ΔΝΤ: Δανεικοί (σε) Νορμάλ Τιμή

ΔΝΤ: Δανεικοί (σε) Νορμάλ Τιμή

«Ψώνια» με… δανεικά προτίμησαν να κάνουν οι περισσότερες ελληνικές ομάδες, στην μεταγραφική περίοδο που εξέπνευσε χθες (31/01).

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία από την οποία διέρχεται η χώρα μας τους τελευταίους μήνες, όπως είναι προφανές δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστες και τις ελληνικές ΠΑΕ.
Την ώρα που η Ελλάδα αναγκάστηκε να εισέλθει στον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ, για να αποφύγει τη χρεωκοπία, οι σύλλογοι της Super League σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, εμπιστεύονται το δικό τους ΔΝΤ (Δανεικούς σε Νορμάλ Τιμή).
Οι εποχές των «παχιών αγελάδων» έχει περάσει ανεπιστρεπτί για τις ελληνικές ΠΑΕ, οι οποίες πλέον προσπαθούν να «χτίσουν» ανταγωνιστικές ομάδες με… δανεικά. Όχι φυσικά με χρήματα, αλλά με δανεικούς ποδοσφαιριστές.
Η αλήθεια είναι, πως η συγκεκριμένη τακτική, της απόκτησης δηλαδή ποδοσφαιριστών με τη μορφή δανεισμού και την προοπτική αγοράς αν ικανοποιήσουν, τείνει να γίνει συνήθεια για τις ελληνικές ομάδες.
Για του λόγου το αληθές, αρκεί να αναφέρουμε πως οι 10 από τις 16 ομάδες της Super League, έκαναν «ψώνια» με… δανεικά, στην μεταγραφική περίοδο που εξέπνευσε χθες (31/01) και συνολικά 21 παίκτες μεταγράφηκαν με το συγκεκριμένο καθεστώς στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Στην κορυφή της σχετικής λίστας, βρίσκονται οι Άρης, Καβάλα και Πανιώνιος, που προσέθεσαν στο δυναμικό τους, από τρεις παίκτες με τη μορφή δανεισμού. Εμείς σας παραθέτουμε αναλυτικά τους δανεικούς της πρόσφατης μεταγραφικής περιόδου στη Super League.

ΑΕΚ

Το γεγονός πως η ΑΕΚ θα επέλεγε να ακολουθήσει… λιτή οικονομική πολιτική στις μεταγραφές, ήταν εκ των προτέρων γνωστό και αναμενόμενο, λόγω της έλλειψης ρευστού. Ωστόσο, με… πρωτεργάτη τον Μανόλο Χιμένεθ, η Ένωση κατάφερε να εντάξει στο δυναμικό της τρεις ποδοσφαιριστές, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι δύο ήρθαν ως δανεικοί. Ο λόγος για τον Μίτσελ, που ήρθε για έξι μήνες από τη Μπέρμιγχαμ με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι και τον Νταβίντ Ματέος που επίσης αποκτήθηκε για έξι μήνες από τη Ρεάλ.

ΑΡΗΣ

Ο Άρης επέλεξε να ενισχυθεί στην περίοδο του Γενάρη, με παίκτες από το… πάνω ράφι. Κι επειδή τα χρήματα για να αποκτηθούν παίκτες όπως οι Ραούλ Μπομπαντίγια (Γκλάντμπαχ), Νέρι Καστίγιο (Σαχτάρ) και Ντανίλο Περέιρα (Πάρμα), θα ήταν πολλά, οι Θεσσαλονικείς επέλεξαν να τους… δανειστούν. Ακόμα κι έτσι, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τους «κίτρινους», το γεγονός πως μπόρεσαν να φέρουν στο Χαριλάου τόσο σημαντικούς ποδοσφαιριστές.

ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Αστέρας Τρίπολης στο πρώτο μισό της σεζόν και η ανάγκη ενίσχυσης με έναν φορ που θα μπορούσε να γεμίσει την περιοχή, ανάγκασε τους ανθρώπους της ομάδας να μπουν για πρώτη φορά στη διαδικασία δανεισμού από ελληνική ομάδα.
Ο λόγος για τον Θανάση Παπάζογλου, που… περίσσευε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και θα φορέσει τη φανέλα των Αρκάδων για το επόμενο εξάμηνο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Μόλις δύο παίκτες απέκτησε ο Ατρόμητος στην μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε χθες. Πρόκειται για τον Σαρλ Ιτάνζ και τον Φίλλιπο Δάρλα. Ο δεύτερος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες από την γαλλική Μπρεστ. Στο συμβόλαιό του φυσικά, υπάρχει η προοπτική αγοράς του το καλοκαίρι, αν ικανοποιήσει τον Γιώργο Δώνη.

ΗΡΑΚΛΗΣ

Την ύστατη ώρα της μεταγραφικής περιόδου, ο Ηρακλής ενέταξε έναν δανεικό στο δυναμικό του. Ο Νιγηριανός Σάνι Καϊτά, που είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από την αποβολή του στο παιχνίδι με την Εθνική μας στο πρόσφατο Μουντιάλ, ανήκει στη Μονακό και τους επόμενους έξι μήνες θα αγωνίζεται στο «γηραιό».

ΚΑΒΑΛΑ

Δυναμικά στην αγορά των… δανεικών μπήκε η Καβάλα, στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οι «Αργοναύτες» απέκτησαν τρεις παίκτες με εξάμηνο συμβόλαιο και οψιόν αγοράς το προσεχές καλοκαίρι. Πρώτος ήταν ο Πορτογάλος Μπρούνο Περεϊρίνια της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ακολούθησε ο Γάλλος Μαρκ Πφέρτζελ της Μπόχουμ και τέλος ο Ρουμάνος Μάριους Νικουλάε από την Ντιναμό Βουκουρεστίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην ελληνική αγορά απευθύνθηκε κυρίως η Κέρκυρα, προκειμένου να ενισχύσει το ρόστερ της στη χειμερινή μεταγραφική σεζόν. Πλην του Σκοπιανού Μαζνόφ, που αποκτήθηκε ως ελεύθερος, οι «Φαίακες» ενέταξαν στο δυναμικό τους με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες, τους Αντώνη Ρίκκα και Γιάννη Μονιάκη.
Ο πρώτος έπαιζε δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου από την ΑΕΚ και πλέον μετακόμισε στην Κέρκυρα, ενώ τον δεύτερο τον απέκτησε ο Ολυμπιακός από τον ΟΦΗ και τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα του Μπάντοβιτς.

ΛΑΡΙΣΑ

Το… θεσμό των δανεικών εμπιστεύτηκε και η Λάρισα στις μεταγραφές του Γενάρη. Από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν από τους «βυσσινί», οι δύο ήρθαν με τη μορφή δανεισμού. Πρόκειται για τον Κονγκολέζο Ζοέλ Τσιμπάμπα της Λεχ Πόζναν και τον Χρήστο Μελίσση που ανήκει στον Παναθηναϊκό.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Οι καλές σχέσεις του προέδρου του Πανιωνίου, Γεράσιμου Βεντούρη, με τον ομόλογό του, του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα… ωφέλιμες για τους «κυανέρυθρους».
Από τον Πειραιά στη Νέα Σμύρνη μετακόμισαν ως δανεικοί οι Μήτρογλου και Γκαλίτσιος, με τον πρώτο να έχει ήδη δικαιώσει την επιμονή του Πανιωνίου να τον αποκτήσει, έχοντας τρία γκολ –και μια ασίστ- σε ισάριθμους αγώνες. Οι Νεοσμυρνιώτες απέκτησαν επίσης τον Τσέχο διεθνή επιθετικό Βλάσλαβ Σβέρκος από τη Σοσό για έξι μήνες.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Τη… μόδα των δανεικών ακολούθησε και ο Πανσερραϊκός, στην τελευταία μεταγραφική περίοδο. Μάλιστα, οι Σερραίοι απέκτησαν κυριολεκτικά στην… εκπνοή τον Ντάριο Φερνάντεζ από τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος που αγωνιζόταν δανεικός (από τη Μπόχουμ) από το ξεκίνημα της σεζόν στους «πράσινους», θα συνεχίσει ως το τέλος της περιόδου στα «λιοντάρια».
Προηγουμένως, ο Πανσερραϊκός είχε αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού τον διεθνή Νοτιοαφρικανό επιθετικό (συμμετείχε στο πρόσφατο Μουντιάλ) Μπερνάρντ Πάρκερ.



Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved