ΑΕΚ: Πολύ σκληρή για να «πεθάνει» με ηγέτη Λαρεντζάκη!

ΑΕΚ: Πολύ σκληρή για να «πεθάνει» με ηγέτη Λαρεντζάκη!

Η ΑΕΚ απέδρασε με το ροζ φύλλο από την Τσεχία, λυγίζοντας τη Νίμπουρκ στη δεύτερη παράταση με 93-92 και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Basketball Champions League.

Η «Ένωση» πέταξε στα… σκουπίδια την εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και γλίτωσε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας καθώς ο κορυφαίος των γηπεδούχων, Βόιτεχ Χρούμπαν αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο.

Αντίστοιχα στο φινάλε της πρώτης παράτασης ο Γκρίφιν θα μπορούσε να… ντυθεί Πάντερ και να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ αλλά τόσο αυτός, όσο κι ο Ρατάν-Μέις ήταν σε κακό απόγευμα, έχοντας μαζί 2/25 σουτ.

Το… κενό τους κάλυψε ο τρομερός Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος έκανε τα πάντα στο παρκέ! Έχοντας αφήσει πίσω του τον τίτλο του αμυντικού εξολοθρευτή, ο «Λάρι» πέτυχε όλα τα κρίσιμα σουτ, τελειώνοντας το ματς με 23 πόντους και 7/8 τρίποντα!

Απλά να σημειώσουμε ότι ήταν αυτός που ισοφάρισε 82-82 με δύο βολές κι αυτός που επίσης ισοφάρισε σε 86-86 με μεγάλο σουτ έξω από τα 6μ75!

Η εξέλιξη του αγώνα

Με σημείο αναφοράς την άμυνα της η ΑΕΚ έφερε το ματς στα μέτρα της, κάτι που φάνηκε και με το 11-0 που έτρεξαν οι παίκτες του Μπάνκι. Με πρωτοστάτη τον Ματσιούλις (9 πόντους στην πρώτη περίοδο), η ελληνική ομάδα έφτασε στο +15 (32-17) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου.

Με καλάθι του… αναγεννημένου Ρόμπερσον (ξεκίνησε με 4/4 δίποντα), οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 35-19 στο 14’. Η «Ένωση» κυκλοφορούσε εξαιρετικά την μπάλα, με τους παίκτες της να έχουν «καθαρό» μυαλό (είναι χαρακτηριστικό ότι σε εκείνο το σημείο μετρούσαν μόλις 2 λάθη).

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του και έβρισκαν με μεγάλη ευκολία διαδρόμους προς το καλάθι της τσέχικης ομάδας που προσπαθούσε να απαντήσει μόνο με τρίποντα! Κάπως έτσι η διαφορά έφτασε στο +19 (46-27 στο 18’) για την ΑΕΚ.

Στα σουτ έξω από τα 6μ75 στηρίχθηκε η Νίμπουρκ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου για να κάνει την αντεπίθεση της. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε μονοψήφιο νούμερο τη διαφορά, την ώρα που οι παίκτες του Μπάνκι είχαν κακές επιλογές.

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος τα τρίποντα μπήκαν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μπήκαν σαφώς πιο συγκεντρωμένοι στο παρκέ και με επιμέρους 26-9, έκαναν την ανατροπή (62-61 στο 29’). Λογική εξέλιξη από τη στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν καμία σχέση με την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο φινάλε της τρίτης περιόδου, όμως, ο εξαιρετικός Ματσιούλις βγήκε και πάλι μπροστά και με τρία τρίποντα βοήθησε την ΑΕΚ να ξεφύγει και πάλι με διψήφια διαφορά (78-66 στο 23’). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 11-0 (77-78) αλλά στα τελευταία λεπτά οι ομάδες ήταν νευρικές κι οι επιλογές δεν ήταν οι καλύτερες.

Η Νίμπουρκ συνέχισε να έχει καλύτερες επιλογές και φτάνοντας το επιμέρους σκορ στο 14-2, πέρασε μπροστά με 82-80, χάρη σε τρίποντο του Μπόχατσικ 40’’ πριν το φινάλε. Ο Λαρεντζάκης έστειλε το ματς στην παράταση με 2/2 βολές καθώς το ελεύθερο τρίποντο του κορυφαίου των γηπεδούχων, Χρούμπαν δεν βρήκε στόχο.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι ομάδες επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ άστοχων σουτ, με τον Λαρεντζάκη να πετυχαίνει μεγάλο τρίποντο στα 49’’ πριν το τέλος, ισοφαρίζοντας σε 86-86. Κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε στη δεύτερη παράταση, καθώς ο Γκρίφιν αστόχησε στο τέλος της παράτασης.

Στη δεύτερη παράταση η ΑΕΚ ήταν αυτή που έβαλε τα μεγάλα σουτ (με Λαρεντζάκη και Σάκοτα) και πήρε μια μεγάλη νίκη, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας.

Τα δεκάλεπτα: 17-30, 36-52, 62-66, 82-82 (κ.α.), 86-86 (α’ παρ.), 93-94.

Δείτε τα πλήρη στατιστικά των ομάδων στο gallery 



Λίβερπουλ: Επίσημο! Ο Άρνε Σλοτ είναι ο αντικαταστάτης του Γιούργκεν Κλοπ
Λίβερπουλ: Επίσημο! Ο Άρνε Σλοτ είναι ο αντικαταστάτης του Γιούργκεν Κλοπ
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Σαν παίζουμε εντός έδρας», δήλωσε ο Γιοβετιτς
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Σαν παίζουμε εντός έδρας», δήλωσε ο Γιοβετιτς
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Στην Πλατεία Κοτζιά το Fan Festival
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Στην Πλατεία Κοτζιά το Fan Festival
Ο ΠΑΟΚ σήκωσε την «κούπα» στο «γήπεδο» του Novasports!
Ο ΠΑΟΚ σήκωσε την «κούπα» στο «γήπεδο» του Novasports!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved