Κατσικάρης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Κατσικάρης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Ο Φώτης Κατσικάρης ανέλαβε την ευθύνη για τη νέα αποτυχία της Εθνικής Ελλάδος

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός της «επίσημης αγαπημένης»:

«Αναλαμβάνω την ευθύνη», τόνισε, ενώ για το μέλλον του δεν ήταν σαφής λέγοντας: «Είχα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Εθνική. Φέτος παρέμεινα χωρίς συμβόλαιο. Άρα δεν υπάρχουν ούτε παραιτήσεις, ούτε απολύσεις».

«Ξέρουμε τις δυνατότητες και τις αδυναμίες αυτής της ομάδας. Η Κροατία αμύνθηκε πολύ έξυπνα, ρίσκαρε τα σουτ και ήμασταν άστοχοι. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό. Έπρεπε να έχουμε περισσότερη υπομονή στην επίθεση. Εκείνοι έβαλαν τα δικά τους σουτ και πήραν ψυχολογία. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις από τους 24 πόντους. Όταν ανατρέψαμε το σκορ θέλαμε να περάσουμε την μπάλα στον Μπουρούση, αλλά χάσαμε και πάλι πολλά ανοιχτά σουτ. Μας έλειψε το καθαρό μυαλό. Έχουμε μια καινούρια ομάδα, με παιδιά που καλούνται να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες ακόμη κι από ό,τι στις ομάδες τους. Θέλω να πιστεύω πως κάποια παιδιά πήραν εμπειρίες, πρέπει να αγκαλιαστεί αυτή η ομάδα. Μπορεί αυτή η ήττα να είναι αρχή για καλύτερες μέρες. Είναι μια καινούρια κατάσταση τώρα και ελπίζω στο επόμενο τουρνουά η ομάδα να έχει το χρόνο που χρειάζεται και να μην έχει τόσες απουσίες για να είναι και πάλι ψηλά. Χρειάζεται υπομονή», ανέφερε ο Φώτης Κατσικάρης.

Στη συνέντευξη Τύπου είπε: «Συγχαρητήρια στην Κροατία για τη νίκη. Κάναμε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα. Μπορείς να αρχίσεις άσχημα, αλλά όχι έτσι. Μπήκαμε νωθρά, μας τιμώρησαν με σουτ και με την άμυνά τους είχαν τον έλεγχο. Προκαλούσαν το τρίποντο, που είναι αδυναμία μας, και έλεγξαν τα ριμπάουντ. Εμείς δεν είχαμε υπομονή στην επίθεση και παίξαμε κάκιστη άμυνα. Καταφέραμε με μια απίστευτη προσπάθεια να ανατρέψουμε τη διαφορά των 24 πόντων. Ήταν δύσκολο για μας, αλλά μετά από μια τέτοια ήττα το μπάσκετ περνά σε μια νέα γενιά με την οποία το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να δει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Χάσαμε, αλλά πιστεύω πως το ελληνικό μπάσκετ θα βρεθεί σε καλή θέση ξανά στο μέλλον».



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved