«Με όπλο την άμυνα η Εθνική»

«Με όπλο την άμυνα η Εθνική»

Οι πολλές αλλαγές στη σύνθεση της Εθνικής Ελλάδας δεν αλλάζουν τον αγωνιστικό προσανατολισμό της, σύμφωνα με το Βασίλη Ξανθόπουλο.

Ο 27χρονος γκαρντ του Πανελληνίου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, τους στόχους, αλλά και την αγωνιστική φιλοσοφία της ελληνικής ομάδας, που θα στηριχθεί και πάλι στην άμυνα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την κλήση του στην Εθνική Ανδρών: «Είναι πάντα μεγάλη τιμή κυρίως, αλλά και χαρά για εμένα, για τον οποιονδήποτε, να βρίσκεται στην εθνική ομάδα. Υπάρχει καλή διάθεση από όλους, όπως υπάρχουν και πολλοί νέοι παίκτες, κάτι το οποίο μεταφράζεται και σε ένα έξτρα κίνητρο ίσως. Αν και η εθνική ομάδα, η παρουσία σε αυτή, είναι από μόνη της το ισχυρότερο κίνητρο. Άσχετα με την ηλικία και τις συμμετοχές που έχεις σε αυτήν, όταν ξέρεις τι έχει καταφέρει αυτή η ομάδα και τι σημαίνει, η κλήση και μόνο είναι κίνητρο».

Για τις φετινές απουσίες της Εθνικής: «Οι απουσίες είναι πολλές. Λείπουν πολλοί, καλοί παίκτες και το γνωρίζουμε όλοι. Υπάρχουν όμως εδώ κάποια παιδιά και προσπαθούμε καθημερινά, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, να καλύψουμε κάπως τις απουσίες αυτές που είτε τις γνωρίζαμε από την αρχή της προετοιμασίας είτε προέκυψαν στην πορεία».

Για το κλίμα στις τάξεις της ελληνικής ομάδας: «Το κλίμα είναι πολύ καλό, οικογενειακό, όπως ήταν και στις «μικρές» Εθνικές. Κοινός στόχος είναι η καλύτερη δυνατή πορεία. Θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο δυνατό, αλλά και για μια θέση στη δωδεκάδα, έχοντας όλοι στο μυαλό μας το πώς θα βοηθήσουμε την εθνική ομάδα όσο μπορούμε περισσότερο».

Για τους στόχους της Εθνικής Ανδρών: «Η αλήθεια είναι ότι κάθε Ευρωμπάσκετ είναι δύσκολο. Φιλοσοφία της Εθνικής είναι να κοιτά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να διεκδικεί τη νίκη σε καθένα από αυτά. Είναι μια φιλοσοφία, την οποία υιοθετώ κι εγώ. Γενικότερα… Είναι καλό να πηγαίνεις βήμα βήμα, να πηγαίνεις για το πρώτο παιχνίδι και μετά να κοιτάς το επόμενο, τη συνέχεια. Οι στόχοι παραμένουν υψηλοί παρά τις απουσίες και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Είναι μειονέκτημα, ειδικά από τη στιγμή που εξαιτίας και του λοκ άουτ άλλες ομάδες θα παρουσιαστούν ενισχυμένες, αλλά και πριν από δύο χρόνια υπήρχαν απουσίες και φτάσαμε στο χάλκινο μετάλλιο».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία της Εθνικής: «Η ομάδα θα κρατήσει σίγουρα την άμυνα. Ήταν το σήμα κατατεθέν της εθνικής ομάδας τόσα χρόνια, έχει κερδίσει αγώνες μέσα από αυτήν. Οπότε, σε αυτό η φιλοσοφία δεν αλλάζει, καθώς και για τον κόουτς η άμυνα ήταν πάντα σε πρώτο ρόλο. Από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε γρήγορα, αποφεύγοντας τα πολλά λάθη… Περιμένουμε και τα φιλικά, τα οποία σίγουρα θα μας βοηθήσουν περισσότερο».



Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved