Αντίο ζωή…

Αντίο ζωή…

Πληρώνοντας το τραγικό του δεύτερο ημίχρονο, τα παιδικά ατομικά λάθη και την παθητική του στάση απόρροια - και - των επιλογών του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη συντριβή από τη Μακάμπι στο Μπλούμφιλντ (3-0) και οι ελπίδες πρόκρισής του στα πλέι οφ του Europa League ουσιαστικά εξανεμίστηκαν.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο γήπεδο μόνο στο πρώτο μέρος, καθώς στην επανάληψη στο Μπλούμφιλντ εμφανίστηκαν μόνο πράσινες φανέλες. Με εξαίρεση τον Κουίνσι του πρώτου ημιχρόνου και τον Τζόρβα (πάλι καλά), κανείς από τους υπόλοιπους «πράσινους» δεν διασώθηκε από το ναυάγιο του Ισραήλ. Και πολύ περισσότερο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Το χειρότερο; Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας οπαδός της ομάδας που να ελπίζει στο θαύμα…

Το ημίχρονο στο οποίο υπήρχε Παναθηναϊκός…

Το πρώτο 45λεπτο και το τι ακριβώς συνέβη στον αγωνιστικό χώρο του Μπλούμφιλντ, μπορεί κάλλιστα να περιγράψει και τα χαρακτηριστικά του φετινού Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» έχασαν τρεις κλασικές ευκαιρίες, δύο με τον Κουίνσι στο 4’ και στο 45’ και μία με τον Τοτσέ στο 20’, τις οποίες δημιούργησαν εκμεταλλευόμενοι την ποιότητά και την ταχύτητα των παικτών που διαθέτουν από τη μέση και μπροστά, όπως επίσης και τα εμφανή κενά της Μακάμπι στα μετόπισθεν.

Οι Ισραηλινοί ρίσκαραν πολύ, καθώς η τετράδα της άμυνάς τους έπαιζε σχεδόν στη σέντρα και μια καλή κάθετη, όπως αυτές του Λέτο στο 4’ και του Κουίνσι στο 20’, ήταν αρκετή για να απειληθεί ο γκολκίπερ τους. Ασχετα αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού επέδειξαν τρομακτική αστοχία πουλώντας φτηνά τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν να κάνουν από το πρώτο ματς, σημαντικό βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

Αυτά όσον αφορά στην επίθεση. Η εικόνα της πράσινης άμυνας στα πρώτα 45’, βέβαια, θα πρέπει να πονοκεφάλιασε και πάλι τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Διότι χωρίς να διαθέτουν τους τρομερά ποιοτικούς παίκτες, με εξαίρεση ίσως τους πολύ καλούς Μίσα και Ατάρ, και χωρίς να βγάλουν φάσεις προερχόμενες από εμπνεύσεις ή οργανωμένες προσπάθειες, οι Ισραηλινοί καρδιοχτύπησαν τον Τζόρβα σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις.

Απόρροια της αδράνειας όλων των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού και όχι μόνο της αμυντικής τετράδας. Αν μη τι άλλο, βέβαια, ο γκολκίπερ του «τριφυλλιού» ήταν πολύ ψύχραιμος και κράτησε το μηδέν νικώντας στο 23’ τον Κονάτε, στο 31’ τον Μίσα και στο 47’ τον Νταμούρ, ενώ στο 20’ στάθηκε τυχερός στην ατυχία του, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι έπειτα από σουτ του Ατάρ που κόντραρε στα πόδια του Σπυρόπουλου.

Δράμα…

Οσο φρέσκος ήταν στο ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός, τόσο άνευρος, κουρασμένος και παθητικός εμφανίστηκε στην επανάληψη. Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, οι «πράσινοι» κλείστηκαν στα καρέ τους δίνοντας στους Ισραηλινούς το δικαίωμα να στριφογυρίζουν γύρω από την περιοχή τους. Παρά την εμφανή έλλειψη φρεσκάδας των Κατσουράνη και Σιμάο (πάρα πολλά τα λάθη του Μοζαμβικανού), ο Φερέιρα αποφάσισε στο 55’ να αντικαταστήσει τον Νίνη. Το αξιοπερίεργο είναι ότι δεν πέρασε στο παιχνίδι έναν δημιουργικό μέσο, αλλά τον Βιτόλο που δεν μπόρεσε να προσφέρει στην ανάπτυξη.{textlink}

Αφού γλίτωσε σε μια-δυο περιπτώσεις, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε το γκολ στο 60’ όταν σε παράλληλη σέντρα του Μίσα, ο Σπυρόπουλος συνελήφθη κοιμώμενος επιτρέποντας στον Κονατένα νικήσει με διπλή προσπάθεια τον Τζόρβα. Η αντίδραση; Ανύπαρκτη. Μετά το 1-0 οι παίκτες του Φερέιρα κατέρρευσαν και φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου τα πράγματα να γίνουν χειρότερα. Σε αυτό βοήθησε βέβαια και ο Καντέ, ο οποίος θυμήθηκε τα περσινά κατορθώματά του στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και μιμούμενος βολεϊμπολίστα, σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του παραχωρώντας πέναλτι που ο Ατάρ αξιοποίησε.

Το 2-0 ανάγκασε τον Φερέιρα να ρίξει στη μάχη τον Ζέκα στη θέση του Σιμάο. Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 79’ με τον Κατσουράνη, ενώ στο 80’ ακυρώθηκε γκολ του Τοτσέ, αν και φάνηκε ότι ο γκολκίπερ Χαϊμόβ μπλόκαρε με την μπάλα αφού αυτή είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος. Μικρή σημασία έχει βέβαια αυτό και δεν αποτελεί δικαιολογία από τη στιγμή που το «τριφύλλι» μαράθηκε ολοκληρωτικά στο 90’ εξαιτίας του τρίτου γκολ της Μακάμπι που ήρθε ως φυσική συνέπεια νέας αδράνειας του Σπυρόπουλου. Πρόκειται για μια από τις πλέον εφιαλτικές βραδιές στην ιστορία του συλλόγου, όχι μόνο εξαιτίας του εύρους του σκορ, αλλά και του ότι ο διασυρμός ήρθε από την 3η ομάδα της περσινής βαθμολογίας του... πανίσχυρου ισραηλινού πρωταθλήματος...

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Θυμηθείτε ΕΔΩ το pre-game του αγώνα

Δείτε τα γκολ του αγώνα

Αντίο ζωή…



ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved