Βέλγιο-Ελλάδα 78-45: Ξέμειναν από δυνάμεις τα κορίτσια μας

Βέλγιο-Ελλάδα 78-45: Ξέμειναν από δυνάμεις τα κορίτσια μας

Η Εθνική Γυναικών δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο καθώς ξέμεινε από δυνάμεις και έχασε 78-45 στον μικρό τελικό από το Βέλγιο

Δεν αξίζουν δάκρυα για αυτήν την Εθνική Γυναικών που ξεπέρασε τον εαυτό της στο Ευρωμπάσκετ. Οι κοριτσάρες με τα μπλε είχαν δύο μοναδικές ευκαιρίες να διεκδικήσουν μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ, όμως, δεν τα κατάφεραν.

Τόσο στον ημιτελικό με την Γαλλία όσο και στον μικρό τελικό με το Βέλγιο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε «άδειο» και χωρίς (πνευματικές) δυνάμεις από την υπερπροσπάθεια των προηγούμενων συγκλονιστικών αγώνων.

Η Εθνική Γυναικών δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, καθώς παραδόθηκε άνευ όρων στο ανώτερο Βέλγιο.

Η παρουσία της «γαλανόλευκης», ωστόσο, είναι απόλυτα πετυχημένη. Βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018 που ήταν και ο μεγάλος στόχος.

Το παιχνίδι:

Η ελληνική ομάδα ήταν αυτή που πρώτη έδειξε να επιβάλλει το ρυθμό της φτάνοντας στο 5-9 (3’40’’) νωρίς στο παιχνίδι. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Η πίεση στην μπάλα, τα ψηλότερα κορμιά του Βελγίου, αλλά και τα δύο και στη συνέχεια τρία φάουλ που χρεώθηκε πολύ γρήγορα η Άρτεμις Σπανού (το τρίτο χρεώθηκε επιθετικό σε σκριν στο 7’) άλλαξαν άρδην την εικόνα του παιχνιδιού. Το 5-9 έγινε 13-9 (5’30’’) με την Ελλάδα να προσπαθεί να βρει τρόπο και χώρο για την δική της αντεπίθεση και το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει 24-15. Και το Βέλγιο να εστιάζει στην άμυνά του ασφυκτικά στις Μάλτση και Καλτσίδου.

Οι λύσεις φάνηκε να έρχονται από την 20χρονη Μαριέλλα Φασούλα, η οποία εκμεταλλεύτηκε κάθε συνεργασία (κυρίως με την Μάλτση) για να μειώσει με συνεχόμενους πόντους στο 26-20 (13’) και την Στέλλα Καλτσίδου να οδηγεί ένα βηματάκι πιο κοντά (26-22, 13’30’’). Ελάχιστα αργότερα η Αφροδίτη Κοσμά χρεώθηκε με τεχνική ποινή για φλόπινγκ, επιτρέποντας στο Βέλγιο να φτάσει για πρώτη φορά στο +10 (32-22, 15’). Οι Βελγίδες πήγαν ξανά και ξανά στη γραμμή της φιλανθρωπίας με τη διαφορά να ανεβαίνει σταδιακά και να αγγίζει τους 17 πόντους (40-23, 18’). Το τελευταίο δίλεπτο η Ελλάδα έκανε ένα 6-0 για να κλείσει το πρώτο μισό 40-29.

Το τρίτο δεκάλεπτο συνήθως είναι από τα καλά της ελληνικής ομάδας, αλλά σήμερα ήταν ένα από τα χειρότερα, αν όχι το χειρότερο στο τουρνουά. Επιθετικά δεν «πήγε» σχεδόν τίποτα, η Σπανού στο 25’ χρεώθηκε και το τέταρτο φάουλ της και το Βέλγιο βρέθηκε στο +19 (50-31, 25’30’’), ευστοχώντας σε μόλις ένα σουτ εντός πεδιάς σε έξι λεπτά! Το δεύτερο ήρθε στο 27’ με διείσδυση από την Μάλτση (50-33), αλλά η απάντηση ήταν ένα μακρινό εύστοχο τρίποντο για το +20 (53-33) και συνέχισαν από τα 6μ75 ως το 61-36

Η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο (69-36, 33’10’’), πριν η Μάλτση γράψει το 69-38 (33’30’’). Δευτερόλεπτα αργότερα η Σπανού αποβλήθηκε με πέμπτο φάουλ, για να κρυφτεί στη φανέλα της στον πάγκο, ξεσπώντας σε κλάματα. Η εικόνα δεν άλλαξε με το Βέλγιο να κάνει το δικό του παιχνίδι και τις προσπάθειες των Ελληνίδων να μην βρίσκουν το στόχο. Το τελικό 78-45 έδωσε τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο στις Βελγίδες.

Διαιτητές: Κρέζιτς (Σλοβενία), Κοζλόφσκις (Λετονία), Φόρσμπεργκ (Δανία)

Δεκάλεπτα: 24-15, 40-29, 61-36, 78-45

Βέλγιο (Μέστνταγκ): Λίνσκενς 9, Μέσταγκ Κ. 18, Ντελέρ , Χέντριξ 2, Σαρπρό 3, Μέσεμαν Ε. 15, Βάουτερς 14, Μέσταγκ Χ., Γκέλντοφ 3, Νόβελαρς, Βανλού 9, Ράμαν 5

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σταμολάμπρου, Σταμάτη 2, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου 1, Μάλτση 13, Νικολοπούλου 3, Σωτηρίου 4, Κοσμά, Σπανού 6, Καλτσίδου 4, Χριστινάκη 3, Φασούλα 9



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved