Άρης: Τελευταία στιγμή ο Μπένσον

Άρης: Τελευταία στιγμή ο Μπένσον

Με τη συμμετοχή του Κιθ Μπένσον να παραμένει σε αμφιβολία ετοιμάζεται να υποδεχτεί αύριο (19.30), για τη 9η αγωνιστική του Champions League, τη Νίμπουρκ, ο Αρης.

Ο Αμερικανός σέντερ ταλαιπωρείται από κάκωση στον αριστερό ώμο, «ενθύμιο» που απέκτησε στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, στη Χαλκίδα, απέναντι στην Κύμη και η χρησιμοποίησή του στο ματς με τους Τσέχους θα αποφασιστεί λίγο πριν το τζάμπολ.

«Δείχνουμε πως έχουμε στιγμές που ανταποκρινόμαστε στο γήπεδο. Πρέπει να δείχνουμε τον αθλητικό εγωισμό μας και με τη συμπαράσταση του κόσμου θα βγάλουμε περισσότερη ενέργεια και θέληση για το παιχνίδι», σχολίασε για τον αυριανό αγώνα ο Παναγιώτης Γιαννάκης, μιλώντας σήμερα το απόγευμα, στο Αλεξάνδρειο, σε εκπροσώπους του Τύπου.

Πρόσθεσε ο τεχνικός των «κίτρινων» λέγοντας ακόμη: «Στο παιχνίδι με την Κύμη μας έλειψε η φρεσκάδα και όταν δεχθήκαμε 2-3 σουτ, αισθανθήκαμε νευρικότητα και αυτό δεν μας βοήθησε. Μας στοίχισε πολύ ότι εμείς ταξιδεύαμε και η αντίπαλη ομάδα δούλευε για το συγκεκριμένο ματς έξι μέρες. Πρέπει να δούμε το θέμα με τα δύο παιχνίδια τη βδομάδα, με το μικρό ρόστερ και τις ελλείψεις. Δεν είναι το καλύτερο δυνατό, αλλά εμείς προσπαθούμε να... χτίσουμε περισσότερες δυνατότητες για την ομάδα μας. Ο κόσμος θέλει να νιώθει υπερήφανος και θέλει να βλέπει ανταγωνιστική ομάδα. Πρέπει να κάνουμε πράγματα που θα συμπαραστέκονται στους παίκτες και όχι πράγματα που αποσυντονίζουν την ομάδα. Παίζουμε σε δύο θεσμούς, η ομάδα προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να βρει λύσεις. Ψάχνουμε να βρούμε παιδιά που θα δώσουν το κάτι παραπάνω και συγχρόνως θέλουμε τα παιδιά που είναι ήδη εδώ, να μάθουν να παίζουν υπό αυτές τις συνθήκες. Τον τελευταίο καιρό χρειάζεται να κάνουν πράγματα στα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν και αγωνιστικά και από θέμα κούρασης και από θέμα πίεσης αποτελέσματος. Χρειάζεται συμπαράσταση η ομάδα».

Επανέλαβε πως ο Αρης χρειάζεται: «Ενίσχυση, το ξέρουμε αυτό εδώ και 1,5-2 μήνες. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να κάνουμε κάτι ως τώρα, θα δούμε. Προσπαθούμε να παρακινήσουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω από την ομάδα, να έρθουν πιο κοντά. Άνθρωποι που τα προηγούμενα χρόνια ήταν πιο κοντά και έδειχναν ενδιαφέρον, δεν είναι κοντά στην ομάδα. Ελπίζω να καταλάβουν ότι το καλό του Άρη είναι να είναι κοντά στην ομάδα».

Κατέληξε ο Γιαννάκης επισημαίνοντας: «Στην αρχή της χρονιάς είπα ότι ήρθα εδώ για να τσαλακωθώ… Με ρωτούσαν τι σημαίνει αυτό. Αυτά που γίνονται τώρα εννοούσα. Είμαι εδώ γιατί δεν έχω μάθει να σταματάω την προσπάθεια. Με ξέρατε ως παίκτη και ως προπονητή. Θέλω να δημιουργήσω μια τέτοια κατάσταση. Δεν πρέπει να σταματάμε να παλεύουμε. Δεν είναι μόνο για ένα παιχνίδι ή τη φετινή σεζόν, είναι η προσπάθεια για τα επόμενα χρόνια. Ο Άρης είναι φτιαγμένος στη συνείδηση όλων για να φτάσει στη κορυφή».

Ο Γιάννης Αθηναίου παραδέχτηκε, με τη σειρά του, την άσχημη ήττα που έκανε ο Αρης, στη Χαλκίδα, από την Κύμη, τονίζοντας, όμως, εμφατικά πως: «Η ζωή συνεχίζεται, πρέπει να κοιτάξουμε παρακάτω. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι αύριο με τη Νίμπουρκ, θέλουμε να το κερδίσουμε, γιατί πρέπει από εδώ και στο εξής να πετύχουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Η Νίμπουρκ είναι καλή, δουλεμένη ομάδα, έχει καλό μομέντουμ, με δύο σερί εκτός έδρας νίκες. Παίζει αρκετά με χαμηλό σχήμα, έχουν παίκτες στο “4” και το “5” που σουτάρουν. Θα πρέπει να βρούμε λύση απέναντι σε αυτό το στιλ. Δεν καταφέραμε να το κάνουμε στην Τσεχία. Οφείλουμε να βρούμε λύση. Θέλουμε να βγάλουμε το πλάνο των προπονητών μας στο γήπεδο, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Συμπλήρωσε ο διεθνής γκαρντ αναφέροντας: «Στην ομάδα τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν δυο παιχνίδια την βδομάδα. Δεν είναι δικαιολογία αυτό. Επίσης, όταν κάνεις τόσο δύσκολα ταξίδια, γυρνάς στη Θεσσαλονίκη για μια μέρα και φεύγεις με το λεωφορείο στη Χαλκίδα! Ε, άνθρωποι είμαστε… Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι και στις δύο διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Όλα τα παιδιά δίνουμε το 100% στις προπονήσεις και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Όλα τα παιδιά προσπαθούμε, όχι μόνο εγώ, ο Βασιλόπουλος ή ο Λευτέρης (σ.σ. Μποχωρίδης). Το ίδιο κάνουν ο Σπύρος (σ.σ. Μούρτος) και ο Τσαϊρέλης και οι Αμερικανοί είναι πολύ έμπειρα παιδιά. Μέσα από την ομαδική δουλειά, κάθε φορά, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό…».



Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved