Πατεμτζής: «Μέλλον αντάξιο του Ατσαλένιου»

Πατεμτζής: «Μέλλον αντάξιο του Ατσαλένιου»

Αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του Ηρακλείου, καθώς από τα «σπλάχνα» του έχουν βγει πολλοί ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον Ατσαλένιο, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθεί να βρει την χαμένη του αίγλη, καθώς βρίσκεται στην Δ’ Εθνική. Για τον λόγο αυτό, ο Μανώλης Πατεμτζής ανέλαβε να «χτίσει» από την αρχή μια ομάδα που θα είναι αντάξια της ιστορίας του σωματείου.

Το Onsports στο οδοιπορικό του στην Κρήτη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Έλληνα προπονητή, ο οποίος μας ανέλυσε τις σκέψεις του για την επόμενη… μέρα στην ομάδα του Ατσαλένιου, αλλά και την πίεση που υπάρχει από τον κόσμο.

- Ο Ατσαλένιος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ένα μεταβατικό επίπεδο. Ποια είναι τα επόμενα… βήματα για την ομάδα;

«Το επόμενο βήμα και το πιο σημαντικό που έχει βάλει η διοίκηση από την προηγούμενη χρονιά, είναι να δημιουργήσουμε μια καινούρια ομάδα, από την στιγμή που ο ΠΟΑ έχει μια μεγάλη Ακαδημία, όπου γίνεται μια καλή δουλειά. Πρέπει να βρούμε και να παράγουμε παίκτες, ούτως ώστε να μπορούμε στα επόμενα χρόνια, χωρίς τρομερά έξοδα, με πλούσιο ταλέντο, να φτιάξουμε μια ομάδα με παρόν και μέλλον αντάξιο με την ιστορία του σωματείου.

- Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση στους προπονητές και τους παίκτες;

«Δημιουργεί περισσότερη πίεση στους προπονητές, γιατί το παρελθόν του σωματείου, κάνει τους φιλάθλους να βιάζονται και να θέλουν άμεσα αποτελέσματα. Αλλά εμείς κινούμαστε μεθοδικά και έχουμε πλάνο και βήμα βήμα θα φτάσουμε στον στόχο μας. Θέλουμε να επανέλθουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες με δικά μας παιδιά και να μην είναι οικονομικά δυσβάσταχτο για τη διοίκηση».

- Η προηγούμενη χρονιά αποτελεί ένα μάθημα για την ομάδα ή ήταν συλλογή εμπειριών;

«Δεν είναι ούτε μάθημα, ούτε συλλογή εμπειριών. Είναι μια χρονιά δουλειάς και περισυλλογής ταλέντων. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός στόχος και μπήκαν πολλά παιδιά στην ομάδα και μας έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν σε αυτή την κατηγορία, αλλά και σε πιο πάνω κατηγορίες. Πιστεύω ότι αν την επόμενη χρονιά, εμπλουτίσουμε με λίγους και καλούς έμπειρους παίκτες, που θα βοηθήσουν τα παιδιά, θα πάμε πολύ καλύτερα και όπως είπα θα βρισκόμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας».

- Οπότε είστε αισιόδοξος για την επόμενη σεζόν…

«Σίγουρα είμαι αισιόδοξος και αυτό πηγάζει από τα πολλά παιδιά που έχουμε, τα οποία έχουν ταλέντο και μπορούν να αγωνιστούν όχι μόνο στην κατηγορία, αλλά και λίγο παραπάνω και έρχονται από πίσω κι άλλα παιδιά που είναι αξιόλογα και θα εμπλουτίσουν το δυναμικό της ομάδας, για να επανέλθουμε γρήγορα εκεί που αρμόζει στην ομάδα αυτή».

- Είστε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των παιδιών;

«Είναι αρκετά μεγάλη. Δουλεύουν σωστά και σε μικρή ηλικία μπορούν να αγωνιστούν στην κατηγορία και αξιοποιούνται σε έναν μεγάλο βαθμό. Είναι ένα σκαλοπάτι για αυτούς. Βοηθώντας και την ομάδα τους, να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει».

- Θεωρείτε πως υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα;

«Θεωρώ ότι υπάρχει ταλέντο. Σίγουρα χρειάζεται περισσότερη δουλειά από τα παιδιά και περισσότερο θάρρος από τους προπονητές. Πρέπει να σταματήσουμε να αγοράζουμε ποδοσφαιριστές και να αρχίσουμε να παράγουμε γιατί όλες οι ομάδες θα φτάσουν στην οικονομική καταστροφή. Ρίχνοντας μια ματιά στην Ευρώπη, βλέπουμε πώς δουλεύουν και πόσο διαφορετικά εργαζόμαστε εμείς».

- Πιστεύετε πως μπορούν να γίνουν βήματα προς τα μπροστά; Υπάρχει σωστή νοοτροπία;

Υπάρχει έλλειψη νοοτροπίας αλλά και παιδείας από τους φιλάθλους, από τους προπονητές και μερικές φορές από τους ποδοσφαιριστές, που βιάζονται να φτάσουν ψηλά χωρίς να δουλεύουν όπως πρέπει. Δεν μπορώ να πω πως είμαι αισιόδοξος, βλέποντας τόσα χρόνια που δεν έχει αλλάξει τίποτα, αλλά εμείς έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια, γιατί είναι ο μόνος δρόμος να μας οδηγήσει στην επιτυχία και να μας δώσει μια σταθερότητα για τα επόμενα χρόνια».

- Ποιες είναι οι διαφορές που έχετε διακρίνει μεταξύ των κατηγοριών;

«Σίγουρα το επίπεδο είναι διαφορετικό. Αγωνιστικά είναι πιο δύσκολο. Τα ταξίδια είναι περισσότερα. Και οικονομικά, στην Γ’ Εθνική είναι σχεδόν τετραπλάσια τα έξοδα από ό,τι στην Δ’ Εθνική. Πιστεύω ότι η Δ’ Εθνική θα πρέπει να χρησιμοποιείται για παραγωγή ταλέντων για τις επόμενες κατηγορίες, ώστε να έχουμε και το ελληνικό στοιχείο περισσότερο».

- Ποια είναι τα συστατικά για μια ομάδα, προκειμένου να κάνει καλή πορεία;

«Πρώτα πρέπει να έχει μια διοίκηση αξιόπιστη. Να έχει καλό ποδοσφαιρικό υλικό, να δουλεύουν όλοι μαζί για έναν στόχο, να μην παρεκκλίνει από την πορεία της, εξαιτίας ενός κακού αποτελέσματος και να έχουν εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα αυτή».



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved