«Δεν θα χαρώ με το αποτέλεσμα»

«Δεν θα χαρώ με το αποτέλεσμα»

Ο προπονητής της Εθνικής Λετονίας Τζώρτζης Δικαιουλάκος μιλάει στο Onsports για την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ γυναικών, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας.

Η κλήρωση έφερε την Εθνική Λετονίας του Τζώρτζη Δικαιουλάκου αντίπαλη στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ γυναικών με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας και αυτό προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα στον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος συνεχίζει να κάνει καριέρα στο εξωτερικό, μιας και μετά την πετυχημένη σεζόν στον πάγκο της Γκτίνια ανέλαβε την Φενερμπαχτσέ.

Αμφότερες… διασταυρώνουν τα ξίφη τους με το καλημέρα (Σάββατο 18/6 στις 13:30 στο Κατοβίτσε) και σε δηλώσεις του στο Onsports ο κόουτς της Λετονίας δεν έκρυψε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα δεν θα χαρεί…

Για το πώς νιώθει που το Σάββατο (18/6) θα τεθεί αντιμέτωπος με την Εθνική Ελλάδος:

«Καταρχάς αισθάνομαι μεγάλη τιμή που είμαι απέναντι στον Κώστα Μίσσα με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί στην εθνική γυναικών κατά δεύτερον πολύ μεγάλη χαρά που θα συναντήσω πάλι φίλους. Το πιο περίεργο απ όλα είναι ότι όποια ομάδα και να κερδίσει δεν θα είμαι ευχαριστημένος. Σίγουρα εγώ θα προασπίσω τα συμφέροντα της Λετονίας και ο κ. Μίσσας της Ελλάδας. Επαγγελματίας είμαι και επιθυμώ να κερδίσει η ομάδα μου, όμως δεν κρύβω ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα δεν θα με κάνει χαρούμενο».

Για το πόσο σημαντικό είναι το πρώτο ματς:

«Δεν θέλαμε να παίξουμε μαζί, πόσο μάλλον το πρώτο ματς που είναι πολύ σημαντικό και για αγωνιστικούς και για ψυχολογικούς λόγους. Ίσως να ήταν καλύτερα να συναντηθούμε με την Ελλάδα στο τελευταίο ματς, όπου ενδεχομένως να έχουν κριθεί τα πράγματα. Σίγουρα είναι ιδιαίτερο ματς και δύσκολο. Συνήθως όποιος κερδίζει το πρώτο παιχνίδι προχωράει στην επόμενη φάση».

Ποια κατά τη γνώμη του έχει τον πρώτο λόγο στη μεταξύ τους αναμέτρηση:

«Από αγωνιστικής πλευράς βρισκόμαστε πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα. Η Ελλάδα έχει τον ίδιο κορμό εδώ και χρόνια, παίζει το ίδιο μπάσκετ, με τις γνωστές ελλείψεις στις ψηλές παίκτριες, αλλά με πάρα πολύ καλή χημεία και άριστα καθοδηγούμενη απ΄ τον κορυφαίο κόουτς στις γυναίκες Κώστα Μίσσα. Έχει το γνωστό πρόβλημα με τις ψηλές, αλλά το καλύπτει άψογα με πολλές παγίδες».

Πώς χαρακτηρίζει την ομάδα της Ελλάδος:

«Σίγουρα η Ελλάδα είναι η πιο σκληρή ομάδα στην Ευρώπη και κανείς δεν θα την ήθελε αντίπαλο. Έχει παίκτριες και έμπειρες στην Ευρώπη και με μεγάλη ουσία στο παιχνίδι τους, αλλά η βασικότατη έλλειψη της είναι στις ψηλές. Και θεωρώ ότι μέχρι στιγμής έχει κάνει υπέρβαση. Όσο και να πολεμάς δεν είναι εύκολο, όταν δεν έχεις ισχυρή φροντ λάιν, να προχωρήσεις και να φτάσεις στην κορυφή».

Τα χαρακτηριστικά της Λετονίας:

«Εμείς από την πλευρά μας έχουμε άλλα προβλήματα. Εμείς ναι μεν διαθέτουμε πολλές ψηλές, αλλά δεν έχουμε τα ποιοτικά γκαρντ που έχει η Ελλάδα και συνήθως σε τέτοιες μονομαχίες επικρατούν οι κοντοί. Και οι δύο ομάδες θα αναγκαστούμε να παίξουμε με διάφορα τρικ για να καλύψει η κάθε μία τις αδυναμίες της. Εμείς στα γκαρντ και η Ελλάδα στις ψηλές».

Για το που πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει η Λετονία και η Ελλάδα στη διοργάνωση:

«Αν η Λετονία ήταν κομπλέ θα ήταν φαβορί για μετάλλιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το προηγούμενο Ευρωμπάσκετ λείπουν επτά παίκτριες. Αν βρεθούμε μέσα στη πεντάδα θα είναι κατόρθωμα. Το ίδιο πιστεύω και για την Ελλάδα».

Ποιες ομάδες θεωρεί φαβορί για μετάλλιο:

«Στην προετοιμασία είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, όπως και η Ελλάδα και η Κροατία. Από τον όμιλό μας (4ο), θεωρώ φαβορί τη Γαλλία, ακόμη και για το χρυσό. Κατεβαίνει πλήρης, με την ίδια ομάδα χρόνια τώρα και αυτό της δίνει πλεονέκτημα. Όπως και την Ισπανία. Από κει και πέρα ακολουθεί ένα γκρουπ γύρω στις 7 ομάδες, οι οποίες κάλλιστα μπορούν να χτυπήσουν από την 3η θέση μέχρι την 8η».

Μια ευχή ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, που ξεκινάει το προσεχές Σάββατο:

«Θα ήθελα να μας δοθεί η ευκαιρία να συναντηθούμε ξανά με την Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο μακριά, διεκδικώντας και οι δύο μια καλύτερη θέση».



ΑΕΚ: Ζητά την προσοχή των οπαδών - «Το γήπεδο είναι περιουσία όλων»
ΑΕΚ: Ζητά την προσοχή των οπαδών - «Το γήπεδο είναι περιουσία όλων»
Ανατριχιαστικό video της Λίβερπουλ για το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ
Ανατριχιαστικό video της Λίβερπουλ για το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved