MotoGP Μπρνο Τσεχία: Διακοπές Τέλος

MotoGP Μπρνο Τσεχία: Διακοπές Τέλος

Τη ραστώνη του καλοκαιριού και του Δεκαπενταύγουστου, έρχονται να διακόψουν τα MotoGP και η 11η διοργάνωσή τους στο Μπρνο της Τσεχίας.

Η πίστα της Λαγκούνα Σέκα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο μισό της σεζόν. Μετά ξεκίνησαν οι διακοπές και μέσα στις επόμενες ημέρες το πρωτάθλημα ξεκινά πάλι το 3ήμερο, 12-14 Αυγούστου.

Τι έχει γίνει και τι θα γίνει 

Η ομάδα της Repsol Honda έχει ως τώρα το «πάνω χέρι» στο πρωτάθλημα. Ο Στόνερ το επιβεβαίωσε αυτό με τη νίκη πριν από λίγες εβδομάδες στη Λαγκούνα Σέκα. Μάλιστα ο Αυστραλός έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει κάνοντας αγώνα στρατηγικής. Έχει αυξήσει τη διαφορά του από τον 2ο στους 20 βαθμούς και στην Τσεχία θα προσπαθήσει να την μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Αυτό δεν θα είναι εύκολο, καθώς θα αντιμετωπίσει συναγωνισμό ακόμη και μέσα από την ομάδα του.Ο Ντάνι Πεντρόζα θα έχει αναρρώσει πλήρως και όπως είδαμε στην αρχή του πρωταθλήματος, είναι ικανός για όλα. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους Ντοβισιόζο και Σιμονσέλι.

Ο Χόρχε Λορένθο θα έχει σύμμαχο την… ιστορία στην Τσεχία. Η Yamaha είναι εκεί  ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην τετράχρονη εποχή του MotoGP καθώς έχει 5 νίκες. Ο πρωταθλητής  του 2010 είχε πάρει τη νίκη στον περσινό αγώνα και θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο και φέτος. Μάλιστα έχοντας φτάσει στον 11ο από τους 18 αγώνες, δεν θέλει να αφήσει τον Στόνερ να ξεφύγει στη βαθμολογία. 

Με «γεμάτες μπαταρίες» επιστρέφει στο Μπρνο ο Βαλεντίνο Ρόσι (σύμφωνα με δηλώσεις του). Ο «γιατρός» έχει καλές αναμνήσεις από την Τσεχία αφού εδώ σημείωσε την πρώτη του νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στα 125 κ.εκ. το 1996. Ο Ρόσι θα συνεχίζει να οδηγεί την Ducati GP11,1 και ο Νίκι Χέιντεν, θα μείνει πιστός στην GP11.

Ο Τζον Χόπκινς επιστρέφει για αυτόν τον αγώνα στην ομάδα της Rizla Suzuki. Έτσι στο Μπρνο θα «τρέξουν»  δύο μοτοσικλέτες: Αυτή με το Νο 19 του Αλβάρο Μπαουτίστα και εκείνη με το Νο 21 του Χόπκινς. Όμως η προσοχή όλων θα είναι πάνω στο Νο 17 του Κάρελ Άμπραχαμ. Ο Τσέχος με την Cardion AB Motoracing Ducati ελπίζει πως εκτός από τα χειροκροτήματα θα πάρει και βαθμούς.

Η δουλειά για τις ομάδες δεν θα τελειώσει το απόγευμα της Κυριακής, όταν θα τερματίσει ο αγώνας. Για τη Δευτέρα (15/8)  έχουν προγραμματίσει μία ημέρα δοκιμών. Σε αυτές τις δοκιμές οι Honda και Yamaha θα έχουν τις νέες μοτοσικλέτες τους των 1000 κ.εκ, με τις οποίες θα τρέξουν το 2012. Από τις δοκιμές θα λείπει η Ducati, που αποφάσισε να αποφύγει αυτήν την απευθείας αντιπαράθεση με τους Ιάπωνες και δεν έφερε το δικό της 1000άρι. 

Η πίστα

Το Automotodrom Brno είναι φτιαγμένο στο φυσικό ανάγλυφο του τοπίου προσφέροντας εξαιρετική θέα στους επισκέπτες. Είναι χτισμένη λίγο έξω από την πόλη του Brno.  Η χάραξη δεν είναι κλειστή, διαθέτοντας ανοιχτά σικέιν, ενώ το πλάτος της βοηθάει τους αναβάτες να επιλέξουν διαφορετικές γραμμές. Το επίπεδο της πρόσφυσης είναι υψηλό, ενώ είναι αγαπητή στους αναβάτες διότι έχει ροή και χώρο για προσπεράσεις.

Το πρόγραμμα ξεκινά την Παρασκευή (12/8) με τις ελεύθερες δοκιμές, συνεχίζεται το Σάββατο (13/8) με τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά  και η δράση κορυφώνεται με τον αγώνα της Κυριακής (14/8).

Στα video που ακολουθούν δείτε τα κορίτσια από την Λαγκούνα Σέκα και το τι έχει γίνει ως τώρα μέχρι τον αγώνα του Μπρνο.



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved