Η «δημοσιογραφία» που φέρνει αναγούλα!

Η «δημοσιογραφία» που φέρνει αναγούλα!

Όταν ο στόχος και η εμπάθεια ξεπερνά κάθε όριο σε μια Ελλάδα που καίγεται-Η αναφορά του δημοσιογράφου Κογκαλίδη που κάνει και την ντροπή να ντρέπεται!

Όπως σε όλους τους τομείς της ζωής, υπάρχουν καλοί, κακοί, ηθικοί, ανήθικοι, το ίδιο συμβαίνει και στη δημοσιογραφία. Όμως το καλός ή κακός είναι κάτι σχετικό. Διότι κάποιες φορές συναντάμε φαινόμενα που ξεπερνούν κάθε όριο. Σε τέτοιο σημείο που ακόμη κι οι χαρακτηρισμοί είναι φτωχοί για να περιγράψουν το τι έχει συμβεί. Δίνοντας πάτημα στον κάθε αναγνώστη-πολίτη, να χαρακτηρίζει τον κλάδο δυστυχώς.

Εδώ και χρόνια υπάρχει μια γνωστή… πρώτη γραμμή λάσπης και παραπληροφόρησης, αναφορικά με την ΕΟΚ, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και την επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας. Ζητήματα για τα οποία το Onsports.gr έχει αναφερθεί εκτενώς. Αυτή τη στιγμή, αρνούμαστε να το κάνουμε! Επειδή πραγματικά δεν έχει καμία σημασία μπροστά σε αυτά που περνά ο τόπος, συμπολίτες μας, πυροσβέστες, εθελοντές κτλ.

Αντίθετα, υπάρχει ένας δημοσιογράφος που δυστυχώς όχι απλά συνεχίζει να ασχολείται ακόμη και τώρα με το στόχο ζωής του σε βαθμό εμπάθειας όπως βλέπουν όλοι, αλλά συνδυάζει τον όλεθρο της πύρινης λαίλαπας… με την ΕΟΚ και τον Βασιλακόπουλο.

Αστυνομία Τύπου δεν είμαστε και δε θα υπάρξουμε ποτέ. Αλλά κάποιες φορές, ακόμη και η αηδία αηδιάζει. Ακόμη και η ντροπή ντρέπεται. Αισθάνεται ο καθένας πως θίγεται ως άνθρωπος, ως επαγγελματίας, ως λογικό ον.

Αναφερόμαστε στον Γιώργο Κογκαλίδη. Είναι γνωστό πως εδώ και χρόνια ασχολείται απλά με τη… λάσπη προς την ΕΟΚ. Σε κάθε ευκαιρία. Θα έχει τους λόγους του, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή άλλωστε. Αλλά μετατρέπεται σε ντροπή, όταν χρησιμοποιείται μέχρι και η τραγωδία των πυρκαγιών, απλά για να ειπωθεί… μια σαχλαμάρα.

Ο συγκεκριμένος με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε:

«Αν συνεχιστεί το κακό με τις φωτιές, αν συνεχίσουν να καίγονται τα δέντρα, να δείτε που ο Βασιλακόπουλος θα ζητήσει να γίνουν οι εκλογές της ΕΟΚ… σε δάσος».

Το προφανές που θα μπορούσαμε να πούμε στον Γιώργο Κογκαλίδη, είναι πως προσβάλει όχι απλά τον κλάδο της δημοσιογραφίας, αλλά της ανθρωπότητας με τέτοιου είδους ντροπιαστικές συνδέσεις γεγονότων. Τη στιγμή που στις φωτιές που έσβησαν, άνθρωποι μετρούν τις πληγές τους, το βιός τους που χάθηκε, την καταστροφή της φύσης. Ενώ σε αυτές που είναι σε εξέλιξη, με νύχια και με δόντια παλεύουν μπας και σώσουν οτιδήποτε σώζεται! Εσύ Γιώργο Κογκαλίδη κάνεις… χιουμοράκι της κακιάς ώρας έτσι κι αλλιώς, με σύνδεση των εκλογών της ΕΟΚ με τον όλεθρο της πύρινης λαίλαπας;

Σε όλα υπάρχουν όρια, υπάρχουν γραμμές που κανείς δεν τολμά να τις περάσει. Μέσα στον πανικό του, μέσα στην θολούρα του μένους του (ή της υποχρέωσής του για κάποιο λόγο που ο ίδιος γνωρίζει) ο Κογκαλίδης προκάλεσε τον εμετό σε όποιον διάβασε την ανάρτησή του. Και μόνο η αντίδραση άλλων χρηστών που διάβασαν και απάντησαν, αρκεί. Αλλά η ζημιά έγινε.

Δε χρειάζεται να μπει κανείς στη διαδικασία να μιλήσει για το ποιος ήθελε και ποιος σταμάτησε τις εκλογές της ΕΟΚ και με ποιες μεθόδους. Δεν έχει καμία σημασία αυτή τη στιγμή το τι θα συμβεί στις εκλογές της Ομοσπονδίας. Κυριολεκτικά το «σπίτι» μας καίγεται! Δε θα ασχοληθούμε με τέτοια ζητήματα.

Ακόμη περισσότερο, όμως, μας πιάνει ανατριχίλα ακόμη και στη σκέψη πως θα τολμούσε κάποιος να συνδέσει τις πυρκαγιές με τις εκλογές της ΕΟΚ, τον Βασιλακόπουλο κτλ. Το έκανε ο συγκεκριμένος τύπος.

Γιώργο Κογκαλίδη, επειδή όπως φαίνεται είσαι… χιουμορίστας: Από μας μια συμβουλή. Πήγαινε να διαβάσεις και να αναλύσεις αυτή σου την άποψη, στους πυροσβέστες την ώρα που κάθονται 5-10 λεπτά να ξαποστάσουν. Στους συμπολίτες μας που κοιμούνται στα πατώματα επειδή έχουν φύγει απ’ τα σπίτια τους. Σε όσους κλαίνε επειδή κάηκε η περιουσία τους. Σε όσους βλέπουν τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν να έχει καταστραφεί. Στο παλικαράκι το 19χρονο που έλεγε «πώς θα ζήσουμε;» στο δημοσιογράφο που τον ενθάρρυνε να μην παρατήσει το χωριό του.

Πήγαινε αφού είσαι τόσο… αστείος (το μόνο σίγουρο πως είσαι αστείος, αλλά τραγικά και ντροπιαστικά αστείος). Για να γελάσει το χειλάκι των ανθρώπων αυτών. Ή καλύτερα, να γελάσει το δικό μας απ’ την κατάληξη που θα έχει όλο αυτό.

Ντροπή, αναγούλα απλά.



Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κρίνεται ο τίτλος στη Volley League γυναικών | Πού θα δείτε το Game 5
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κρίνεται ο τίτλος στη Volley League γυναικών | Πού θα δείτε το Game 5
Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη αγωνίζονται στο Madrid Open - Η ώρα και το κανάλι των αγώνων
Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη αγωνίζονται στο Madrid Open - Η ώρα και το κανάλι των αγώνων
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τoυς αγώνες επιβίωσης στη Super League
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τoυς αγώνες επιβίωσης στη Super League
Ο... τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ κι ο «μύθος» Πετρούνιας: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ο... τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ κι ο «μύθος» Πετρούνιας: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved