Εδειξε χαρακτήρα, πλήρωσε την κούραση (photos+video)

Εδειξε χαρακτήρα, πλήρωσε την κούραση (photos+video)

O Oλυμπιακός ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Ιντερ σε ένα παιχνίδι όπου παρουσιάστηκε εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, ενώ «πλήρωσε» στη συνέχεια την κόπωση και το αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω αποβολής του Μέλμπεργκ.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έδειξαν χαρακτήρα κόντρα στους Ιταλούς και έφτασαν μία… ανάσα από τη νίκη, σκορπώντας πολλά χαμόγελα στους φιλάθλους τους, ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, η οποία ξεκινάει το Σάββατο (27/8) κόντρα στην Καβάλα.

Στο φιλικό κόντρα στην Ίντερ, είχαμε δύο ανατροπές για τον Ολυμπιακό. Αρχικά, μετά την αποβολή του Όλοφ Μέλμπεργκ, πολλοί περίμεναν πως ίσως να μην υπήρχε φιλικό, αλλά από την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με παίκτη λιγότερο, παρουσιάστηκαν πιο συμπαγείς και συσπειρωμένοι.{textlink}

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για την ενίσχυση στην μεσαία γραμμή. Όμως, στην αναμέτρηση με τους Ιταλούς, είχαμε δύο ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν ως αμυντικοί μέσοι να σκοράρουν, ήτοι οι Φέισα και Μοντέστο. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η καλή λειτουργία του… σερβο-γαλλικού διδύμου, ίσως βάλει σε δεύτερες σκέψεις την διοίκηση των Πειραιωτών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν γίνονται επαφές για μία ακόμα μεταγραφή.
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…

Ο Ολυμπιακός «στεκόταν» πολύ καλά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, μέχρι το 28’ όταν ο Όλοφ Μέλμπεργκ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Συγκεκριμένα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρουσίασε τους «ερυθρόλευκους» με σύστημα 4-1-4-1, έχοντας τον Κοστάντσο στον «άσο», τον Μοντέστο στο δεξί άκρο, τον Μαρκάνο στο αριστερό και τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας.

Πιο μπροστά τους σε ρόλο αμυντικού μέσου ήταν ο Ουρτάδο. Στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ήταν ο Φετφατζίδης, ο Γέστε στο αριστερό και οι Φέισα και Φουστέρ στον άξονα, πίσω από τον Μιραλάς, που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Μάλιστα, η τετράδα πίσω από τον Βέλγο άσο, άλλαζε συνέχεια, με τον Γέστε να γυρίζει στον άξονα, παίρνοντας ρόλο… αντι-Ιμπαγάσα και τους Φετφατζίδη και Φουστέρ να βρίσκονται στα πλάγια.

Από την άλλη, ο Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι, στο 3-4-3, είχε τον Ζούλιο Σέζαρ κάτω από τα δοκάρια. Οι Κίβου, Σάμουελ και Ζανέτι ήταν στην άμυνα. Στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ήταν ο Τζόναθαν, ο Όμπι ήταν στα αριστερά και οι Μότα και Καμπιάσο στον άξονα.

Στην επίθεση, στην κορυφή ήταν ο Ντιέγκο Μιλίτο, έχοντας βοήθειες από τους Καστάνιο και Αλβάρες. Συγκεκριμένα, ο πρώτος κινείτο από τα αριστερά και ο Αργεντίνος έβγαινε από τα δεξιά.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ καλοί μέχρι το 28’ όταν αποβλήθηκε ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός έκανε λάθος στην μεσαία γραμμή, τράβηξε από τη φανέλα τον Όμπι, που έβγαινε στην αντεπίθεση, με αποτέλεσμα να αντικρίσει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Στην συγκεκριμένη φάση, ο έμπειρος άσος καθυστέρησε να διώξει την μπάλα, αλλά ευθύνη φέρουν και οι συμπαίκτες του, μια και δεν υπήρχε «ελεύθερος» ποδοσφαιριστής.

Στην συνέχεια, η Ίντερ ανέβασε… στροφές και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Φράνκο Κοστάντσο, ο οποίος όποτε χρειάστηκε εμφανίστηκε έτοιμος και με αυτοπεποίθηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, πολλοί θα περίμεναν πως ο Ολυμπιακός με 10 παίκτες, θα είχε ανασταλτικό… ρόλο στην αναμέτρηση, ωστόσο το «συγκρότημα» του Ερνέστο Βαλβέρδε τους… διέψευσε πανηγυρικά. Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 47’ με τον Φέισα, έπειτα από φάουλ του Γέστε και στην συνέχεια διαχειρίστηκαν εξαιρετικά την αναμέτρηση.

Οι Πειραιώτες έδωσαν… έδαφος στους Ιταλούς με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενοί χώροι στα μετόπισθεν των «νερατζούρι», τα οποία εκμεταλλεύτηκαν πολύ καλά οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Η είσοδος του Χαβίτο, σε συνδυασμό με την μετατόπιση του Μοντέστο στα χαφ, έδωσε… πνοή στην μεσαία γραμμή των «ερυθρόλευκων».

Μάλιστα, ο Γάλλος διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του στο 68’ εκμεταλλευόμενος την καλή κίνηση του Πάντελιτς και την ασταθή απόκρουση του Ρανόκια. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα τέρματα στην «κόντρα» αν έλειπαν κάποιες λανθασμένες επιλογές.

Ωστόσο, μετά το 75’ ήρθε η κούραση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος από το 28’ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Ίντερ να ανεβάσει… ρυθμό και να φτάσει στην ισοφάριση με δύο τέρματα του Πατσίνι, προϊόν κυρίως της κόπωσης που υπήρχε στους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως σας την προσέφερε το Onsports.

{coveritlive}2cbb9bcc80{/coveritlive}



Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved