Νίκησε, προκρίθηκε και συνεχίζει (pics)

Νίκησε, προκρίθηκε και συνεχίζει (pics)

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δυσκολεύτηκε για τριάντα λεπτά από τον ΠΑΟΚ, αλλά στη συνέχεια φόρτσαρε και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου νικώντας 88-69 στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μη μπήκε δυνατά στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση, αλλά όσο πέρναγε η ώρα οι «πράσινοι» ανέβαζαν στροφές. Με τα φυσιολογικά, για την εποχή προβλήματα οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, με κορυφαίους τους Μπουρούση και Παππά, πήραν την νίκη επι του ΠΑΟΚ με 88-69 και ταυτόχρονα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός καθώς οι «πράσινοι» μπήκαν στο ματς νωθροί και… χαλαροί, με τον ΠΑΟΚ να το εκμεταλλεύεται. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου προηγήθηκαν με 0-8 με τους γηπεδούχους να μην έχουν καθόλου καλές επιστροφές, αργή κυκλοφορία στην άμυνα και κακές επιθετικές επιλογές. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης να αλλάξει ολόκληρη την πεντάδα και οι Καλάθης, Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος, Γκιστ και Σίνγκλετον να περνούν στον πάγκο και στη θέση τους οι Τζέιμς, Παππάς, Ρίβερς, Φώτσης και Μπουρούσης. Οι… δεύτεροι πέντε των γηπεδούχων έπαιξαν άμυνα, διάβασαν πιο σωστά στην επίθεση και στο 6΄το σκορ ήταν 11-13. Μάλιστα με τον Μπουρούση να κάνει τη διαφορά σε άμυνα και επίθεση οι «πράσινοι» μείωσαν σε 14-15, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν απέφυγε και πάλι τα λάθη με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να «κλείσει» στο 18-19.

Ο Μπουρούσης έκανε τη διαφορά

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς και με την επανέναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου και με τον Μπουρούση κύρια… αιχμή «έτρεξε» σερί 10-0 και προηγήθηκε με 24-19 στο 12’. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν ήταν διατεθειμένος να τα παρατήσει με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να εκμεταλλεύονται τα κενά στην άμυνα του «τριφυλλιού» αλλά και τις κακές του επιστροφές και να κάνουν την ολική τους επαναφορά και το 29-30 δια χειρός Κλάντον στο 15’. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν διάρκεια στο παιχνίδι τους και παράλληλα δε μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην άμυνα. Στο σημείο εκείνο ο Παππάς πήρε το «όπλο» του και με τρία συνεχόμενα τρίποντα ήταν ο άνθρωπος του... δεκαλέπτου και «οδήγησε» την ομάδα του στο 44-40 του ημιχρόνου.

Τον ρυθμό ο Πααθηναϊκός

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ισοφάρισε άμεσα, 44-44, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά ο Παναθηναϊκός έμοιαζε αποφασισμένος να παίξει άμυνα. Με τον Παππά να φτάνει τα 4 στα 4 τρίποντα και τον Ρίβερς να δίνει λύσεις στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 12-2 και προηγήθηκε με 56-46, στο 25’. Οι «πράσινοι» που είχαν βρει ρυθμό έμοιαζαν να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση και έφτασαν να προηγούνται και με 60-49. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν τα παράταγε και αυτό το δικαίωμα του το έδινε ο Παναθηναϊκός που είχε συνεχώς κενά στην άμυνα του. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 60-56, αλλά η ταχύτητα του Τζέιμς έδωσε… πνοή στους «πράσινους» με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 64-57.

«Καθάρισε» στο τέλος

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που δεν είχε κάνει σε όλη την προηγούμενη διάρκεια του αγώνα. «Έχτισε» τη διαφορά και την διατήρησε. Έκανε το 67-59, ο Καλάθης και ο Ρίβερς πολλές φορές «έκρυψαν» την μπάλα και ο Τζέιμς Γκιστ με σουτ τριών πόντων έκανε το 83-67, τρία λεπτά πριν από το τέλος και ουσιαστικά «καθάρισε» την νίκη και την πρόκριση για την ομάδα.

Δεκάλεπτα: 18-19, 44-40, 64-57, 88-69

Δείτε εικόνες στο leoforos.gr



Σέλτικ: Φιέστα με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη! (vids)
Σέλτικ: Φιέστα με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη! (vids)
Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ στην Καισαριανή
Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ στην Καισαριανή
Δώρο η φανέλα του Ναν σε πιτσιρικά που παρακαλούσε!
Δώρο η φανέλα του Ναν σε πιτσιρικά που παρακαλούσε!
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έτοιμος για την πρόκληση ο Κόντης - «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έτοιμος για την πρόκληση ο Κόντης - «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved