«Χωρίς στόχο η Γ’ Εθνική»

«Χωρίς στόχο η Γ’ Εθνική»

Ως «συννεφιασμένο τοπίο» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ ο Γιώργος Μακράκης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Ο τεχνικός του Εργοτέλη εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά και την αισιοδοξία του ότι η ομάδα του θα παραμείνει στις εθνικές κατηγορίες.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Θεωρώ ότι η Γ’ Εθνική δεν έχει στόχο σαν πρωτάθλημα. Είναι επαγγελματικό; Είναι ερασιτεχνικό; Είναι αναπτυξιακό; Αν γίνει αναδιάρθρωση, θα πρέπει να είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι δυνατόν να πέφτουν εφτά και να ανεβαίνει μία σε έναν όμιλο αποτελούμενο από 14 ομάδες. Βλέπουμε έναν τρομερό συναγωνισμό, με συνέπεια οι ομάδες να είναι αναγκασμένες να πραγματοποιούν πολλές μεταγραφές, καθώς ακόμα και για να σωθούν θα πρέπει να κάνουν πρωταθλητισμό. Έτσι, δεν σου δίνεται η δυνατότητα να βάλεις δικά σου παιδιά. Σκεφτείτε έστω και τα μισά χρήματα από αυτά που βάζουν οι ομάδες να επενδύονταν στις υποδομές. Γενικότερα, πιστεύω πως πρέπει να αλλάξουν πολλά στα εθνικά πρωταθλήματα. Κάποια στιγμή τα αθλητικά σωματεία να δουν διαφορετικά τα πράγματα. Παρατηρούμε το φαινόμενο να υπάρχει ερασιτεχνισμός με επαγγελματικές αποδοχές. Αν υπάρξει επαγγελματική κατηγορία θα πρέπει να διέπεται από επαγγελματικές αρχές.

Γύρω από το ελληνικό μπάσκετ βλέπουμε ένα συννεφιασμένο τοπίο. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Οι ομάδες θα πρέπει να εστιάσουν στο τι είδους φιλοσοφία θα έχουν και να δίνουν βάρος στη διάρκεια και στη συνέχεια. Οι προπονητές να δουλεύουν εκ βαθέων και οι διοικήσεις να δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να μειώνουν τα έξοδά τους και χρήματα που θα βάζουν να είναι μέχρι όσο φτάνει το χέρι τους. Από βιτρίνα καλά πάμε, αλλά το πρόβλημα είναι στην πρώτη ύλη και την παραγωγική διαδικασία που έχει σταματήσει να δουλεύει καλά. Βλέπουμε τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την εθνική ομάδα να πρωταγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο, όμως το θέμα είναι τι συμβαίνει πίσω από την... κουρτίνα.

Το θέμα είναι το εκάστοτε σωματείο να ξέρει πού βαδίζει ώστε να βγουν νέες φουρνιές. Αυτή τη στιγμή ανακυκλώνονται συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι παίκτες. Είναι επιτακτική ανάγκη όχι μόνο λόγω κρίσης να φέρουμε νέα παιδιά κοντά στον αθλητισμό, παρά τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, καθώς βλέπουμε τους νέους ανθρώπους να μην έχουν πλέον ως πρώτη τους προτεραιότητα τον αθλητισμό. Οι υποδομές θα πρέπει να τους δίνουν κίνητρο στα παιδιά, όχι απλά να ξεκινήσουν, αλλά και για να μείνουν κοντά στον αθλητισμό. Έτσι θα δημιουργήσουμε νέους παίκτες, φιλάθλους, προπονητές, διαιτητές και παράγοντες. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε το χώρο να γεμίζει καθημερινά από... αλεξιπτωτιστές.

Το θετικό με τον όμιλο στον οποίο συμμετέχουμε είναι ότι υπάρχει απίστευτος συναγωνισμός. Θέλω να εκθειάσω τον τελευταίο της βαθμολογίας Ίκαρο Ικαρίας που γνώρισα τους ανθρώπους του όταν παίξαμε εκεί. Είναι μία παρέα να ασχολείται με τον αθλητισμό, επειδή τον αγαπάει και παρότι είχαν πέσει πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα παλεύουν όλα τα παιχνίδια. Γενικά, υπάρχει αξιοπιστία μέχρι τώρα, καθώς βαθμολογικά αδιάφορες ομάδες παλεύουν μέχρι το τέλος, ενώ ομάδες που παλεύουν να σωθούν κερδίζουν εκτός έδρας. Η λειτουργία βρίσκεται σε καλά επίπεδα και βλέπουμε την πλειονότητα των ομάδων να εκπέμπει υγεία.

Ο Εργοτέλης προσπαθεί τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία ενός πυρήνα από αρκετά παιδιά στις ακαδημίες, που έχουν πρωταθλήματα και διακρίσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ο σύλλογος είχε να κατακτήσει 7 φορές το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ στο ανδρικό και 23 στο εφηβικό. Τα τελευταία τρία χρόνια στο γήπεδο Καζαντζάκη οι άνθρωποι της ομάδας έχουν καταφέρει να ξαναφέρουν τα παιδιά στο γήπεδο, λόγω και την ανόδου στις εθνικές κατηγορίες, που αποτελεί... κράχτη. Πιστεύω ότι παρότι ολοκληρώσαμε το ρόστερ την τελευταία στιγμή, θα σωθούμε και του χρόνου η ομάδα θα στηθεί σε διαφορετικές προοπτικές. Θέλουμε καλύτερη και ποιοτικότερη δουλειά στις υποδομές, με μεγαλύτερο προγραμματισμό, πιο μακροχρόνιο, για να βασιστεί ο σύλλογος στις δικές του φουρνιές.

Από πίσω βρίσκονται αρκετοί νέοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και παλιοί αθλητές. Με έχει εκπλήξει η δουλειά που κάνουν. Σπαταλούν πολύ χρόνο χωρίς να έχουν πολλά λεφτά. Όλα γίνονται με αγάπη, μεράκι και δουλειά. Κι όλα αυτά υπό τη σκέπη του Εργοτέλη και του κ. Παπουτσάκη. Είμαστε περήφανοι που έχουμε έναν τέτοιο πρόεδρο. Υπερήφανοι για όσους δουλεύουν την επιτροπή, γιατί ο αθλητισμός χρειάζεται από τέτοιους εργάτες. Έτσι, πρέπει να δουλεύουν τα αθλητικά σωματεία. Ο στόχος είναι πριν τελειώσουν τα πρωταθλήματα να μιλήσουμε για τη νέα χρονιά και να υπάρχει συνέχεια, κάνοντας το σύλλογο ακόμα καλύτερο. Ελπίζω να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Είναι σημαντικό σε τέτοια κρίση να είμαστε όλοι πληρωμένοι και ο σύλλογος να μη χρωστάει πουθενά, έχοντας ως εχέγγυο τον πρόεδρο που μπορεί να βοηθήσει σε μια δύσκολη κατάσταση.

Στο μπάσκετ της Κρήτης υπάρχει αυτή τη στιγμή μία πολύ καλή βιτρίνα, καθώς βλέπουμε τον ΑΓΟΡ να ανεβαίνει στην Α1, τον ΟΦΗ στην Α2 και το Ηράκλειο να διεκδικεί την άνοδό του στη Β’ Εθνική. Ωστόσο, εκεί που πραγματικά χρειάζεται βοήθεια είναι προς τους προπονητές. Ως τοπικός σύνδεσμος έχουμε ζητήσει να γίνει σχολή. Πρέπει να βοηθήσουμε και αυτά τα παιδιά και όσους έχουν δίπλωμα, ώστε ισχυροποιώντας τον προπονητή να βγουν φουρνιές νέων παικτών. Η επιτυχία πάντα βοηθάει και κάνει παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Τα σωματεία προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται. Ασχολούνται αρκετά με τις υποδομές. Έτσι, οι προπονητές θα πρέπει να δουλέψουν με μεράκι και διάθεση. Δεν μένω τόσο πολύ στη βιτρίνα, αλλά σε αυτό. Εύχομαι να έχουμε καλή Ανάσταση και να έχουμε φώτιση, γιατί πραγματικά οι εποχές είναι δύσκολες. Χρειαζόμαστε δύναμη και υπομονή. Να αλλάξουμε λίγο τρόπο σκέψης και να πάμε σε άλλα πράγματα, πέραν από το οικονομικό, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει τις αρχές μας και τις αξίες μας».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Τι ακριβώς θέλει η Πόπη;
Τι ακριβώς θέλει η Πόπη;
O Γιώργος Πρίντεζης τα έχει... 31
O Γιώργος Πρίντεζης τα έχει... 31
Κλείνει τις εκκρεμότητες η Ρεάλ
Κλείνει τις εκκρεμότητες η Ρεάλ
Over ο ΠΑΟΚ, Goal/Goal στην Πόλη
Over ο ΠΑΟΚ, Goal/Goal στην Πόλη
Σκάνδαλο μεγατόνων: Η Kim Kardashian με άλλον άντρα στο κρεβάτι
Σκάνδαλο μεγατόνων: Η Kim Kardashian με άλλον άντρα στο κρεβάτι
Σοβαρό πρόβλημα στο Facebook σε όλη την Ευρώπη
Σοβαρό πρόβλημα στο Facebook σε όλη την Ευρώπη
Δημοσίευμα - «βόμβα»: Διαλύεται η Ευρωζώνη και το συγκαλύπτουν!
Δημοσίευμα - «βόμβα»: Διαλύεται η Ευρωζώνη και το συγκαλύπτουν!
Μανώλης Κυπριανίδης: Ανατροπή - σοκ με το θάνατο του γνωστού επιχειρηματία
Μανώλης Κυπριανίδης: Ανατροπή - σοκ με το θάνατο του γνωστού επιχειρηματία

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα για: τατουάζ
ΣΟΚ! Φωτοβολίδα χτύπησε οπαδό στο λαιμό στην Θήβα! (video)
ΣΟΚ! Φωτοβολίδα χτύπησε οπαδό στο λαιμό στην Θήβα! (video)
Απίστευτα σκηνικά έλαβαν χώρα στο παιχνίδι του Κάδμου με τον…
ΣΟΚ! Φωτοβολίδα χτύπησε οπαδό στο λαιμό στην Θήβα! (video)
Σπαρτιατικός: Με πολλά προβλήματα κόντρα στον Απόλλωνα
Σπαρτιατικός: Με πολλά προβλήματα κόντρα στον Απόλλωνα
Με πολλές ελλείψεις θα αγωνιστεί ο Σπαρτιατικός με τον πρωτοπόρο…
Σπαρτιατικός: Με πολλά προβλήματα κόντρα στον Απόλλωνα
Ιστορικό παιχνίδι για Σπαρτιατικό και Απόλλωνα Σμύρνης
Ιστορικό παιχνίδι για Σπαρτιατικό και Απόλλωνα Σμύρνης
Μπορεί για το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής μεταξύ Σπαρτιατικού και…
Ιστορικό παιχνίδι για Σπαρτιατικό και Απόλλωνα Σμύρνης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης