Αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι

Αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι

Παρά την υπερπροσπάθεια της εθνικής μας στο φινάλε, τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα δεν κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης, γνωρίζοντας την ήττα από τη Γαλλία με 55-64

Έπεσε ηρωικά μαχόμενη! Η Εθνική Ελλάδος, παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε στο φινάλε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία, γνώρισε την ήττα με 55-64 και αποχαιρέτησε με δάκρυα στα μάτια το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας έχασε τη μεγάλη ευκαιρία απέναντι στην Κροατία να πάρει τη νίκη και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και με τη σημερινή ήττα της από τη Γαλλία, έμεινε στη μία νίκη εκείνη της πρεμιέρας κόντρα στη Λετονία με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν να χάνουν και με 31-46 υπερέβαλαν εαυτόν στο φινάλε και μείωσαν στους 4 πόντους (54-58) στο 39΄  όμως υ ψυχραιμία της Γαλλίας στις βολές της χάρισαν τη νίκη και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Ελλάδα μπήκε δυναμικά και με ένα τρίποντο της Καλτσίδου στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης πήρε τα ηνία στο σκορ, τα οποία είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Και αυτό χάρη στην πολύ καλή άμυνά της η οποία τη βοήθησε να έχει το προβάδισμα χωρίς ωστόσο να μπορεί να ξεφύγει πέραν των τριών πόντων (5-2)  8.50 πριν από το φινάλε του δεκαλέπτου. Με γκολ φάουλ της Γκρουντά η Γαλλία ισοφάρισε σε 5-5 στο 4ο λεπτό, όμως η Καλέντζου με σουτ από τα 6.75 έδωσε και πάλι αέρα τριών πόντων στην Ελλάδα (8-5). Οι κακές επιλογές της ομάδας του Κώστα Μίσσα στην επίθεση έδωσαν την ευκαιρία στη Γαλλία, να πάρει κεφάλι στο σκορ (8-9) στο 6ο λεπτό και να κλείσει το δεκάλεπτο προηγούμενη με 13-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Γαλλίδες συνέχισαν να έχουν τον πρώτο λόγο στο σκορ, εκμεταλλευόμενες την αδυναμία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην επίθεση (χαρακτηριστικό είναι ότι στο 17ο λεπτό είχε 1/13 δίποντα!) και τα επιπόλαια λάθη του, φτάνοντας τη διαφορά στο +7 (16-23) στο 17΄ και στο +8  (17-25 ) στο 18΄.  Η Ελλάδα φαινόταν ανήμπορη να αντιδράσει, δεν μπορούσε να βρει λύσεις, ούτε κάτω από το καλάθι, σε αντίθεση με τη Γαλλία, αλλά ούτε και από την αρχηγό της Εβίνα Μάλτση (παρέμεινε άποντη σε όλο το πρώτο ημίχρονο) και η Γαλλία με ένα σερί 6-2 πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 19-31.

Άσχημο ήταν το ξεκίνημα της Ελλάδας και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Μιγιέμ πέτυχε καλάθι και φάουλ, γεγονός που προκάλεσε τον εκνευρισμό της Καλτσίδου, η οποία κλώτσησε τη μπάλα και χρεώθηκε με τεχνική ποινή. Γεγονός που αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Γαλλία, η οποία εκτόξευσε τη διαφορά στα ύψη (19-36), 7.51 πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου. Η Ελλάδα δεν το έβαλε κάτω και με τη Μάλτση να πυροβολεί αρχικά με ένα δίποντο (21-36) και στη συνέχεια με δύο σουτ από τα 6.75, μείωσε σε 31-41 περίπου στο 27΄. Η απάντηση όμως ήταν άμεση από τη Γαλλία, που με τρίποντο της Ντιγκμπέ και δίποντο της Λεμπρόν διαμόρφωσε το σκορ 31-46 στο 29΄. Οι φιλότιμες προσπάθειες της Σπυριδοπούλου και της Σπανού, έδωσαν την ευκαιρία στην Ελλάδα να μειώσει στους 11 πόντους στο 30ο λεπτό (35-46).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η ομάδα του Κώστα Μίσσα μπήκε αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα και με την Καλέντζου έριξε τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (38-46) στο 31'. 7.30 πριν από το φινάλε και ενώ το σκορ είναι 40-49 υπέρ της Γαλλίας, η Καλτσίδου χρεώθηκε με ξανά με τεχνική ποινή (για θέατρο, όπως υποστήριξε ο διαιτητής ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αυστηρός μαζί της) και το σκορ διαμορφώθηκε σε  40-52. Η Εβίνα Μάλτση με άξια συμπαραστάτρια την Καλτσίδου προσπάθησαν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και μείωσαν σε 54-58, 1.26 πριν από το φινάλε, όμως τέσσερις συνεχόμενες βολές της Γκρουντά έσβησαν τις όποιες ελπίδες της εθνικής μας και χάρισαν στη Γαλλία τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση (64-55) της διοργάνωσης.

Ελλάδα (Μίσσας): Καλέντζου 14 (3), Δημητράκου, Χατζηνικολάου, Καλτσίδου 10 (2), Μάλτση 16 (3), Παπαμιχαήλ 4, Σωτηρίου 2, Σπυριδοπούλου 7, Σπανού 2.
Γαλλία: Γιακούμπου, Μιγιέμ 8, Μπεικέ 6, Γκρουντά 19, Λοσόν 3, Ντουμέρ 6, Ντιγκμπέ 8 (1), Γκομί 10 (2), Λεπρόν 2, ΕνΝτονγκ 2, Μπονάν.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα…

{coveritlive} 88558430e6{/coveritlive}



Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν από την FIFA τον αποκλεισμό του Ισραήλ
Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν από την FIFA τον αποκλεισμό του Ισραήλ
Σημαντικά ακριβότερα τα τρόφιμα στην Ελλάδα σε σχέση με Ιταλία και Γαλλία!
Σημαντικά ακριβότερα τα τρόφιμα στην Ελλάδα σε σχέση με Ιταλία και Γαλλία!
Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Γιούργκεν Κλουπ στη Λίβερπουλ
Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Γιούργκεν Κλουπ στη Λίβερπουλ
Καλή παρουσία και στη Λεμεσό ο Τεντόγλου
Καλή παρουσία και στη Λεμεσό ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved