Σάκοτα: «Νιώθουμε υποχρέωση κι ευθύνη» (photos)

Σάκοτα: «Νιώθουμε υποχρέωση κι ευθύνη» (photos)

Για την υποχρέωση και την ευθύνη που αισθάνονται οι παίκτες του απέναντι στους φιλάθλους της ΑΕΚ μίλησε ο Ντράγκαν Σάκοτα, στη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων προπονητών του φάιναλ φορ του Basketball Champions League.

O προπονητής της Ενωσης παραδέχτηκε πως η σεζόν δεν είχε αρχίσει καλά για την ΑΕΚ, αλλά υπενθύμισε πριν τον ημιτελικό με τη Μούρθια στο ΟΑΚΑ: «Τώρα είμαστε εδώ και ίσως αυτός είναι ο πιο γλυκός τρόπος για να προχωρήσεις, να επιτύχεις τελικά».


Σάκοτα: «Είμαστε εδώ, έχουμε μεγαλύτερη υποχρέωση και ευθύνη τώρα απέναντι στους φιλάθλους»

«Δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν και οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές στην Ελλάδα, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. Όταν ανέλαβα, έπρεπε η ομάδα να πάρει πολλά ματς και μάλιστα σε κάποια αυτό συνέβη με καλάθι της τελευταίας στιγμής. Και η Μούρθια, όμως, προκρίθηκε με συναρπαστικό τρόπο στο φάιναλ φορ. Κάθε αγώνας είχε ένταση. Ίσως αυτός είναι ο πιο γλυκός τρόπος για να προχωρήσεις, να επιτύχεις τελικά. Εμείς είχαμε άλλο τρόπο να φτάσουμε στο φάιναλ φορ. Στο τέλος, το μπάσκετ είναι φάιναλ φορ. Είμαστε εδώ, έχουμε μεγαλύτερη υποχρέωση και ευθύνη τώρα απέναντι στους φιλάθλους μας. Σεβόμαστε τους άλλους αντίπαλους. Είναι και οι τρεις πολύ καλοί».

Για την ιστορία της ΑΕΚ, ο Ντράγκαν Σάκοτα εξήγησε: «Ολοι μπορούν να βρουν πόσα τρόπαια έχει κατακτήσει η ΑΕΚ στην ιστορία της. Δεν είναι μόνο το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1968, αλλά και το Κύπελλο Σαπόρτα το 2000. Της παρέχεται η ευκαιρία τώρα για μια καλή συνέχεια. Πέρα από το όνειρο του φάιναλ φορ, η ΑΕΚ κατέκτησε φέτος και το Κύπελλο Ελλάδας και οι στόχοι είναι να ανεβαίνουμε όλο και πιο ψηλά».


Ναβάρο: «Πρέπει να προσπαθήσουμε κατακτήσουμε τον τίτλο!»

«Οι ομάδες χρειάζονται χρόνο για να βρουν χημεία, να τεθούν οι ρόλοι στους παίκτες κι αυτοί να τους φέρουν εις πέρας με επιτυχία. Αυτή η διαδικασία χρειάστηκε 3-4 μήνες και νομίζω πως στα πλέι οφ παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ μας. Απέναντι στην Τενερίφη και την Καρσίγιακα. Τώρα είμαστε εδώ και πρέπει να προσπαθήσουμε να πάμε πιο μακριά, να κατακτήσουμε τον τίτλο!»

Αναφορικά στον ημιτελικό απέναντι στην «οικοδέσποινα» ΑΕΚ, εξήγησε: «Θα είναι μεγάλη εμπειρία για όλους μας. Νομίζω πως θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Θα είναι γεμάτο το γήπεδο από τους φιλάθλους της ΑΕΚ, αλλά κι εμείς είμαστε μία μαχητική και συμπαγής ομάδα και θα ανταπεξέλθουμε. Δεν έχουμε εμπειρία, αφού ο Μπραντ Ολεσον είναι ο πιο έμπειρος παίκτης, αλλά είμαι αισιόδοξος».

Ρωτήθηκε αν ανησυχεί πως η FIBA θα προτιμούσε να έχει στον τελικό γεμάτο από φιλάθλους το ΟΑΚΑ και απάντησε: «Πρόκειται για μία νέα διοργάνωση, θέλει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το μέλλον. Είμαστε στον 20ο αιώνα, δεν γίνονται αυτά. Υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε έναν διαφορετικό τελικό που όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα σε αυτόν».


Πάτρικ: «Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι»

«Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι. Ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια στις 19 Σεπτεμβρίου, με πολλές προπονήσεις, αγώνες. Καταφέραμε να μείνουμε συμπαγείς, να προκρινόμαστε και θέλω να απονείμω τα εύσημα στην ομάδα μου γι’ αυτό. Μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί και ειδικά τώρα εδώ, στο φάιναλ φορ, στην Αθήνα».

Αναφορικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας προπονητής, σχολίασε: «Είναι πολύ διαφορετική η αντίληψη του αθλήματος όταν είσαι έξω απ’ ό,τι αν είσαι μέσα. Η ένταση είναι τεράστια. Συχνά η δουλειά μας είναι να κρατάμε ήρεμους τους παίκτες μας. Το άθλημά μας βγάζει έντονο συναίσθημα, οι παίκτες καλούνται να διαχειριστούν την ψυχολογία τους σε κάθε ομάδα».


Μίτροβιτς: «Θα έλεγα πάντως πως δεν υπάρχει σούπερ σταρ στην ομάδα μας»

«Ήταν μια διαφορετική σεζόν και με νέα ομάδα. Μόνο δύο παίκτες συνεχίζουν από πέρυσι. Προσπαθούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να κάνουμε ό,τι καλύτερο». Στην ερώτηση ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, απάντησε: «Το ρόστερ είναι εξαιρετικό. Έχει γίνει συστηματική δουλειά. Θα έλεγα πάντως πως δεν υπάρχει σούπερ σταρ στην ομάδα μας. Στηριζόμαστε στην ομαδική δουλειά. Σε κάθε ματς έχει αναδειχτεί άλλος παίκτης. Δίνουμε έμφαση σε άμυνα και πειθαρχία. Πρώτα αμυντικά, λειτουργούμε. Έχουμε πάντως δυο-τρεις παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά!».

Στο τέλος, είπε για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Αθήνας: «Ήταν μια μακρά σεζόν για την ομάδα μου, χρειάστηκε πολλή δουλειά. Είναι πολύ μεγάλη στιγμή για την καριέρα των παικτών να παίξουν μπροστά σε 18.000 κόσμο διεκδικώντας το τρόπαιο».

 



Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved