Κομνηνός: «Διοργάνωση που δίνει κυρίαρχη θέση στις ομάδες το Basketball Champions League»

Κομνηνός: «Διοργάνωση που δίνει κυρίαρχη θέση στις ομάδες το Basketball Champions League»

Ως μία διοργάνωση που «δεν προσφέρει εξασφαλισμένες θέσεις κι αναγνωρίζει τις επιδόσεις των ομάδων εντός των τεσσάρων γραμμών,» χαρακτήρισε το Basketball Champions League, ο εκτελεστικός διευθυντής του, Πάτρικ Κομνηνός.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα, “sportando.com”, ο Έλληνας CEO μίλησε για σθεναρή υποστήριξη της διοργάνωσης από πλευράς εθνικών ομοσπονδιών και ανέλυσε τους στόχους για το μέλλον.
Αναλυτικά:

Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι του Basketball Champions League για το 2017-18;
«Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που είχε την προηγούμενη σεζόν, έχουμε σταθεροποιήσει την επιρροή του BCL ως μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Ευρώπης. Ολες οι ομάδες, εκτός από μία, που συμμετέχουν στη φετινή σεζόν, επέλεξαν να επιστρέψουν στη διοργάνωσή μας, που για ακόμα μία φορά παρουσιάζει Πρωταθλήτριες ομάδες και κορυφαία κλαμπ από ολόκληρη την Ευρώπη, και όχι μόνο από μία χούφτα εθνικών πρωταθλημάτων».

Ποια είναι η ανταπόκριση που έχετε από τις Εθνικές Ομοσπονδίες για την πορεία της πρώτης σεζόν;
«Οι Εθνικές Ομοσπονδίες από ολόκληρη την Ευρώπη υποστηρίζουν σθεναρά το Basketball Champions League για αυτό που εκπροσωπεί και αυτό που προσφέρει στο μπάσκετ των χωρών τους. Κι αυτή είναι η μία λογική συνέπεια φυσικά, καθώς το Basketball Champions League είναι μία κοινοπραξία, από τη μία πλευρά της FIBA, της οποίας οι εθνικές ομοσπονδίες είναι μέλη, και από την άλλη πλευρά 10 κορυφαίων ευρωπαϊκών Λιγκών, συν την ULEB. Η συμμετοχή στο BCL στηρίζεται στις αθλητικές επιδόσεις των ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα και η θέση στην τελική βαθμολογία καθορίζει την πρόσβαση στο BCL. Το γεγονός αυτό προσφέρει στις ομάδες έναν στόχο που πρέπει να πετύχουν και εξασφαλίζει ότι το εθνικό πρωτάθλημα διατηρεί ένα επίπεδο υψηλού ανταγωνισμού καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, όπου κάθε ματς μετράει πια. Για τη φετινή σεζόν και προκειμένου να ευνοήσουμε την παραγωγή νέων παικτών, εισάγαμε έναν νέο όρο για τους γηγενείς παίκτες. Αυτή η απόφαση υπερτονίζει ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης σε εθνικό επίπεδο επικυρώνεται, καθώς αυτό παραμένει ο βασικός προμηθευτής παικτών για τις Εθνικές ομάδες που αποτελούν το αποκορύφωμα του έργου των εθνικών ομοσπονδιών».

Πως το Basketball Champions League εκμεταλλεύεται την τεχνολογία;
«Το Basketball Champions League είναι δίχως αμφιβολία ή πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αθλητική δραστηριότητα στην ψηφιακή αγορά. Το επίσημο web site είχε περισσότερες από 3εκ. επισκέψεις με περίπου 7.5 page views. Ακόμα περισσότερο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η σελίδα μας στο Facebook έχει περίπου 700 χιλιάδες ακόλουθους, που την καθιστά τη νούμερο σελίδα στην κατηγορία της. Πριν λίγες ημέρες ανεβάσαμε και την Εφαρμογή μας (Basketball Champions League App), κάνοντας πιο εύκολη την πρόσβαση του κόσμου στη δράση του BCL».

Ποια είναι η ανταπόκριση σχετικά με το γεγονός ότι η επιλογή των ομάδων γίνεται με βάση την επίδοση στα εθνικά πρωταθλήματα;
«To Basketball Champions League είναι χτισμένο έτσι ώστε να αναγνωρίζει τις επιδόσεις μέσα στο γήπεδο. Αυτό αποτελεί θεμελιώδη αρχή για εμάς και παραμένει στην καρδιά του οράματος που γενικότερα έχουμε. Τα σπορ ήταν είναι και θα είναι συνυφασμένα με τον ανταγωνισμό και το κυνήγι του τροπαίου. Δεν υπάρχουν εγγυημένες θέσεις στο Basketball Champions League και η πρόσβαση καθορίζεται από το αποτέλεσμα στο εγχώριο πρωτάθλημα. Αυτή είναι βασική αρχή και ο θεμέλιος λίθος της Ευρωπαϊκής πυραμίδας των σπορ. Η συμμετοχή με αθλητικά κριτήρια και όχι λόγω της φήμης ή της οικονομικής ισχύος είναι αυτή που κάνει τόσο σημαντικό το Basketball Champions League τόσο σημαντικό για τις ομάδες, για τα εθνικά πρωταθλήματα, τους φιλάθλους και προσφέρει ένα στόχο που διατηρεί το εθνικό πρωτάθλημα ζωντανό καθόλη τη διάρκεια της σεζόν».

Η Ιταλία έχει 4 ομάδες στο Basketball Champions League. Ποια είναι η σχέση μεταξύ της FIBA της Ιταλικής Ομοσπονδίας, αλλά και της Legabasket και πόσο σημαντική είναι η Ιταλία για την ανάπτυξη της διοργάνωσης;
«Η Ιταλία είχε μεγάλη επιρροή την περσινή σεζόν με τη συμμετοχή της Βενέτσια στο Φάιναλ Φορ και είμαι ευτυχείς που την υποδεχόμαστε ακόμα μία σεζόν ως Πρωταθλήτρια Ιταλίας, μαζί με άλλες τρεις μεγάλες ιταλικές ομάδες. Η Ιταλία είναι ασφαλώς μία πολύ σημαντική μπασκετική αγορά και η πρωταθλήτρια ομάδας της έπρεπε εξ ορισμού να συμμετέχει στην Ευρωλίγκα. Το Basketball Champions League σε αυτή την περίπτωση επωφελείται από το παράδοξο γεγονός ότι η ιταλική συμμετοχή στην Ευρωλίγκα είναι προαποφασισμένη για τα επόμενα 10 χρόνια και δεν στηρίζεται στα αποτελέσματα του ιταλικού πρωταθλήματος. Η σχέση μας με την ιταλική ομοσπονδία, όπως με όλες τις άλλες ομοσπονδίες, είναι πολύ θετική και υπάρχει μία μόνιμη συνεργασία προκειμένου να προστατεύσουμε τα κοινά συμφέροντά μας. Επιπλέον, η Legabasket είναι “συνιδιοκτήτρια” του Basketball Champions League. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι Λίγκες κατέχουν το 50% της διοργάνωσης».

Ποια είναι τα οφέλη για τις ομάδες που θα φτάσουν μέχρι την τελική φάση της διοργάνωσης και ποια είναι τα κριτήρια προκειμένου να γίνει αυτό το κομμάτι της συνεργασίας πιο ελκυστικό, όχι μόνο για αυτή τη σεζόν, αλλά και για τις επόμενες;
«Ο νικητής της φετινής διοργάνωσης θα εισπράξει 1 εκ. ευρώ, το μεγαλύτερο “έπαθλο” στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι όμως σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι το Basketball Champions League είναι κάτι περισσότερο από αυτά καθαυτά τα χρήματα. Η συμμετοχή σε μία διοργάνωση που δίνει κυρίαρχη θέση στις ομάδες, είναι σημαντική γιατί προσφέρει τη δυνατότητα μέσω των δυνατοτήτων που δίνουμε, να δημιουργήσουν τα κλαμπ το δικό του brand, αλλά και έναν μεγάλο πυρήνα φιλάθλων. Οι παίκτες, οι προπονητές, οι ομάδες που συμμετέχουν στο Basketball Champions League ξέρουν ότι είναι μέρος κάτι σπουδαίου. Για αυτό υπάρχει και πολύ μεγάλος ενθουσιασμός για τη σεζόν που ξεκίνησε».



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved