MotoGP Μπρνο: Ο Πεντρόζα στην pole position

MotoGP Μπρνο: Ο Πεντρόζα στην pole position

Την πρώτη του pole position κέρδισε για το 2012 ο Ντάνι Πεντρόζα. Τον Ισπανό της Repsol Honda ακολούθησαν οι Χόρχε Λορένθο (Yamaha Factory Racing) και Κέισι Στόνερ (Repsol Honda Team) με διαφορά + 0,113” και + 0.269 αντίστοιχα από τον πρώτο Πεντρόζα.

Το έλεγε συνεχώς ο Ντάνι Πεντρόζα και το επιβεβαίωσε το διήμερο στο Μπρνο. Μετά τη διακοπή των αγώνων επέστρεψε δυνατότερος.

Τόσο ώστε να κατακτήσει την pole position στην Τσεχία. Από την Παρασκευή είχε δείξει ταχύτητα αντοχή και σταθερότητα με την RC212V του να δουλεύει άψογα στην πίστα κάτι που τον έφερε και στην κορυφή της κατάταξης σε όλες τις δοκιμές (χρονομετρημένες και μη) με στεγνό οδόστρωμα. Στις χρονομετρημένες περιόδους από το ξεκίνημα έδειξε, πως θα έδινε εκείνος το ρυθμό του αγώνα. Ο Ισπανός έγραψε το 1:56.591 στην τελευταία του προσπάθεια και κατάφερε να πάρει την πρώτη pole, για το 2011.

Από τη δεύτερη θέση της εκκίνησης θα ξεκινήσει τον αγώνα ο Χόρχε Λορένθο με την εργοστασιακή Yamaha. Ο πρωταθλητής του 2010 ήταν γρήγορος και δοκίμασε περισσότερο να δουλέψει στο set up της μοτοσικλέτας για τον αγώνα. Μάλιστα στις δύο τελευταίες του προσπάθειες ήταν σταθερός στο 1:56”κάτι που σημαίνει ότι θα έχει τον ίδιο ρυθμό στον αγώνα.

Την τελευταία θέση της πρώτης σειράς έχει ο Κέισι Στόνερ με τη δεύτερη Repsol Honda. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είχε μικρά προβλήματα με τη μοτοσικλέτα του και αναγκάστηκε να αλλάξει αρκετά πράγματα στο set up της. Οι χρόνοι του βελτιώθηκαν προς το τέλος της περιόδου, ωστόσο δεν κατάφερε να διεκδικήσει θέσεις από τους Πεντρόζα και Λορένθο.

Καλή ήταν η απόδοση του Μπεν Σπις (Yamaha Racing), ο οποίος ξεκινά από την 4η θέση.  Ο Τεξανός όλο το διήμερο είχε πρόβλημα με ένα νεύρο στον αυχένα του το οποίο τον ταλαιπωρούσε. Δίπλα του (5ος) ξεκινά ο Μάρκο Σιμονσέλι, ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Ο αναβάτης της Ducati μπορεί στο πρώτο μισό της περιόδου να είχε προβλήματα, ωστόσο στα τελευταία λεπτά βρήκε τη χρυσή τομή στην GP11,1. Κατάφερε να γράψει δύο πολύ γρήγορους γύρους (στο 1:57) και έδειξε γιατί όλοι υποκλίνονται στις ικανότητές του. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ρόσι ξεκινά αγώνα από τη δεύτερη σειρά του γκριντ το 2011.

Εκτός κατατακτηρίων έμεινε ο Τζον Χόπκινς (Rizzla Suzuki), ο οποίος τραυματίστηκε στην πρωινή περίοδο και δεν συνεχίζει την προσπάθειά του.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda Team)1:56,591”

2ος Χόρχε Λορένθο (Yamaha Factory Racing) + 0,113”

3ος Κέισι Στόνερ (Repsol Honda Team) + 0.269

4ος Μπεν Σπις (Yamaha Factory Racing) + 0,587”

5ος Μάρκο Σιμονσέλι (San Carlo Honda Gresini + 0,760”

6ος Βαλεντίνο Ρόσι (Ducati Team) + 0,776”

7ος Αντρέα Ντοβισιόζο (Repsol Honda Team) + 0,851”

8ος Καρλ Έντουαρτς (Monster Yamaha Tech 3) + 1,085”

9ος Νίκι Χέιντεν (Ducati Team)+ 1,130”

10ος Χιρόσι Αογιάμα (San Carlo Honda Gresini) + 1,193”



Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved