«Είμαστε καλύτερη ομάδα»

«Είμαστε καλύτερη ομάδα»

Το ντέρμπι ανάμεσα στο Ηράκλειο και τον Φιλαθλητικό είναι αυτό που ξεχωρίζει στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο έφορος του Ηρακλείου, Γιάννης Χαρωνίτης μίλησε στο «Kretaworldbasket» για το μεγάλο ντέρμπι που θα κρίνει ποιος από τους δύο συλλόγους θα ανέβει κατηγορία. Αναλυτικά οι δηλώσεις του…

Για το μεγάλο παιχνίδι – τελικό της Κυριακής: «Την Κυριακή στο Λίντο παίζουμε τους κόπους ολόκληρης της χρονιάς και θα προσπαθήσουμε για την εκπλήρωση του στόχου που είχαμε θέση από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Από την πρώτη συνέντευξη που είχαμε δώσει στα γραφεία του συλλόγου είχαμε ξεκαθαρίσει ότι στόχος μας φέτος είναι η άνοδος. Πιστεύω ότι είχαμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά με μόνο δύο ήττες σε όλη την σεζόν και ελπίζουμε να μείνουμε στις δύο ήττες και την Κυριακή το βράδυ να πανηγυρίσουμε την επιστροφή του Ηρακλείου σε μεγαλύτερη κατηγορία».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Η ομάδα μας είναι πολύ καλύτερη. Μιλούσα σήμερα με παίκτες και δεν μπορούσαμε να βρούμε με πιο τρόπο θα χάσουμε από τον Φιαλθλητικό, παρά μόνο αν γίνει κάτι μεγάλο, κάτι παράξενο. Αν η ομάδα μας δεν είχε προβλήματα τραυματισμών με Χαρίση – Σεφανάκη – Δαγαλάκη, θα είχαμε μια άνετη επικράτηση. Βέβαια είναι ένας αγώνας και όλα μπορούν να συμβούν, αλλά πιστεύω ότι τελικά θα κερδίσουμε. Το παιχνίδι θα κριθεί στην εμπειρία και εκεί υπερτερούμε σε σχέση με τον Φιλαθλητικό. Ο αντίπαλος μας είναι μια νεανική ομάδα που τρέχει πολύ και πρεσάρει, αλλέ δεν έχει την εμπειρία τέτοιων αγώνων. Στην εμπειρία λοιπόν και στην ψυχή των παικτών θα κριθεί ο αγώνας. Εμείς το θέλουμε περισσότερο γιατί το  χάσαμε πέρυσι λίγο άδικα, με δικό μας βέβαια καθαρά φταίξιμο, αλλά πιστεύω ότι φέτος δεν θα κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος».

Για τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο: «Το Ηράκλειο έχει κάνει ένα ανοικτό κάλεσμα και θέλουμε την βοήθεια όλων των φιλάθλων της Κρήτης που αγαπάνε το καλό μπάσκετ και δεν κοιτάζουν οπαδικά.  Να μας βοηθήσουν οι φίλαθλοι ώστε μια ακόμα ομάδα της Κρήτης να αλλάξει προς τα πάνω κατηγορία, μετά τον ΟΦΗ που έχει ήδη ανέβει στην Α2 και τον ΑΓΟΡ που ευχόμαστε να μπει ξανά στην μεγαλύτερη κατηγορία του Ελληνικού Μπάσκετ, την Α1.   Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ότι θα έχουμε την συμπαράσταση του κόσμου και θα γεμίσει το Λίντο και ίσως μετά από πολλά χρόνια γεμίσει και η ανατολική εξέδρα του γηπέδου. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος και να ευχαριστηθεί το παιχνίδι, να δει τις δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και στο τέλος όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε μια άνοδο του Ηρακλείου και στην συνέχεια έχουμε βλέψεις για κάτι παραπάνω».

Για την ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο: «Μέσα στο γήπεδο δεν θα υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο. Στο Ηράκλειο έχουμε αποδείξει και τα παλιότερα χρόνια αλλά και τώρα,  ότι  εμείς δεν έχουμε σχέση με επεισόδια, ούτε κυνηγάμε φασαρίες. Παίζουμε μπάσκετ μέσα στο γήπεδο και εκεί κερδίζουμε. Θέλουμε ένα καθαρό παιχνίδι και πιστεύουμε στην ομάδα μας».

Για τον Φιλαθλητικό και την διαιτησία στα παιχνίδια του: «Σε όποιες έδρες και αν πήγαμε φέτος μας έκαναν παράπονα για τον τρόπο που έχασαν από τον Φιλαθλητικό ενώ καμία ομάδα δεν παραπονέθηκε για τον τρόπο που έχασε από το Ηράκλειο.  Όλες οι ομάδες είχαν παράπονα από την αντιμετώπιση που είχαν από τους διαιτητές όταν έπαιζαν με τον Φιλαθλητικό. Είτε ήταν ομάδες που πρωταγωνιστούσαν όπως η Νέα Φιλαδέλφεια, το Ίλιον, η Λιβαδειά, είτε ομάδες που ήθελαν να μείνουν κατηγορία. Όλοι μας έλεγαν να βγείτε εσείς και όχι αυτοί γιατί μας κέρδισαν με διάφορους τρόπους».

Για το παιχνίδι του πρώτου γύρου στου Ζωγράφου: «Στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα του αντιπάλου υπήρχε τρομερή ένταση. Ήταν εκεί σχεδόν όλη η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΟΚ, είχαν φέρει όλους τους μεγάλους διαιτητές, Παπαδημητρίου, Ζαβλανό, Βιδάλη και άλλους και δεν ξέρω με πιο σκοπό το είχαν κάνει αυτό. Βέβαια πέρα από την ένταση δεν υπήρξαν επεισόδια και μέσα στο γήπεδο όλα κύλησαν ομαλά. Εξάλλου οι περισσότερες αθλητές των δύο ομάδων είναι φίλοι μεταξύ τους».

Για το παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής με την Λιβαδειά: «Δεν παίξαμε για καμία άλλη ομάδα στην Λιβαδειά. Μίλησα δύο φορές στους παίκτες αν και δεν υπήρχε λόγος να κτυπήσουμε το παιχνίδι. Τους μίλησα πριν φύγουμε από το ξενοδοχείο και  πριν μπούμε μέσα στο γήπεδο. Και τις δύο φορές τους τόνισα ότι το “Ηράκλειο” δεν δίνει αγώνες και παίζει για την ιστορία του και για αυτά που έχει κατακτήσει τόσα χρόνια στα μπασκετικά γήπεδα μέσα».

Για την οικονομική κατάσταση στο Ηράκλειο: «Όλες οι ομάδες περνούν οικονομικές δυσκολίες και δεν θα μπορούσαμε εμείς να είμαστε η εξαίρεση. Ήδη έχουμε κάνει μια πρώτη σκέψη τι θα γίνει του χρόνου με το καλό στην Β Εθνική και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Για το φετινό επίπεδο στην Γ Εθνική: «Οι δύο όμιλοι του Νότου φέτος ήταν εντελώς διαφορετικοί. Ο 2ος όμιλος ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος όμιλος σε σχέση με τον 1ο όμιλο και πιστεύω ότι ομάδες που μάχονται να σωθούν στον δικό μας όμιλο θα πρωταγωνιστούσαν στον 1ο. Σχεδόν το 70% με 80% των καλών ομάδων του Νότου συγκεντρώθηκαν στον 2ο όμιλο. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό και δύσκολο πρωτάθλημα και αν εξαιρέσουμε τον Ίκαρο Ικαρίας κανένα άλλο παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Πολλά παιχνίδια τα κερδίσαμε την τελευταία στιγμή με πολύ – πολύ αγώνα. Το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής είναι ένα άδικο πρωτάθλημα αφού βγαίνει ένας και πέφτουν επτά. Το “Ηράκλειο πάντως ειδικά στον δεύτερο γύρο όταν άρχισε να ρολάρει, έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ που άρεσε και σε εμάς αλλά και στους αντιπάλους μας που μας χειροκρότησαν, όπως έγινε την Κυριακή στην Λιβαδειά που οι άνθρωποι παρά την απογοήτευση τους για την ήττα τους στο τέλος χειροκρότησαν την ομάδα μας για το μπάσκετ που έπαιξε. Αυτό για μένα ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση».

Για την πορεία του Εργοτέλη: «Ο Εργοτέλης έπαιξε καλό μπάσκετ στον δεύτερο γύρο και πιστεύω ότι άξιζε κάτι καλύτερο φέτος, είχε όμως μερικές ατυχίες. Ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ που θα είναι και του χρόνου στην κατηγορία αυτή και θα εκπροσωπήσει την πόλη του Ηρακλείου και την Κρήτη. Ο Εργοτέλης  είναι ένα μεγάλο σωματείο με μεγάλη μπασκετική ιστορία, έχει προσφέρει πολλά με παίκτες και τίτλους που έχει φέρει στην πόλη μας και πολύ καλές παρουσίες σε Β και Γ Εθνική».

Για τους Ηρακλειώτες αθλητές του Φιλαθλητικού Χρήστο Σαλούστρο και Αντώνη Γρύλλη: «Τα ξέρουμε και τα δύο παιδιά πολύ καλά αφού πέρασαν από τις ακαδημίες του Ηράκλειο και του Μίνωα. Και οι δύο είναι πάρα πολύ καλά παιδιά και καλοί παίκτες. Όμως πρέπει να τους κερδίσουμε».

Για την κατάκτηση του Final Four από τον Παναθηναϊκό και του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Ολυμπιακό: «Δύο πολύ μεγάλες ομάδες σε δύο εντελώς διαφορετικούς θεσμούς. Στο Ελληνικό πρωτάθλημα παίζει πιο πολύ ρόλο η ψυχή. Έχοντας παρακολουθήσει τον αγώνα Παναθηναϊκός – Σιένα και το 2ο παιχνίδι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ήμουν σίγουρος ότι θα περνούσε την Σιένα ο Παναθηναϊκός αφού ο Ομπράντοβιτς είχε προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα στο πολύ ξύλο που έπαιζε η Σιένα, κάτι για το οποίο δεν ήταν έτοιμος ο Ολυμπιακός.  Αν πάντως περνούσε ο Ολυμπιακός στο FinalFour θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα στην Μπαρτσελόνα».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Βέροια: Με το… ζόρι 11 για Αιγίνιο!
Βέροια: Με το… ζόρι 11 για Αιγίνιο!
Τσαγκρώνης: «Καθαρή η μαγνητική του Γιάννη, την έχουμε στείλει στη FIBA»
Τσαγκρώνης: «Καθαρή η μαγνητική του Γιάννη, την έχουμε στείλει στη FIBA»
Εργοτέλης: Συζητήσεις με Γκώνια
Εργοτέλης: Συζητήσεις με Γκώνια
Ξάνθη-Λαμία 0-0: Ήρθε Super League για να… μείνει!
Ξάνθη-Λαμία 0-0: Ήρθε Super League για να… μείνει!
Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής
Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής
Βίντεο που κόβει την ανάσα! Έτσι σώζει ζωές το Πολεμικό Ναυτικό: Καρέ – καρέ επιχειρήσεις διάσωσης
Βίντεο που κόβει την ανάσα! Έτσι σώζει ζωές το Πολεμικό Ναυτικό: Καρέ – καρέ επιχειρήσεις διάσωσης
Κρήτη: Οι πρώτες σκληρές εικόνες από το τροχαίο με το λεωφορείο – Ένας νεκρός - 3 τραυματίες
Κρήτη: Οι πρώτες σκληρές εικόνες από το τροχαίο με το λεωφορείο – Ένας νεκρός - 3 τραυματίες
Bίντεο-Σοκ - Επίθεση Ισπανία: Η στιγμή που ήρωας αστυνομικός σκοτώνει μόνος του τέσσερις τρομοκράτες
Bίντεο-Σοκ - Επίθεση Ισπανία: Η στιγμή που ήρωας αστυνομικός σκοτώνει μόνος του τέσσερις τρομοκράτες

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΣΟΚ! Φωτοβολίδα χτύπησε οπαδό στο λαιμό στην Θήβα! (video)
ΣΟΚ! Φωτοβολίδα χτύπησε οπαδό στο λαιμό στην Θήβα! (video)
Απίστευτα σκηνικά έλαβαν χώρα στο παιχνίδι του Κάδμου με τον…
ΣΟΚ! Φωτοβολίδα χτύπησε οπαδό στο λαιμό στην Θήβα! (video)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης