Οι δώδεκα «Θεές» του Κεραμιδά

Οι δώδεκα «Θεές» του Κεραμιδά

Ήταν 14 Ιουνίου 2017 όταν η εθνική μας ομάδα γυναικών ξεκινούσε το μαγικό της ταξίδι στο ευρωμπάσκετ.

Ακριβώς 30 χρόνια μετά το έπος του 1987 και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού από τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Καμπούρη και την παρέα τους, η εθνικής μας ομάδα γυναικών έμπαινε σε μια μάχη που έμελλε να την οδηγήσει στις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας της.

Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά, εννιά μέρες αργότερα έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριό τους για το επόμενο μουντομπάσκετ και πλέον ετοιμάζονται για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Έναν στόχο που αν τον είχε θέσει κάποιος στην πρεμιέρα της διοργάνωσης είναι πολύ πιθανό να γελούσε όλη η Ελλάδα μαζί του…

Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου, Λολίτα Λύμουρα Αγγελική Νικολοπούλου, Εβίνα Σταμάτη, Ελεάννα Χριστινάκη, Άννα Σπυριδοπούλου, Αφροδίτη Κοσμά, Κατερίνα Σωτηρίου, Μαριέλλα Φασούλα, Άρτεμις Σπανού και Άννα – Νίκη Σταμολάμπρου.

Δώδεκα αθλήτριες που έμελλε να προσθέσουν τα ονόματά τους στο βιβλίο της πλούσιας Ελληνικής μπασκετικής ιστορίας.

Καθεμιά με τον δικό της, ξεχωριστό ρόλο.

Ας δούμε όμως την ιστορία που κουβαλούν τα κορίτσια του Κεραμιδά:

Εβίνα Μάλτση

Είναι η αρχηγός και η ψυχή της ομάδας. Από την απόδοσή της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και το παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας. Είναι βετεράνος αφού γεννήθηκε το 1978, όμως έχει πάντα στις προτεραιότητές της την εθνική. Αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Η ίδια δηλώνει ότι όταν πεθάνει θέλει να φοράει τη γαλανόλευκη εμφάνιση με το εθνόσημο. Δεν είναι μια απλή στρατιώτης, αλλά η «στρατηγός» της ομάδας.

Στέλλα Καλτσίδου

Είναι το δεύτερο μεγάλο «βιολί» στην εθνική μας, μετά την Μάλτση. Η Καλτσίδου βαδίζει το 35ο έτος της ηλικίας της και  είναι από τις αθλήτριες που έχουν παραστάσεις από μεγάλα ευρωπαϊκά events, καθώς έχει αγωνιστεί στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε Euroleague και Eurocup. Μεταξύ των ομάδων που έχει βάλει τη φανέλα τους είναι ο Γαλαξίας Θεσσαλονίκης, ο Μέγας Αλέξανδρος, Ηρακλής, ΑΝΟ Γλυφάδας και Εσπερίδες.

Άρτεμης Σπανού

Ξεκίνησε το μπάσκετ στα 14 της από την ομάδα του Πανιωνίου. Πρόκειται για ένα κορίτσι με πολύ ταλέντο που πλέον αγωνίζεται στο Ιλινόις και το Κολλέγιο του Ρόμπερτ Μόρις. Στην Εθνική γυναικών την κάλεσε πρώτη φορά το 2010 ο Κώστας Μίσσας.

Αγγελική Νικολοπούλου

Η καριέρα της ξεκίνησε το 1996 κι έκτοτε είναι μια από τις κορυφαίες μπασκετμπολίστριες της χώρας μας. Πλέον αγωνίζεται στον Ολυμπιακό όμως η μεταγραφή της το 2017 στον Πρωτέα Βούλας ήταν μια από τις πλέον δαπανηρές στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ.

Λολίτα Λύμουρα

Εγκεφαλική παίκτρια, με την απόδοσή της κατάφερε να παρασύρει τις συμπαίκτριες της στον θρίαμβο απέναντι στην Τουρκία. Αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ όμως διαθέτει πλούσιο βιογραφικό με θητεία στον Εθνικό Πειραιώς, τις Εσπερίδες Καλλιθέας, τον Αθηναϊκό και τον Πρωτέα και τις ιταλικές Βίρτους Βιτέρμπο και Τζιμνάστικα.

Εβίνα Σταμάτη

Από τις έμπειρες παίκτριες της εθνικής ομάδας την οποία στελέχωσε για πρώτη φορά το 2002. Έχει πλούσια καριέρα σε Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Ισίμ Αράντ και Ολυμπιακό και είναι μια από τις πιο έμπειρες παίκτριες της ομάδας μας.

Ελεάννα Χριστινάκη

Κατάγεται από την Κύπρο όμως αγωνίζεται με την εθνική μας από το 2015. Λάτρης της καλής μουσικής αλλά περισσότερο του μπάσκετ η Ελεάννα πήρε τον δρόμο προς τις ΗΠΑ και το NCAA και πλέον αγωνίζεται για το Maryland.

Άννα Σπυριδοπούλου

Ξεκίνησε την καριέρα της από τον Πανσερραϊκό και ακολούθησαν Μέγας Αλέξανδρος και Άρης. Βρίσκεται στις εθνικές μας ομάδες από μικρή ηλικία και θεωρείται πολύτιμη επιλογή για τους προπονητές της.

Αφροδίτη Κοσμά

Ο Ερμής Περάματος της έδωσε πρώτος την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητές της και στη συνέχεια ακολούθησαν Ατρόμητος Πειραιώς και Ακαδημία Ηλιουπόλεως. Συνέχεια στον Αθηναϊκό πριν καταλήξει στον Ολυμπιακό με τη φανέλα του οποίου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Κατερίνα Σωτηρίου

Γέννημα – θρέμμα Αθηναία, η Κατερίνα έκανε τα πρώτα της βήματα στην ομάδα του Ζωγράφου και από εκεί μεταπήδησε στον Χολαργό, στις Εσπερίδες και στη συνέχεια στην Ισπανία. Στην Εθνική γυναικών αγωνίζεται από το 2002.

Μαριέλλα Φασούλα

Κουβαλάει την κληρονομιά του ονόματος του πατέρα της που δεν είναι άλλος από τον Παναγιώτη Φασούλα. Η Μαριέλλα έχει παίξει μπάσκετ στο κολέγιο της Βοστώνης και πλέον ετοιμάζεται για την υποτροφία της στο Τενεσί.

Άννα – Νίκη Σταμολάμπρου

Η πιτσιρίκα της παρέας ξεκίνησε την καριέρα της από τον Θερμαϊκό Θέρμης και στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ. Την τελευταία τετραετία βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο του Ρόμπερτ Μόρις. Φιλοδοξεί να κατακτήσει το μετάλλιο με τις συναθλήτριές της…  


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με Γαλλία στους «4» η Εθνική Γυναικών

Με Γαλλία στους «4» η Εθνική Γυναικών

«Τιρινίνι» και συρτάκι για τις κοριτσάρες (video)

«Τιρινίνι» και συρτάκι για τις κοριτσάρες (video)

«Κατάπιαν» την Τουρκία και πάνε για μετάλλιο οι κοριτσάρες!

«Κατάπιαν» την Τουρκία και πάνε για μετάλλιο οι κοριτσάρες!

Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved