ΑΕΚ – Χάποελ Χολόν 100-96: Ο Λάνγκφορντ το πήρε προσωπικά! (photos)

ΑΕΚ – Χάποελ Χολόν 100-96: Ο Λάνγκφορντ το πήρε προσωπικά! (photos)

Η Χάποελ Χολόν έβγαλε το... λάδι στην ΑΕΚ αλλά την τελευταία λέξη την είπε ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος μετέτρεψε τη νίκη (100-96) σε... προσωπική υπόθεση.

Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε τους 10 από τους τελευταίους 12 πόντους της ομάδας του, σκοράροντας τρία κρίσιμα τρίποντα που έμοιαζαν με «μαχαιριές» στην ομάδα του Στέφανου Δέδα. Συνολικά, μέτρησε 30 πόντους με 9/12 δίποντα και 3/6 τρίποντα, ενώ καθοριστική συμβολή στην επίθεση είχαν οι Μορέιρα και Γκίνας. Άξιοι αναφοράς είναι φυσικά κι οι Μάρκους Σλότερ και Νίκος Ρογκαβόπουλος, οι οποίοι έκαναν πολλά περισσότερα από αυτά που μαρτυρά η στατιστική.

Κάπως έτσι η ΑΕΚ έστω και δύσκολα ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Basketball Champions League, κάτι που ήταν και το ζητούμενο σε μια εποχή που καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση της.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά κι ήταν σαρωτικοί και στις δύο άκρες του παρκέ! ΟΙ παίκτες του Παπαθεοδώρου μέτρησαν 9/12 σουτ κι «έχτισαν» από νωρίς διψήφια διαφορά (19-7) στο 6'. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, «έσπασαν» τον ρυθμό της ΑΕΚ και με πρωτοστάτη τον Σι Τζέι Χάρις άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά, η οποία μέχρι το φινάλε της περιόδου είχε φτάσει στη μια κατοχή (24-21)!

Με το επιμέρους σκορ να φτάνει στο 19-5(!), η Χάποελ πέρασε μπροστά με 26-24 (11'), σκοράροντας 12 αναπάντητους πόντους. Η ομάδα του Δέδα είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα στην επίθεση κι από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό δημιούργησε πολλά προβλήματα στην «Ένωση». Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το press των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να υποπέσει σε διαδοχικά λάθη. Κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +11 (38-27 στο 24')

Η άμυνα της ΑΕΚ είχε πάψει να είναι αποτελεσματική και δεχόταν με μεγάλη ευκολία καλάθι κι ειδικά ο Χάρις έκανε μεγάλη ζημιά (17π. με 6/10 σουτ στο πρώτο μέρος) και ήταν αυτός που πέτυχε το τρίποντο στο φινάλε του ημιχρόνου!

Ο Λάνγκφορντ (16π. με 7/10 σουτ) με τον Μορέιρα (13π. με 6/7διπ.) κράτησαν όρθια την ομάδα τους, ενώ κι ο ερχομός του Ρογκαβόπουλου από τον πάγκο έδωσε ενέργεια. Η ομάδα του Παπαθεοδώρου επέστρεψε αλλά το γεγονός ότι σκόραρε 50 πόντους στο πρώτο μέρος κι ήταν πίσω στο σκορ, δείχνει το αμυντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η ΑΕΚ ανέβασε την ένταση της στην άμυνα και προσπάθησε να πάρει το μομέντουμ. Πήρε το προβάδισμα 62-60, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το... ξέσπασμα που αναζητούσε, καθώς δεν είχε συνέπεια στην επίθεση. Οι αρκετές διακοπές από τους διαιτητές, βέβαια, ήταν κάτι που δεν βοήθησε στον ρυθμό του παιχνιδιού.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν ήταν ψύχραιμοι και... έχασαν το μυαλό τους, με αποτέλεσμα να στέλνουν τους παίκτες της Χάποελ στις βολές. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν έτσι να ανακτήσουν και να διατηρήσουν το προβάδισμα, μπαίνοντας το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου στο ξεκίνημα προηγήθηκαν με 79-75. Ο Σλότερ ήταν αυτός που άλλαξε την εικόνα με τις εξαιρετικές άμυνες που έπαιξε και τα ριμπάουντ του, ενώ ο Γιάνκοβιτς έδωσε πολύτιμους πόντους στην επίθεση. Κάπως έτσι η «Ένωση» με σερί 11-0 πέρασε μπροστά με 86-79 (35').

Η αποτελεσματικότητα έξω από τα 6μ75 (14/28 ως το 38') κράτησε τη Χάποελ μέσα στο ματς, αλλά ο Κιθ Λάνγκφορντ το πήρε... προσωπικά και απάντησε με τον ίδιο τρόπο! Με δύο τρίποντα του έκανε το 95-90, ενώ με το τρίτο ουσιαστικά έριξε την... τελειωτική «μαχαιριά» στη Χάποελ, κάνοντας το 98-94 στα 23''. Συνολικά ο Αμερικανός γκαρντ σημειώσει 10 πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο οδηγώντας την ΑΕΚ στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 50-52, 75-76, 100-96.
 
Δείτε στο gallery τα στατιστικά των ομάδων  
 


ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Ιστορική «μάχη» και στο... βάθος «OPAP Arena»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Ιστορική «μάχη» και στο... βάθος «OPAP Arena»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved