«Και του χρόνου, πρωτάθλημα!»

«Και του χρόνου, πρωτάθλημα!»

Το Onsports βρέθηκε στο πάρτι που πραγματοποίησε η ΦΕΑ, προκειμένου να γιορτάσει την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος.

Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη συγκεντρώθηκαν στο μαγαζί «Εν αιθρία» στη Νέα Φιλαδέλφεια προκειμένου να γιορτάσουν την επιτυχία αυτή, ενώ αρκετός μπασκετικός κόσμος έδωσε το παρών. Οι ίδιες οι παίκτριες, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας έλαμπαν από ικανοποίηση, ενώ το παρών έδωσε και η Δήμαρχος της περιοχής Έφη Αποστολάκη, η οποία βρίσκεται δίπλα στην ομάδα και βοηθάει όσο μπορεί.

Το Onsports βρέθηκε εκεί και μίλησε με τις πρωταγωνίστριες με την προπονήτρια της ΦΕΑ, Ελένη Καπογιάννη να δηλώνει ικανοποιημένη: «Θα ήμουν αχάριστη να πω ότι δεν είμαι. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη, τα κορίτσια κάνανε υπερπροσπάθεια και καλύψανε πολύ χαμένο έδαφος».

Η Καπογιάννη ανέλαβε τη ΦΕΑ στα μέσα της σεζόν. Τι βρήκε στην ομάδα και τι διόρθωσε; «Καταρχάς το πρώτο που έπρεπε να αλλάξει ήταν η ψυχολογία, γιατί είναι αθλήτριες με πολλές δυνατότητες και εγώ το έλεγα από την αρχή αυτό. Απλά ήταν καταρρακωμένες, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων. Το δεύτερο πράγμα είναι πως ο κάθε προπονητής έχει την φιλοσοφία του, εγώ είμαι υπέρ της αγωνιστικής πειθαρχίας. Ήθελα να βάλω ρόλους, μέσα από τους οποίους ήρθαν κάποια αποτελέσματα και ανεβήκαμε ψυχολογικά. Υπάρχουν κάποιες έμπειρες παίκτριες και όλες είναι δουλευταρούδες και λίγο – λίγο φτάσαμε να χτυπούν όλα τα παιχνίδια».

Όσον αφορά τη νέα σεζόν; «Οι σκέψεις μου και ο στόχος που έχω εγώ, είναι να είμαστε πάλι ανταγωνιστικοί. Να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ από πέρυσι αν μπορούμε. Να ετοιμάσουμε και μία διάδοχη κατάσταση και προχωράμε. Στην οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε δεν ξέρουμε τί δυνατότητες θα έχει ο σύλλογος να ενισχύσει το ρόστερ για να είναι πιο ανταγωνιστικός. Μπορούμε να επενδύσουμε σε πιο νέες και εξελίξιμες παίκτριες και να βάλουμε έναν πιο μακροπρόθεσμο στόχο. Για τη νέα σεζόν θέλουμε να παίξουμε καλύτερα από πέρυσι».

Στη συνέχεια τόνισε πως η διοίκηση είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας: «Η διοίκηση είναι κοντά μας. Πως να λειτουργήσει μία ομάδα όταν η διοίκηση απουσιάζει; Η διοίκηση της ΦΕΑ όλα αυτά τα χρόνια ήταν συνεπέστατη. Έτυχε τον τελευταίο καιρό που υπήρξαν κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες, αλλά σήμερα (σ.σ. χθες) είναι όλοι εδώ και με τη στήριξη της Δημάρχου γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να είναι αυτή η ομάδα το στολίδι της πόλης».

Μπορεί η ΦΕΑ να φτάσει στο επίπεδο του Αθηναϊκού; «Ο Αθηναϊκός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, είναι μία ομάδα με τεράστια εμπειρία. Για να φτάσει μία ομάδα τον Αθηναϊκό θα πρέπει βήμα - βήμα να χτίζεται και να ωριμάσει. Σε βάθος χρόνου μπορεί να γίνει, αλλά  αυτή τη στιγμή ο Αθηναϊκός είναι η νούμερο ένα ομάδα στην Ελλάδα και μέχρι πέρυσι νούμερο ένα στο Eurocup. Τα μεγέθη είναι μη συγκρίσιμα. Είμαστε ευχαριστημένοι που είμαστε ανταγωνιστικοί με τον Αθηναϊκό και αυτό είναι το κέρδος μας».

Τέλος η έμπειρη τεχνικός ευχαρίστησε τις παίκτριές της: «Ήθελα να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλες τις αθλήτριες της ΦΕΑ, γιατί πραγματικά αυτό που έκαναν ήταν άθλος. Από την ένατη θέση βρέθηκαν στην δεύτερη με την προσπάθειά τους και καρδιά τους».

Σειρά πήραν οι παίκτριες με την Πολίνα Σταμπούρλου να υπογραμμίζει: «Η ομάδα ξεκίνησε με υψηλούς στόχους, στη συνέχεια όμως είχαμε κάποια προβληματάκια, τα οποία ξεπεράσαμε και πετύχαμε τον στόχο μας».

Για το αν μπορεί η ΦΕΑ να… χτυπήσει το πρωτάθλημα είπε: «Είναι ένας δύσκολος στόχος το πρωτάθλημα, αλλά στο μπάσκετ όλα γίνονται. Αν είμαστε καλά, γιατί όχι; Να κυνηγήσουμε και το πρωτάθλημα».

Τέλος αναφέρθηκε και στην καλή χημεία της ομάδας: «Είχαμε πολύ καλή χημεία. Οι σχέσεις μας με τα κορίτσια είναι εξαιρετικές, βγάλαμε ενέργεια στο παρκέ και παρά το γεγονός πως κανείς δεν περίμενε η ΦΕΑ να φτάσει εκεί που έφτασε, εμείς τα καταφέραμε».

Η Κατερίνα Δελή είναι μία από τις παίκτριες κλειδιά της ομάδας, με την ίδια να κάνει τον απολογισμό: «Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με υψηλούς στόχους, βέβαια στην πορεία δεν κάναμε καλό ξεκίνημα, είχαμε και τον τραυματισμό της Κέιτι Γκερλντς, με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα πλάνα της ομάδας. Χάσαμε κάποια παιχνίδια στην αρχή στην έδρα μας και όταν μία ομάδα δεν τα πάει καλά συμβαίνει αυτό, γίνεται συνήθως. Αλλάζει ο προπονητής. Για καλή μας τύχη ήρθε η Ελένη Καπογιάννη, η οποία έχει παίξει πολλά χρόνια μπάσκετ και πίστεψε στην ομάδα, μας απελευθέρωσε, έδωσε σε κάθε μία ρόλο που έπρεπε να γίνει και μαζί ατομικά και ομαδικά βγάλαμε πάρα καλό αποτέλεσμα. Η ομάδα απέκτησε χημεία και νοοτροπία winner. Η μία πίστεψε στην άλλη και στο δεύτερο γύρο πετύχαμε συνεχόμενες νίκες. Κάναμε άθλο και καταλήξαμε στη δεύτερη θέση. Είμαστε οικογένεια και αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι, αλλά βοήθησαν όλοι».

Μπορεί όμως η ΦΕΑ να φτάσει ακόμη πιο ψηλά; «Η ΦΕΑ είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο που ξέρει που θα βαδίσει και θα δούμε πάλι στο τέλος μέχρι που μπορεί να φτάσει. Η διοίκηση είναι δίπλα στις κοπέλες και με τη βοήθειες της δημάρχου, Έφη Αποστολάκη μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω».

Η Ελένη Βασιλείου από την πλευρά της τόνισε για τη σεζόν που πέρασε: «Ξεκινήσαμε με πολύ καλές προϋποθέσεις στην πορεία όμως δημιουργήθηκαν διάφορα προβλήματα τραυματισμών και η ομάδα δεν έπαιξε καλά και η αλλαγή προπονητή και ο ερχομός της Ελένης Καπογιάννη τα αλλάξανε όλα. Αυτό που κρατάω από όλη τη χρονιά αν σε μία γυναικεία ομάδα και όχι μόνο είναι ότι αν υπάρχει αγάπη και καλό κλίμα, παρέα και εκτός γηπέδου, θα υπάρξει και θετικό αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια της ζητήσαμε να κάνει μία ευχή για τη νέα χρονιά: «Η ομάδα κατάφερε να βγει δεύτερη που κανείς δεν το περίμενε στην αρχή της χρονιάς και πολύ περισσότερο στα μέσα της σεζόν, εύχομαι και πιο ψηλά! Γιατί όχι; Στον αθλητισμό όλα γίνονται. Προβλήματα έχουν όλες οι ομάδες και όποια αντιμετωπίζει τα λιγότερα θα πάει καλύτερα».

Η βοήθεια της Τάνιας Χαλιβέρα ήταν πολύτιμη στην επίτευξη του στόχου της ομάδας με την ίδια να υπογραμμίζει: «Δεν ξεκινήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρωτάθλημα. Είχαμε κάποια προβλήματα στην αρχή του πρωταθλήματος. Μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας όμως καταφέραμε να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και να πραγματοποιήσουμε μία καλή πορεία. Είμαστε χαρούμενες για αυτό που πετύχαμε».

Για την επόμενη αγωνιστική περίοδο η διεθνής αθλήτρια είπε: «Η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη, αλλά αν παραμείνει ο βασικός κορμός και συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό μπορούμε να κάνουμε και πάλι μία καλή πορεία. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και με τις κατάλληλες προσθήκες θα μπορούσαμε να φτάσουμε ψηλά».

Από την πλευρά της η Βάσια Τζίμου τόνισε: «Ξεκινήσαμε άσχημα, αλλά με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Δουλέψαμε πολύ και κατακτήσαμε τη 2η θέση. Από την πλευρά μου έκανα ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για το τι άλλαξε η έλευση της Καπογιάννη στα μέσα της σεζόν, υπογράμμισε: «Άλλαξε η εικόνα μας προς το καλύτερο και αυτό φάνηκε και στο παρκέ. Για την επόμενη σεζόν αν παραμείνει ο βασικός κορμός και με την προσθήκη κάποιων κοριτσιών, πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε ανάλογη πορεία και γιατί όχι; Να... χτυπήσουμε και το πρωτάθλημα. Ο Αθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά στο μπάσκετ όλα είναι πιθανά».

Για τη συνέχεια ευχήθηκε απλά «να είμαστε καλά και να έχουμε την υγεία μας πάνω απ’ όλα και τα υπόλοιπα θα έρθουν».

Τέλος η Σοφία Κυριακοπούλου ανέφερε: «Κάναμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά, καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και από κει που ήμασταν χαμηλά στην βαθμολογία, κατακτήσαμε τη 2η θέση».

Όταν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό: «Ήμασταν πολύ συγκινημένες για αυτό που είχαμε καταφέρει και κατάκοπες, καθώς είχαμε απομείνει εννέα άτομα. Φωνάζαμε φίλους και γνωστούς για να παίζουμε διπλό στις προπονήσεις. Παρά τα προβλήματα που είχαμε η κόουτς μας βοήθησε πολύ και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

Με την έλευση της Καπογιάννη στον πάγκο της ΦΕΑ, το μπάσκετ έγινε απλό για την Κυριακοπούλου: «Αυτό που άλλαξε η κόουτς Καπογιάννη ήταν ότι έδωσε σε κάθε παίκτρια να καταλάβει τον ρόλο της και έγιναν απλά τα πράγματα. Εξάλλου όπως έχουν πει πολλοί, το μπασκετάκι είναι απλό», ενώ για την επόμενη σεζόν τόνισε: «Πιστεύω, λόγω  της φιλοσοφίας που υπάρχει στην ομάδα, θα ακολουθήσουμε τον ίδιο καλό ρυθμό θα αποδώσουμε καλό μπάσκετ».

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαργιούκλας

15 PHOTOS
  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Τελειώνει το deal Μπενφίκα-Βλαχοδήμου
Τελειώνει το deal Μπενφίκα-Βλαχοδήμου
On fire ο Μπουρούσης (vid)
On fire ο Μπουρούσης (vid)
Ποδηλασία: Δύο χρυσά ο Βολικάκης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα
Ποδηλασία: Δύο χρυσά ο Βολικάκης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα
Παναθηναϊκός: Έτσι θα παίξει στο Αγρίνιο (photo)
Παναθηναϊκός: Έτσι θα παίξει στο Αγρίνιο (photo)
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
Α1 Γυναικών: Ντέρμπι «αιωνίων» στην πρεμιέρα
Α1 Γυναικών: Ντέρμπι «αιωνίων» στην πρεμιέρα
Το «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα φιλοξενήσει το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της…
Α1 Γυναικών: Ντέρμπι «αιωνίων» στην πρεμιέρα
Απίστευτο ξύλο στο Πρωτέας-Παναθηναϊκός!
Απίστευτο ξύλο στο Πρωτέας-Παναθηναϊκός!
Οι παίκτριες και των δύο ομάδων έκαναν το παρκέ... αρένα!
Απίστευτο ξύλο στο Πρωτέας-Παναθηναϊκός!
Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός, «σκόρπισε» με 100-35 την Τερψιθέα
Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός, «σκόρπισε» με 100-35 την Τερψιθέα
Εντυπωσιακός ήταν ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Τερψιθέα, μια εκ των…
Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός, «σκόρπισε» με 100-35 την Τερψιθέα
Επικό ξύλο σε μπάσκετ γυναικών! (video)
Επικό ξύλο σε μπάσκετ γυναικών! (video)
Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα σε αναμέτρηση για το κολεγιακό πρωτάθλημα…
Επικό ξύλο σε μπάσκετ γυναικών! (video)
Αυτές είναι οι ομάδες του final - 4 του κυπέλλου Ελλάδας!
Αυτές είναι οι ομάδες του final - 4 του κυπέλλου Ελλάδας!
Ολυμπιακός, Νίκη Λευκάδας, Πανιώνιος και Πρωτέας Βούλας είναι η τετράδα…
Αυτές είναι οι ομάδες του final - 4 του κυπέλλου Ελλάδας!
Στο Final Four ο Πανιώνιος!
Στο Final Four ο Πανιώνιος!
Ο Πανιώνιος επικράτησε δίκαια του Άρη με 80-69 και προκρίθηκε…
Στο Final Four ο Πανιώνιος!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης