Επίσημο: Αποσύρθηκε από το Eurocup η ΑΕΚ!

Επίσημο: Αποσύρθηκε από το Eurocup η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ τελικά δεν θα συμμετάσχει στο Eurocup  την ερχόμενη περίοδο προκειμένου να μην διακινδυνέψει το μέλλον της. Με αιχμές κατά της FIBA η ανακοίνωσή της.

Η Ένωση τελικώς αποσύρθηκε από τη διοργάνωση του Eurocupπροκειμένου να μην έχει θέμα με τις απειλές της FIBA. Όσο για την επόμενη μέρα, όλα δείχνουν πως η «Ένωση» θα μεταφερθεί στο Champions League, καθώς η FIBA θέλει να ισχυροποιήσει τη διοργάνωσή της υποδεχόμενη στις τάξεις της ξανά μεγέθη όπως η ΑΕΚ, αλλά και άλλοι σύλλογοι.

Η ανακοίνωση:

«Το ευρωπαϊκό μπάσκετ τελεί υπό σύγχυση. Η κατάσταση δεν εξελίχθηκε, όπως θα ήθελαν οι θεσμοί του αθλήματος, αφού μόνο ειρήνη δεν επικρατεί στην ευρωπαϊκή (μπασκετική) κοινότητα.

Η διοίκηση της ΑΕΚ Β.C. έχοντας πάντα ως γνώμονα τη λαμπρή ιστορία της, τον υπερήφανο κόσμο της και τις υψηλές φιλοδοξίες της αποφάσισε, ότι τα όσα συμβαίνουν δεν συνάδουν με τις παραπάνω αξιακές παρακαταθήκες της. Μόλις έξι ημέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας και η υπόθεση με την εμπλοκή από πλευράς της ΕΟΚ των δελτίων αθλητών της «Βασίλισσας» προκαλεί εύλογα πολλαπλά προβλήματα τα οποία επιδιώκουμε να διαχειριστούμε.

Η διοίκηση της ΑΕΚ Β.C. ήλπιζε και προσπάθησε να συνεισφέρει όλο το τελευταίο διάστημα, ώστε οι δύο πλευρές της Ευρώπης να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση και να γεφυρώσουν το μεταξύ τους χάσμα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η διοίκηση της ΑΕΚ Β.C. εκτιμώντας τις επικρατούσες συνθήκες και την αβεβαιότητα διαρκείας, οι οποίες δημιουργούν ανησυχία, αλλά και το ιδιότυπο οικονομικό καθεστώς της χώρας μας, που οξύνει την ήδη ταραγμένη ατμόσφαιρα, αποφάσισε να αποχωρήσει από το Eurocup.

Aυτονόητο είναι, ότι ουδέποτε η ΑΕΚ των αξιών και των συμβολισμών δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο την Εθνική μας ομάδα. Ουδέποτε η ΑΕΚ θα ανεχθεί εκβιασμούς ή πιέσεις οποιουδήποτε τύπου. Ουδέποτε η ΑΕΚ πρόκειται να υποβάλλει, ωστόσο, σε δοκιμασία τους αθλητές, τους προπονητές και τα στελέχη της ομάδας και της εταιρίας.

Η διοίκηση της ΑΕΚ B.C. δίνει καθημερινά τη μάχη της για τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής του αθλήματος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η μάχη αυτή θα συνεχιστεί πολυεπίπεδα και προς κάθε κατεύθυνση. Ας μην σπεύσουν, λοιπόν, οι «συνήθεις ύποπτοι» να εκμεταλλευτούν με το άλφα ή βήτα τρόπο τα γεγονότα.

Η AEK επέστρεψε παντού για να διεκδικήσει υψηλές θέσεις, αλλά επιθυμεί να συμβεί αυτό με τους επιθυμητούς όρους και όχι υπό καθεστώς πλήρους ασάφειας και πολεμικού κλίματος. Σε κάθε περίπτωση δεν προτίθενται όσοι έχουν τις τύχες της στα χέρια τους να αναλάβουν ρίσκα μη μετρήσιμα.

FIBA και Euroleague οφείλουν ακόμη και την ύστατη ώρα, ή έστω ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνομολογήσουν, ότι η ενότητα και μόνο συνιστά το κλειδί της επιτυχίας, κι όχι οι άσκοπες αντιπαραθέσεις, που τραυματίζουν το άθλημα και απαξιώνουν το προϊόν.

Η διοίκηση της ΑΕΚ B.C. θα πράξει και το επόμενο διάστημα αυτό, που υπαγορεύουν οι συνθήκες και η λογική.

Ο αγώνας συνεχίζεται».



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved