ΑΕΚ - Δέδας: «Το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων»

ΑΕΚ - Δέδας: «Το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Στέφανος Δέδας έδωσε το σύνθημα για τον ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της Ένωσης:

«Εκφράζουμε τον ενθουσιασμό και την υπερηφάνεια μας που η ΑΕΚ είναι ξανά παρούσα σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Στο Ηράκλειο τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα μας κατέκτησε δύο φορές το τρόπαιο. Αυτό αποτελεί κίνητρο και οδηγό για να κάνουμε κάτι καλό. Συμφωνώ με όλους, είναι σημαντικό σταδιακά ως ελληνικό μπάσκετ να ακολουθήσουμε όσα κάνουν οι προηγμένες χώρες. Μπασκετικά, ως παίκτες και προπονητές είμαστε στην ελίτ. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο και οργανωτικά. Είναι θέμα χρόνο. Όσο για το αυριανό ματς, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, έχει μεγαλύτερη ποιότητα από εμάς. Το Κύπελλο, όμως, είναι θεσμός των εκπλήξεων. Το βλέπουμε παντού. Θα προσπαθήσουμε με καλή στρατηγική και αυταπάρνηση να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μεταφέρουμε την πίεση στον Ολυμπιακό. Δεν είναι εύκολο αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ήρθαμε με σκοπό να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό».

Για τις απουσίες της Ένωσης: «Για εμάς πλέον αυτό δεν αποτελεί είδηση. Χαμογελάμε τις περισσότερες στιγμές. Θα δούμε αύριο το πρωί σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται στα αντίπαλα στρατόπεδα. Όμως, ξαναλέω, ότι οι παρόντες αύριο θα τα δώσουν όλα για κάτι καλό. Οι αποστολές είναι γνωστές, μπορείτε να μάθετε ποιοι ταξίδεψαν και ποιοι όχι. Ίσως κάποια παιδιά προλάβουν να εμφανιστούν. Ούτε εγώ δεν ξέρω ακόμα. Αύριο το πρωί θα δούμε το τελικό πλάνο».

Για το αν το κύπελλο είναι κίνητρο για την ΑΕΚ: «Το Κύπελλο δίνει κίνητρο σε όλους. Δώσαμε προοπτική μέσα στη χρονιά, βρήκαμε μια όαση, έναν στόχο, με την νίκη κόντρα στο Περιστέρι. Αυτό τελειώνει εδώ. Μιλάμε για ένα ή δύο ματς. Όπως είπα στο ξεκίνημα, το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Σε αυτή την κατηγορία βρισκόμαστε, θα είναι έκπληξη αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Σίγουρα, το πρωτάθλημα σου δίνει περισσότερες ευκαιρίες και χρόνο. Εμείς ως ΑΕΚ περιμένουμε πώς και πώς να δούμε έστω για ένα - δύο μήνες, αυτό που προσπαθήσαμε να φτιάξουμε το καλοκαίρι. Το Κύπελλο δεν μας δίνει αυτή την ευκαιρία γιατί είναι ένας σύντομος θεσμός. Είμαστε εδώ για το Κύπελλο, αύριο έχουμε ένα σημαντικό ματς και αυτό είναι όλο».

Για το παιχνίδι της Ένωσης κόντρα στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα: «Ένωση» να πιέσει ξανά τους Πειραιώτες: «Έχει δύο όψεις το νόμισμα. Αν χάναμε εύκολα στο πρωτάθλημα θα ήταν κάπως υπέρ μας για αύριο. Κρατάω, όμως, τα θετικά. Με ρόστερ επτά παικτών παίξαμε καταπληκτικό παιχνίδι. Αυτή είναι η διαφορά των ομάδων. Σε εκείνο το ματς ο Σλούκας έδειξε το επίπεδό του και κέρδισε το ματς. Αύριο μπορεί να εμφανιστεί κάποιος άλλος. Το πρώτο ματς μπορεί να αποτελέσει οδηγό μας σε επίθεση και άμυνα, αλλά έχουμε στο μυαλό μας ότι ανά πάσα στιγμή κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού μπορεί να γίνει ηγέτης. Αυτή τη φορά πρέπει να προβλέψουμε τον παράγοντα που θα μπορεί να κρίνει το ματς. Του Σλούκα του αφήσαμε δημιουργίες, έπρεπε να αλλάξουμε στα pick 'n roll στο τελευταίο δεκάλεπτο και δεν το κάναμε. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο καλοί στις προσαρμογές, αν είμαστε κοντά. Είναι και θετικό και αρνητικό το γεγονός ότι ήμασταν κοντά στο πρώτο ματς. Θα το δούμε αύριο».



Ρεάλ Μαδρίτης: Νέο συμβόλαιο με τον 14χρονο γιο του Μαρσέλο
Ρεάλ Μαδρίτης: Νέο συμβόλαιο με τον 14χρονο γιο του Μαρσέλο
Euroleague: Έως το 2026 στην Αναντολού Εφές ο Μιγιάτοβιτς
Euroleague: Έως το 2026 στην Αναντολού Εφές ο Μιγιάτοβιτς
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved