«Χημεία, το μεγάλο μας όπλο»

«Χημεία, το μεγάλο μας όπλο»

Τι ανέφερε ο Ηλίας Παπαθεoδώρου εν όψει Ισπανίας

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών, Ηλίας Παπαθεοδώρου, αποθέωσε τους παίκτες για την ανατροπή που έκαναν στον χθεσινό αγώνα με την Λιθουανία, τόνισε πως το μυστικό αυτής της ομάδας είναι η χημεία της, ενώ μίλησε για την Ισπανία, την οποία θα αντιμετωπίσει αύριο (22/7, 21:15) η Εθνική στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sport Fm»:
Για τις σκέψεις του την ώρα που ο αγώνας με τους Λιθουανούς έχει πάει στο -15 για την Εθνική μας και αν εκείνος πίστευε ότι μπορεί να γυρίσει: «Κοίταξε εκείνη τη στιγμή δεν έχεις ως προπονητής πολλά συναισθήματα. Να σκέφτεσαι αν μπορεί να γυρίσει ή όχι, και αν χάσαμε το ματς. Προσπαθείς να βρεις την καλύτερη δυνατή λύση για να βοηθήσεις τους παίκτες σου. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει κάνει πάρα πολλές ανατροπές. Έχει έναν χαρακτήρα που έχει δημιουργηθεί από δύσκολες καταστάσεις. Τα παιδιά αυτά είναι μαζί περίπου πέντε χρόνια. Και στο Βόλο είχε γίνει κάτι αντίστοιχο και πριν από μερικές ημέρες με τους Γερμανούς ήμασταν πίσω, και με τους Κροάτες συνέβη το ίδιο. Είμαστε δυνατή ομάδα που δεν λέει εύκολα την τελευταία λέξη».

Για τα ψυχικά αποθέματα των παικτών του: «Χωρίς τα ψυχικά αποθέματα των παιδιών που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, να δείξουν ποιοι είναι και να πάρουν αποφάσεις. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που πρέπει να αποφασίζεις σωστά και γρήγορα. Χρειάζεται να έχεις κάποια πράγματα που δεν λέγονται στον αέρα, χρειάζεται να έχεις τεράστια ψυχικά αποθέματα».

Για τα μυστικά της επιτυχίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος: «Στον αθλητισμό, είτε λέγεται ποδόσφαιρο είτε μπάσκετ, ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Με αυτά τα παιδιά είμαστε μαζί πέντε χρόνια, έχουμε φτιάξει ιδιαίτερη χημεία και σε δύσκολες καταστάσεις ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Η χημεία που έχεις όταν είσαι με κάποιον πέντε χρόνια, συμπαίκτες ή προπονητικό επιτελείο, αυτό δεν αγοράζεται. Αυτό υπάρχει μόνο με υπομονή, με καλές επιλογές και σωστές αποφάσεις για την στελέχωση του ρόστερ και της ομάδας. Αυτό είναι το μεγάλο κλειδί της επιτυχίας».

Για τα δυνατά σημεία της ομάδας του: «Έχουμε μία μεγάλη απώλεια του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος επίσης ήταν μέλος της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια. Τα παιδιά που έχουμε επιλέξει στο “5”, όπως ο Θεόδωρος Καρράς είναι πρώτη φορά στην Εθνική και έχει κάνει μεγάλη υπέρβαση με την παρουσία του στον Δούκα και είμαστε αναγκασμένοι να βρούμε λύσεις εκ των έσω, μία από αυτές είναι να χαμηλώσουμε την ομάδα. Έχουμε την άνεση να έχουμε ένα παίκτη (Χαραλαμπόπουλο) να παίζει σε πέντε θέσεις και αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Ο Βασίλης είναι ένα παιδί με πολλά χαρίσματα και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει στο μέλλον. Θα ξέρουμε αν ο Βασίλης πάρει χρόνο και κληθεί να πάρει αποφάσεις σε μία ομάδα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα επόμενα χρόνια θα φανεί σε ποιες θέσεις μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Δεν χρειάζεται να στιγματίσουμε. Ο Φάνης Χριστοδούλου, για παράδειγμα, δεν ξέρουμε τι θέση έπαιζε. Ούτε ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο δεν ξέρουμε… Πρέπει πρώτα από όλα να παίξει και να πάρει ευθύνες. Ο οποιοσδήποτε αθλητής ξεχωρίζει με τις ευθύνες που αναλαμβάνει. Ο Κόνιαρης, για παράδειγμα, ξεχώρισε στον ΠΑΟΚ, όταν κλήθηκε να πάρει αποφάσεις».

Για το αυριανό παιχνίδι με την Ισπανία, το σημαντικότερο ως τώρα παιχνίδι: «Η Ισπανία έχει ένα πλεονέκτημα που το έχουμε και εμείς, που πήρε το Πανευρωπαϊκό με οχτώ παίκτες που ήταν πρωταθλητές Ευρώπης. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό υλικό και είναι μία κλασσική ισπανική ομάδα. Τα παιδιά έχουν αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό μεγάλο και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε άλλη μία μάχη, διεκδικώντας μέχρι τέλους το παιχνίδι».



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved