει συναρπαστικό. Υπήρξε ομάδα στο παρελθόν που σώθηκε με έξι νίκες, τα Τρίκαλα και ομάδα που έπεσε με δέκα νίκες, όπως το Ρέθυμνο. Φέτος, πιστεύω ότι οι δέκα νίκες θα είναι ένα καλό… μαξιλαράκι για τη σωτηρία. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να χαλαρώσεις».

Καραποστόλου: «Θυσιάζουμε το εγώ για το εμείς»

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Καβάλα και πεποίθηση του αρχηγού της ομάδας Χριστόφορου Στεφανίδη είναι ότι με την ολοκλήρωσή της, «θα είναι μια χρονιά που θα θυμάμαι. Θα είναι από τις καλύτερες που είχα, σε ό,τι αφορά τη συνοχή και το κλίμα της ομάδας». Για το άριστο κλίμα που υπάρχει στην Καβάλα μίλησε και ο Σωτήρης Καραποστόλου, ο οποίος παρόλο που ενσωματώθηκε σχετικά αργά στο ρόστερ της είναι σαν να παίζει χρόνια στην ομάδα και η συμβολή του είναι καθοριστική.

ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: «Η σχέση με τους ξένους είναι όπως με τους Έλληνες, πάρα πολύ καλές. Σε αυτό βοηθάει πολύ και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην περιφέρεια. Όλοι είναι κοντά στην ομάδα. Ό,τι θέλουμε και ό,τι χρειαζόμαστε το έχουμε».

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ: «Είναι άριστες οι σχέσεις μας. Δεν είναι εύκολο να έχεις και καλούς χαρακτήρες, καλά παιδιά και πολύ προσιτούς για παρέα Αμερικανούς ή κοινοτικούς. Είναι δύσκολο να κολλήσεις με ανθρώπους με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, όμως φέτος στην ομάδα έχει γίνει και αυτό. Επίσης, η διοίκηση είναι τίμια και καθαρή. Το προπονητικό επιτελείο δουλεύει όλη μέρα στο γήπεδο. Είναι άνθρωποι σωστοί και σοβαροί και τρίτον οι συμπαίκτες μου μέσα στην ομάδα, διαμορφώνουν μία ατμόσφαιρα και ένα κλίμα τα οποία κάνουν ένα παίκτη να νιώθει άνετα».

-Πόσο ρόλο έχει παίξει σε αυτό ο προπονητής σας;

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ: «Θεωρώ καθοριστικό. Πείθει τους παίκτες, δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο σε ό,τι αφορά το μπασκετικό κομμάτι. Είναι καθοριστικό το πώς το προπονητικό επιτελείο θα κατανείμει τους ρόλους ώστε και οι παίκτες να είναι ευχαριστημένοι και πεπεισμένοι ότι πρέπει να κάνουν αυτά τα πράγματα. Το ομαδικό πνεύμα είναι εκείνο που μας έχει περάσει περισσότερο ο προπονητής. Ο καθένας έχει κάποιο ρόλο στην ομάδα, ο οποίος είναι εξίσου σημαντικός είτε με το να είναι το πρώτο ή το τελευταίο… βιολί».

ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: «Συμφωνώ απόλυτα με το Χριστόφορο και γενικότερα την εικόνα της ομάδας προς τα έξω, την έχει διαμορφώσει ο προπονητής. Εκείνο που μας έχει περάσει περισσότερο ο κόουτς είναι να θυσιάζουμε το εγώ για το εμείς».

ΠΑΛΑΣΙΟ-ΣΙΜΟΝΣ:  «Νιώθουμε στην Καβάλα σαν στο σπίτι μας»

«Νιώθω τυχερός που έχω αυτούς τους ξένους, όχι μόνο λόγω της μπασκετικής τους αξίας, αλλά και για το χαρακτήρα τους». Τάδε έφη ο κόουτς της Καβάλας Δημήτρης Πρίφτης αναφερόμενος στους Μιλτ Παλάσιο και Σέντρικ Σίμονς και δεν έχει άδικο. Το δίδυμο «φωτιά», όπως έχει εξελιχθεί, των «Αργοναυτών» βγάζει μάτια και για κάθε προπονητή θα ήταν ευλογία να τους έχει στο έμψυχο δυναμικό του.

Και μπορεί στο τελευταίο παιχνίδι με το Περιστέρι, ο Παλάσιο να έμεινε στα… ρηχά, στον επιθετικό κυρίως τομέα, διότι «αμυντικά ήταν πάρα πολύ καλός», όπως επισήμανε και ο Χριστόφορος Στεφανίδης, αυτό όμως δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την αξία του. Ο Αμερικανός παραμένει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα (248 πόντους) και ο συμπατριώτης του Σίμονς, ο οποίος σημειωτέον αναμένεται να αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο, πρώτος στα ριμπάουντ (145).

Η φετινή πορεία της ομάδας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους Αμερικανούς, που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα, οι ίδιοι όμως δεν καρπώνονται όλη την επιτυχία, αλλά πιστώνουν το μεγαλύτερο μέρος της στον προπονητή της και στην ομαδικότητα που τη διακρίνει.

-Μετά την… κοιλιά που παρουσίασε η Καβάλα επέστρεψε και πάλι στις επιτυχίες και έφτασε αισίως τις οκτώ νίκες. Πού οφείλεται κατά τη γνώμη σας η πορεία της ομάδας;

ΠΑΛΑΣΙΟ: «Είναι πολλά. Πρώτα από όλα ο προπονητής. Ο κόσμος βέβαια, για παράδειγμα, βλέπει τον Παλάσιο να βάζει καλάθια, αλλά στον προπονητή πρέπει να πιστωθεί σε μεγάλο βαθμό αυτή η επιτυχία. Πηγαίνουμε πολύ καλά προετοιμασμένοι σε κάθε ματς, ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε. Κανείς δεν παραπονιέται, δεν υπάρχουν διαξιφισμοί στη ομάδα, είμαστε σαν οικογένεια. Για όλους μας στόχος είναι να κερδίζει η Καβάλα. Δεν έχει σημασία ποιος θα σκοράρει περισσότερο και ποιος λιγότερο. Όλοι συμβάλλουν από το δικό τους πόστο».

ΣΙΜΟΝΣ: «Συμφωνώ. Καθετί που γίνεται στην προπόνηση γίνεται για κάποιο λόγο. Το τεχνικό τιμ μας προετοιμάζει κατάλληλα για κάθε ματς».

-Τι χρειάζεται για να συνεχίσει η ομάδα να φέρνει καλά αποτελέσματα;

ΠΑΛΑΣΙΟ: «Να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε επειδή είμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε σκληρά σε κάθε ματς. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε».

ΣΙΜΟΝΣ: «Θα έλεγα τη συγκέντρωση και εγώ και να είμαστε ενωμένοι. Τα πράγματα μπορεί να μην πηγαίνουν πάντα καλά. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι στις δύσκολες στιγμές».

-Ο κόσμος σας αγαπάει και σας στηρίζει πάρα πολύ. Εσείς πώς το εισπράττετε όλο αυτό;

ΣΙΜΟΝΣ: «Οι φίλαθλοι είναι καταπληκτικοί. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο γήπεδο είναι πάρα πολύ όμορφη. Είναι πραγματικά ο έκτος μας παίκτης. Ακόμη και εκτός γηπέδου, ο κόσμος μας αναγνωρίζει στο δρόμο και μας μιλάει. Νιώθεις σαν στο σπίτι σου».

ΠΑΛΑΣΙΟ: «Πράγματι έτσι είναι. Οι φίλαθλοι μας στηρίζουν πολύ σε κάθε ματς. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κάνεις μέσα στο γήπεδο και να σε χειροκροτούν».

-Παρόλο που αμφότεροι είχατε προτάσεις να συνεχίσετε την καριέρα σας σε άλλες ομάδες δεν το κάνατε. Τι σας κράτησε στην Καβάλα;

ΠΑΛΑΣΙΟ: «Νιώθω πολύ καλά που παίζω στην Καβάλα. Δεν θεωρώ ότι επειδή έπαιζα στο ΝΒΑ και είχα επιτυχία ότι δεν θα παίξω με την ίδια όρεξη και σε μια ομάδα σαν την Καβάλα. Περνάμε καλά, το διασκεδάζουμε. Φέτος παίζουμε πιο ομαδικά, έχουμε καλό προπονητή, καλύτερη ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ ξένων και Ελλήνων παικτών, είμαστε όλοι μια ομάδα».

ΣΙΜΟΝΣ: «Το είδα σαν μια δεύτερη ευκαιρία να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να παίξω καλύτερο μπάσκετ, να είμαι ένας από τους βασικούς. Και δεν το μετάνιωσα».

-Ποια είναι η γνώμη σας για το ελληνικό πρωτάθλημα;

ΣΙΜΟΝΣ: «Ουσιαστικά αυτή είναι η πρώτη μου χρονιά στην Ελλάδα, μιας και πέρυσι είχα έρθει προς το τέλος της. Είναι πάρα πολύ ωραίο να συμμετέχω σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και να ανταγωνίζομαι με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».

ΠΑΛΑΣΙΟ: «Είναι ένα καλό πρωτάθλημα. Διαθέτει δύο πολύ δυνατές ομάδες, όπως είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, με τις οποίες μπορείς να μετρήσεις τις δυνάμεις σου, αλλά και οι υπόλοιπες είναι ανταγωνιστικές».

-Πώς είναι η ζωή στην Καβάλα;

ΠΑΛΑΣΙΟ: «Είναι ήσυχη πόλη. Για μένα που κατάγομαι από μία μεγάλη πόλη, όπως είναι το Λος Άντζελες, είναι τελείως διαφορετικά. Είναι όμορφα. Έχει ωραία καφέ, εστιατόρια που βγαίνουμε με τους φίλους και διασκεδάζουμε. Δεν είναι μια πόλη για ξέφρενη διασκέδαση, αλλά είναι όμορφη, έχει ωραία θέα, χαλαρώνεις πραγματικά».

ΣΙΜΟΝΣ: «Μου αρέσει η Καβάλα. Εγώ προέρχομαι από μια μικρή πόλη και έχω συνηθίσει σε χαλαρούς ρυθμούς. Οι άνθρωποι είναι καλοί, ευγενικοί, μας πιάνουν την κουβέντα στο δρόμο. Είναι ευχάριστο συναίσθημα».

-Όταν δεν παίζετε μπάσκετ πώς σας αρέσει να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;

ΠΑΛΑΣΙΟ: «Να κοιμάμαι (γέλια)!!! Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, διότι έχουμε προπόνηση δύο φορές τη μέρα. Ωστόσο πάω για καφέ (προτιμά τον καπουτσίνο), κάνω βόλτες ειδικά όταν έχει καλό καιρό, είναι πανέμορφα».

ΣΙΜΟΝΣ: «Και μένα μου αρέσει να κοιμάμαι και να βλέπω τηλεόραση.  Παρακολουθώ σόου και ταινίες».

-Τι σας λείπει περισσότερο από την πατρίδα σας;

ΣΙΜΟΝΣ: «Η οικογένειά μου. Είναι κρίμα που δεν μπορούν να με βλέπουν να παίζω».

ΠΑΛΑΣΙΟ: «Και εμένα αυτό είναι που μου λείπει περισσότερο. Η γυναίκα και τα τρία παιδιά μου, δύο αγόρια και ένα κοριτσάκι τεσσάρων μηνών. Δυστυχώς δεν ήταν εύκολο λόγω σχολείων να έρθουν να μείνουν στην Ελλάδα. Ίσως να έρθουν τον Φεβρουάριο».

-Σας αρέσει η ελληνική κουζίνα;

ΣΙΜΟΝΣ: «Τη λατρεύω. Μου αρέσει το μοσχάρι, ο γύρος».

ΠΑΛΑΣΙΟ: «Μου αρέσουν πολύ τα σουτζουκάκια, η σαλάτα, το σουβλάκι».

-Έχετε ταξιδέψει σε άλλα μέρη της Ελλάδος;

ΠΑΛΑΣΙΟ: «Πριν από δύο χρόνια είχα πάει στη Μύκονο για 3-4 μέρες και μου άρεσε πάρα πολύ. Θα πάω σίγουρα πάλι, ή αυτό το καλοκαίρι ή το επόμενο».

ΣΙΜΟΝΣ: «Εγώ δεν έχω καταφέρει να επισκεφτώ κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας, πλην εκείνων που πάμε με την ομάδα, όμως είναι στα σχέδιά μου να το κάνω».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ

Η «Καλαμίτσα» βγάζει πολιτισμό

Μέχρι πρόσφατα ήταν λίγο πίσω από την… σκηνή, όπως ο ίδιος περιέγραψε και ξαφνικά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά ως χεντ κόουτς στην Α1. Αυτό ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη για τον Δημήτρη Πρίφτη, όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε, όμως εκείνο που ακόμη δεν μπορεί να συνηθίσει είναι οι αυξημένες… υποχρεώσεις του απέναντι στα ΜΜΕ. Οι συνεντεύξεις δεν είναι το καλύτερό του. Προτιμά να μιλά μέσα στο γήπεδο παρά μπροστά στις κάμερες και όποτε μπορεί, το αποφεύγει… διακριτικά.

-Ποιοι είναι οι στόχοι της  Καβάλας;

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή και όποιος λέει κάτι παραπάνω είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η σωτηρία είναι ο βασικός στόχος, σε ένα δεύτερο επίπεδο να επιτευχθεί αυτός σχετικά γρήγορα και για την ώρα τίποτε άλλο. Αν στην πορεία εμφανιστεί κάτι άλλο, τότε βλέπουμε, τώρα δεν είναι της παρούσης».

-Η φιλοσοφία σου ποια είναι;

«Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό με ενδιαφέρει να είμαι πλαισιωμένος από καλούς χαρακτήρες. Πιστεύω πολύ στη δύναμη του χαρακτήρα και πιστεύω ότι έτσι αναδεικνύεται  και ένα γκρουπ, σε οποιαδήποτε δουλειά. Έτσι μπορείς και να χειριστείς καλύτερα τις καλές στιγμές αλλά και να ξεπεράσεις γρηγορότερα και τις κακές».

-Πώς θα χαρακτήριζες την ομάδα σου;

«Είναι μαχητική. Μου αρέσει όταν μια ομάδα παλεύει όλα τα παιχνίδια, δύσκολα ή εύκολα και κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Σε γενικές γραμμές έχουμε δείξει αντίσταση σε όλα τα ματς».

-Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά μιας ομάδας που αγωνίζεται στην περιφέρεια;

«Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτό το γήπεδο. Είναι ένα γήπεδο που βγάζει πολιτισμό. Ως βοηθός προπονητή, έχω πάει σε πολλά γήπεδα στην Ευρώπη και με την εθνική και με τις ομάδες που έχω δουλέψει και έχω παραστάσεις από αυτές τις συμπεριφορές. Θα έλεγα ότι στο κλειστό της Καλαμίτσας είναι μια ατμόσφαιρα που βγάζει πραγματικά πολιτισμό, ηρεμία, ενθάρρυνση, ενθουσιασμό αλλά σε λογικά πλαίσια. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα, την αγαπάει, ασχολείται με αυτή, γεμίζει πάντα το γήπεδο, μας δίνει πραγματικά αυτοπεποίθηση και ώθηση. Επίσης υπάρχει ένας πρόεδρος (Κων/νος Παπακωνσταντίνου) ο οποίος παρέχει αξιοπιστία και όλοι αισθάνονται μια ασφάλεια».



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved