ΑΕΚ - Μούρθια 77-75: Και ξανά, ξανά πάει για… βασίλισσα!

ΑΕΚ - Μούρθια 77-75: Και ξανά, ξανά πάει για… βασίλισσα!

Η ΑΕΚ έκαμψε τη μαχητική Μούρθια 77-75 και την Κυριακή (6-5) θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για την ευρωπαϊκή κούπα στον τελικό με τη Μονακό, έχοντας ως... έκτο παίκτη τον κόσμο της!

Η Ένωση κατάφερε να κάνει... ντέρμπι τον δεύτερο ημιτελικό στα τελευταία λεπτά, επιτρέποντας στην Μούρθια να μπει στην διεκδίκηση της πρόκρισης, όμως, η μία βολή του Τζέιμς στα 5,3 δευτερόλεπτα και η λάθος επιλογή των Ισπανών στην τελευταία φάση, της έδωσε το «εισιτήριο» για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (6/5) εκεί όπου βρίσκεται η Μονακό, μετά τη νίκη της στον πρώτο ημιτελικό (87-65) επί της Λούντβιχσμπουργκ.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν οι Μάνι Χάρις, Κέβιν Χάντερ και Ντούσαν Σάκοτα, οι οποίοι ήταν αυτοί που... σήκωσαν το επιθετικό βάρος, ενώ για την Μούρθια, πρώτος σκόρερ ήταν ο Βίτορ Μπενίτε με 19 πόντους, αλλά και με μεγάλα σουτ στα τελευταία λεπτά. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία των Κλέβιν Χάναχ (17 πόντοι) και Όβιε Σόκο (12 πόντοι).

Κακή εκκίνηση

Ο «Δικέφαλος» εμφανίστηκε αγχωμένος στην αρχή, καθώς δεν είχε συνδεθεί με το καλάθι των Ισπανών, οι οποίοι κατάφεραν να χτυπήσουν στην επίθεση, φτάνοντας στο +6 (17-11 στο 9ο λεπτό). Όμως, η ΑΕΚ αντέδρασε και με σερί 26-5, πήρε… αέρα 15 πόντων (37-22 στο 16’). Η Μούρθια προσπάθησε να επιστρέψει και με δικό της σερί 12-1 έφτασε στο -4 (38-34) μερικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο «έκλεισε» στο +6 για τους «κιτρινόμαυρους» (40-34).

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, οι Ισπανοί προσπάθησαν να ροκανίσουν την διαφορά, αλλά οι γηπεδούχοι έβρισκαν τις απαντήσεις φτάνοντας στο +9 (46-37 στο 23’). Όμως, κάπου εκεί η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα… μπλόκαρε και το «συγκρότημα» του Ναβάρο βρήκε την ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση 49-49 στο 26’ και από εκείνο το σημείο και μετά, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ.

Ξεσπάσματα και... θρίλερ

Όλα έδειχναν να τελειώνουν στα μέσα της τελευταίας περιόδου, όπου η ΑΕΚ μ’ ένα ξέσπασμα πήρε και πάλι… ανάσα εννέα πόντων, 70-61 στο 35’, αλλά για μία ακόμα φορά, η Μούρθια κατάφερε να επιστρέψει, κυρίως με τα μεγάλα σουτ του αρχηγού της, Βίτορ Μπενίτε, φτάνοντας στο -4, 70-66 τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Για μία ακόμα φορά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία και έφτασαν στο τελευταίο λεπτό με προβάδισμα οκτώ πόντων, 76-68 και οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν να κάνουν… όνειρα για την πρόκριση στον τελικό. Ωστόσο, οι Ισπανοί δεν… πέταξαν λευκή πετσέτα και έφτασαν μία… ανάσα από την ανατροπή, 76-75 με 6,9 δευτερόλεπτα να απομένουν. Σ’ εκείνο το σημείο ο Τζέιμς κέρδισε φάουλ, ευστόχησε στην πρώτη βολή, αστόχησε στην δεύτερη, αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν λάθος επιλογή στο τέλος και έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στον τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 40-34, 55-54, 77-75.

ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Γκριν 7, Χάρις 20, Τζέιμς 6, Σάκοτα 15, Ξανθόπουλος, Χάντερ, Καββαδάς, Λαρεντζάκης 3, Μαυροειδής 9, Πάντερ 16, Βασιλόπουλος 1.

Μούρθια (Ιμπόν Ναβάρο): Χάναχ 17, Λίμα 4, Όλεσον 10, Ρόχας 8, Τούμπα 5, Αντέλο, Μπενίτε 19, Κλουφ, Σόκο 12, Ουρτασούν.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του ημιτελικού, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports



Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Το ραντεβού της 12ετίας στο «κολαστήριο» του ΟΑΚΑ!
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Το ραντεβού της 12ετίας στο «κολαστήριο» του ΟΑΚΑ!
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved