Κόντρα στο «δήμιο» οι «πράσινοι»

Κόντρα στο «δήμιο» οι «πράσινοι»

Ο Παναθηναϊκός σε τέσσερις μέρες καλείται να αντιμετωπίσει την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, όπου η «ομάδα του λαού» είναι αήττητη από ελληνικές ομάδες και μετράει δυο προκρίσεις σε βάρος τους! Το Onsports θυμάται...

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξέρει καλά ότι οι ποδοσφαιριστές του θα έχουν δύσκολο έργο απέναντι στο συγκρότημα του Μότι Ιβανίρ και για αυτό τους προετοιμάζει κατάλληλα χτυπώντας το «καμπανάκι» από το Σάββατο (13/08) για το δύσκολο έργο που τους περιμένει στο «Μπλούμφιλντ» την Πέμπτη.

Δεν έχει και πολύ άδικο ο Πορτογάλος τεχνικός, αν έχει μελετήσει αποσπασματικά και διεξοδικά την προϊστορία που έχει η Μακάμπι Τελ Αβίβ απέναντι στις ελληνικές ομάδες και κυρίως στην έδρα της. Μπορεί συνολικά απέναντι σε ομάδες από το Ισραήλ οι εκπρόσωποι της χώρας μας να έχουν βρει τον τρόπο να τα καταφέρνουν, αφού μετρούν έξι νίκες και τέσσερις προκρίσεις, ωστόσο ειδικά η ομάδα του Τελ Αβίβ έχει… «σκαρώσει» δύο χοντρά «χουνέρια» σε εκπροσώπους της Ελλάδας στο πρόσφατο παρελθόν.{textlink}

«Θύματα» Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Τα δύο «θύματα» της Μακάμπι Τελ Αβίβ, είναι και οι μοναδικές ελληνικές ομάδες που έχει αντιμετωπίσει ως τώρα, κάτι που σημαίνει ότι οι Ισραηλινοί έχουν το απόλυτο απέναντι μας. Ο πρώτος που την… πάτησε, ήταν ο ΠΑΟΚ την περίοδο 2004-2005 στα προκριματικά του Champions League.

Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στην Τούμπα στις 10 Αυγούστου 2004 με τους Ισραηλινούς να επικρατούν με 2-1, το χειρότερο όμως για τον ΠΑΟΚ ήταν εκείνη η… φοβερή ιστορία με το δελτίο του Κύπριου ποδοσφαιριστή Λιάσου Λουκά που του κόστισε την ήττα με 0-3 στα χαρτιά και ουσιαστικά τον αποκλεισμό. Η Μακάμπι κέρδισε και στο Τελ Αβίβ με 1-0 και ολοκλήρωσε έτσι τον πρώτο θρίαμβό της ενάντια σε ελληνική ομάδα.

Πέρσι, ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να κληρωθεί με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και αρχικά οι «ερυθρόλευκοι»… πανηγύριζαν για την βέβαιη είσοδο στα play off του Europa League. Στις 29 Ιουλίου 2010 οι Ζαϊρί και Ρόμενταλ έβαλαν δύο γκολ για τους Πειραιώτες, όμως ο Μεντούνγιανιν με πέναλτι είχε σκοράρει για λογαριασμό της Μακάμπι έτσι ώστε να προκύψει το τελικό 2-1 που έμελλε να είναι και μοιραίο, αφού στις 5 Αυγούστου στο «Μπλούμφιλντ» ένα γκολ του Κολαούτι χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στην Μακάμπι!

Μία και καλή για Παναθηναϊκό, καλύτεροι οι «κίτρινοι»

Ο Παναθηναϊκός στο παρελθόν έχει αγωνιστεί μια και μοναδική φορά στα κύπελλα Ευρώπης με αντίπαλο ομάδα του Ισραήλ. Ήταν η σεζόν 2006-2007 όταν στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν την Χάποελ Τελ Αβίβ και επικράτησαν με 2-0 χάρη σε αυτογκόλ του Χεν και γκολ του Ρομέρο.

Γενικά απέναντι σε ομάδες από το Ισραήλ, την καλύτερη συγκομιδή σε γκολ και βαθμούς έχουν η ΑΕΚ και ο Άρης. Η Ένωση το 2002 αντιμετώπισε σε διπλούς αγώνες την Μακάμπι Χάιφα και είχε νικήσει 4-0 στην Αθήνα και 4-1 στο Ισραήλ για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA ενώ ο Άρης το 1994 είχε αποκλείσει με δύο νίκες, 3-1 στη Θεσσαλονίκη και 2-1 στο Ισραήλ, την Χάποελ Μπιρ Σεβά για την ίδια διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός πριν το… «κάζο» από την Μακάμπι του Τελ Αβίβ είχε αντιμετωπίσει αυτή της Χάιφα και είχε ηττηθεί με 3-0 τον Σεπτέμβριο του 2002 σε ματς που έγινε στην Κύπρο για λόγους ασφαλείας, στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League, ενώ στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου αναδείχθηκε ισόπαλος με 3-3 στη Ριζούπολη. Έλος, ο ΠΑΟΚ το 2000 είχε νικήσει με 3-1 την Μπεϊτάρ στην Τούμπα και μετά το 3-3 στον επαναληπτικό της Ιερουσαλήμ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA.

Οι αγώνες των ελληνικών ομάδων με τις ομάδες του Ισραήλ

Ημερομηνία

Διοργάνωση

Αγώνας

Αποτέλεσμα

09/08/94

Κύπελλο UEFA

Άρης-Χάποελ Μπιρ Σεβά

3-1

23/08/94

Κύπελλο UEFA

Χάποελ Μπιρ Σεβά-Άρης

1-2

14/09/00

Κύπελλο UEFA

ΠΑΟΚ-Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ

3-1

28/09/00

Κύπελλο UEFA

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ-ΠΑΟΚ

3-3

24/09/02

Champions League

Μακάμπι Χάιφα-Ολυμπιακός

3-0

13/11/02

Champions League

Ολυμπιακός-Μακάμπι Χάιφα

3-3

28/11/02

Κύπελλο UEFA

ΑΕΚ-Μακάμπι Χάιφα

4-0

12/12/03

Κύπελλο UEFA

Μακάμπι Χάιφα-ΑΕΚ

1-4

10/08/04

Champions League

ΠΑΟΚ-Μακάμπι Τελ Αβίβ

0-3 α.α.

25/08/04

Champions League

Μακάμπι Τελ Αβίβ-ΠΑΟΚ

1-0

19/10/06

Κύπελλο UEFA

Παναθηναϊκός-Χάποελ Τ. Αβίβ

2-0

29/07/10

Europa League

Ολυμπιακός-Μακάμπι Τ. Αβίβ

2-1

05/08/10

Europa League

Μακάμπι Τ. Αβίβ-Ολυμπιακός

1-0

Κόντρα στο «δήμιο» οι «πράσινοι»



EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved