Δοκιμές MotoGP 2012

Δοκιμές MotoGP 2012

Tα πρωτότυπα των μοτοσικλετών των 1000κ.εκ, με τα οποία θα αγωνίζονται οι ομάδες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP του 2012 δοκιμάστηκαν από τους αναβάτες στην πίστα του Brno.

Λίγο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τις ΗΠΑ και την Ινδιανάπολη, οι αναβάτες και οι ομάδες του MotoGP έμειναν στην πίστα του Μπρνό για να δουλέψουν σε διάφορες εφαρμογές και ρυθμίσεις για τα δίκυκλα του 2012. 

Φυσικά όλοι περίμεναν με ανυπομονησία τα μοντέλα της Honda και της Yamaha και πώς αυτά ανταποκρίνονται στην πίστα. Τα αποτελέσματα και τα σχόλια των αναβατών ήταν θετικά για τις νέες μοτοσικλέτες οι οποίοι μάλιστα δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την επιπλέον ισχύ του κινητήρα.

 Ταχύτερος της ημέρας στο Μπρνο ήταν ο Κέισι Στόνερ (Repsol Honda). O Αυστραλός έκανε αρκετούς γύρους με τη νέα μοτοσικλέτα, δοκίμασε ένα νέο set up των αναρτήσεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε διαφορετικό πλαίσιο σε σχέση με εκείνο που είχε στις προηγούμενες δοκιμές στη Χερέθ. Ο Stoner σημείωσε χρόνο 7/10 ταχύτερο σε σχέση με το χρόνο του στις κατατακτήριες δοκιμές με την μοτοσικλέτα του 2011. 

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Χόρχε Λορένθο στο ντεμπούτο του νέου πρωτότυπου της Yamaha των 1000 κ.εκ. Ο πρωταθλητής του 2010 ενθουσιάστηκε με τη δύναμη της μοτοσικλέτας και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος με την πρόοδο της Yamaha. Ο Ισπανός, όπως και ο συναθλητής του Μπεν Σπιςt, είχαν στη διάθεσή τους και έναν αναβαθμισμένο κινητήρα για την φετινό δίτροχό τους. Ο Λορένθο δήλωσε ότι θα τον χρησιμοποιήσει στην Ινδιανάπολη. Ο Σπις πάντως ήταν με το 100άρι ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος σε σχέση με το 800σάρι.

Ο Ντάνι Πεντρόζα οδήγησε για πρώτη φορά το 1000άρι της Honda, αλλά δεν έκανε πολλούς γύρους καθώς προσπάθησε απλά να πάρει μια γεύση από τη νέα μοτοσικλέτα. Ο Ισπανός δοκίμασε  δύο set up αναρτήσεων και ο καλύτερος χρόνος του ήταν στο 1:57.2, δηλαδή πάνω από ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον teammate του.

Στην Ducati πάλι οι Νίκι Χέιντεν και Βαλεντίνο Ρόσι δούλεψαν πάνω στο φετινό μοντέλο. Οι δύο οδήγησαν την GP11,1 δοκιμάζοντας αλλαγές στο set up και μερικά εξαρτήματα στον κινητήρα (χαρτογραφήσεις, νέου τύπου μπουζί)  τα οποία έδωσαν θετικά αποτελέσματα. Ο Χέιντεν ήταν πολύ πιο γρήγορος με την GP11,1 και μάλλον θα την χρησιμοποιήσει στην Ινδιανάπολη, ενώ ο Rossi αρκέστηκε στο να δοκιμάσει εξαρτήματα για το 2012. 

Στην πίστα επίσης βρέθηκε και ο Μίκα Κάλιο. Ο Φινλανδός δοκίμασε για μια ακόμα φορά το πρωτότυπο Suter BMW και έκανε κάποια βήματα προόδου σε σχέση με το προηγούμενο τεστ. Ο Κάλιο ήταν λίγο κάτω από 4 δευτερόλεπτα μακριά από τον κορυφαίο Στόνερ δείχνοντας θετικά δείγματα. Επόμενο τεστ των αναβατών του MotoGP με τα 1000κ.εκ θα γίνει στο Μιζάνο της Ιταλίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τον Κέισι Στόνερ να οδηγεί το πρωτότυπο του 2012

Δοκιμές MotoGP 2012



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved