Οι μπασκετμπολίστριες της Μπαρτσελόνα στο Onsports: «Θα νικήσουμε στο ΣΕΦ»

Οι μπασκετμπολίστριες της Μπαρτσελόνα στο Onsports: «Θα νικήσουμε στο ΣΕΦ»

Η Ιρένε Λαουέρτα Μεντόθα και η Άνα Γράου παίζουν στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα. Οι δύο «μπλαουγκράνα» εκμυστηρεύονται στο Onsports τη διόρασή τους για το 2-2 με τον Ολυμπιακό κάνοντας λόγο για σίγουρη νίκη των Καταλανών στο 4ο ματς στο ΣΕΦ.

Αν και η Μπαρτσελόνα είναι ένας σύλλογος παγκόσμιας εμβέλειας, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της είναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο και οι παίκτριές της δεν είναι καν επαγγελματίες. Βέβαια, ο Ολυμπιακός δεν έχει καν αντίστοιχη ομάδα…

Είναι γεγονός ότι το γυναικείο μπάσκετ δεν είναι στο επίπεδο του ανδρικού και αυτό το γνωρίζουν καλά η Μεντόθα και η Γράου, όμως η άποψή τους για τους αγώνες ΜπαρτσελόναΟλυμπιακός σίγουρα μετράει και την εκφράζουν στο Onsports.

Ήσουν στο Παλάου Μπλαουγκράνα στα πρώτα δύο ματς Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός;

Ι.Λ.Μ.: «Ναι, ήμουν».

Α.Γ. «Ήμουν εκεί στο πρώτο, την Τετάρτη. Το δεύτερο, το είδα στην τηλεόραση».

Απογοητεύτηκες με την ήττα της Μπαρτσελόνα στον δεύτερο αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού;

Ι.Λ.Μ.: «Λίγο. Η Μπαρτσελόνα δεν έπαιξε πολύ καλά. Περίμενα ένα διαφορετικό ματς».

Α.Γ. «Ναι, ειδικά με τον τρόπο που το χάσαμε. Αν είσαι ανταγωνιστικός και τα 40 λεπτά της αναμέτρησης μπορείς να κερδίσεις ή να χάσεις, αλλά αν δεν το κάνεις σε συγκεκριμένες στιγμές του αγώνα, δεν κερδίζεις ή τουλάχιστον, είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις».

Ήταν έκπληξη για εσένα η εμφάνιση του Ολυμπιακού και η νίκη του στο δεύτερο ματς, μέσα στη Βαρκελώνη;

Ι.Λ.Μ.: «Όχι, δεν εξεπλάγην, καθώς ο Ολυμπιακός είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Όπως και να έχει, πίστευα ότι από τη στιγμή που το ματς ήταν στο Παλάου, η Μπαρτσελόνα θα κέρδιζε».

Α.Γ. «Όχι, όμως έμεινα έκπληκτη από την εμφάνισή τους στο πρώτο παιχνίδι. Δεν έπαιξαν στο συνηθισμένο τους επίπεδο και δεν αγωνίστηκαν όσο έντονα έκαναν στο παρελθόν».

Υπάρχει κάτι από το δεύτερο ματς της Μπαρτσελόνα κόντρα στον Ολυμπιακό που θα έλεγες ότι σε εκνεύρισε από την ομάδα σου;

Ι.Λ.Μ.: «Η συμπεριφορά της Μπαρτσελόνα».

Α.Γ. «Δεν είμαι κάποια για να εκνευριστώ με κανέναν, αλλά όλοι μπορούσαν να καταλάβουν την ένταση σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού που δεν ήταν όπως έπρεπε».

Τι σε έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής από τον Ολυμπιακό;

Ι.Λ.Μ.: «Εντυπωσιάστηκα από την ικανότητά τους να σκοράρουν τρίποντα».

Α.Γ. «Βασικά, δύο πράγματα. Το σκοράρισμα του Πρίντεζη. Κάθε σουτ που έβαζε ήταν μέσα και πρέπει να τον συγχαρώ για τα ματς που έκανε. Δεύτερον, ήταν η άμυνα που ήταν πολύ σκληρή».

Πιστεύεις ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί τη νίκη στο ΣΕΦ;

Ι.Λ.Μ.: «Ναι, θεωρώ ότι η Μπαρτσελόνα είναι ικανή για αυτό και να παλέψει μέχρι το τέλος».

Α.Γ. «Ναι, φυσικά. Τους εμπιστεύομαι παρόλο που τα παιχνίδια στην Ελλάδα είναι πάντα δύσκολα. Πρέπει να κερδίσουν και θα το κάνουν, σίγουρα».

Πώς περιμένεις το τέταρτο παιχνίδι στον Πειραιά;

Ι.Λ.Μ.: «Πραγματικά, πιστεύω ότι θα γίνει μεγάλη μάχη και αυτός που θα το αξίζει περισσότερο, θα πάει στα ημιτελικά».

Α.Γ. «Απαιτητικό. Όπως είπα, θα είναι πολύ δύσκολο λόγω του γηπέδου και των οπαδών του Ολυμπιακού. Θα ήταν εξαιρετικό να κερδίζαμε και τα δύο παιχνίδια, όμως τώρα πρέπει να πάρουμε αυτό το ένα. Η Μπάρτσα πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένη και να προσέξει όλες τις μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να της δώσουν τη νίκη».

Η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα είναι πολύ δημοφιλής σε όλον τον πλανήτη. Τι ισχύει για την αντίστοιχη των Γυναικών, στην οποία αγωνίζεσαι; Μπορείς να μας συστήσεις την ομάδα σου;

Ι.Λ.Μ.: «Το μπάσκετ των ανδρών πάντα ήταν πιο δημοφιλές από το γυναικείο. Παρά το γεγονός ότι είμαστε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, δεν είμαστε τόσο διάσημες όσο είναι οι επαγγελματίες άνδρες».

Α.Γ. «Δεν είναι το ίδιο, στα σίγουρα. Είμαστε ένα καινούριο πρότζεκτ της Μπάρτσα και μόλις ξεκινήσαμε, αλλά δεν είμαστε επαγγελματίες σαν και αυτούς, παρόλο που είμαστε στην πρώτη ομάδα. Παλεύουμε για την 4η θέση στο Φάιναλ Φορ της Καταλονίας».

Σε τι επίπεδο είναι το γυναικείο μπάσκετ στην Ισπανία;

Ι.Λ.Μ.: «Το υψηλότερο επίπεδο στο γυναικείο μπάσκετ της Ισπανίας είναι η Λίγκα Φεμενίνα 1».

Α.Γ. «Παίζουμε στο υψηλότερο επίπεδο της Καταλονίας. Η διοργάνωση ονομάζεται Κόπα Καταλούνια. Πάνω από εμάς, έχουμε μόνο τα ισπανικά επίπεδα (δύο επίπεδα μόνο) που έχουν αρχίσει να έχουν επαγγελματική χροιά».

Ποιος είναι ο ρόλος σου στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα;

Ι.Λ.Μ.: «Είμαι πόιντ γκαρντ. Καθοδηγώ την ομάδα μου και τους βοηθώ να καταλαβαίνουν το παιχνίδι. Προσπαθώ να κάνω τα πράγματα πιο εύκολα».

Α.Γ. «Παίζω ως ψηλή και αυτό που κάνω καλύτερα είναι να παίρνω ριμπάουντ και να μάχομαι για όλες τις μπάλες στο ματς, τόσο πρώτης όσο και δεύτερης ευκαιρίας. Δεν είμαι η ψηλότερη στην ομάδα και σίγουρα όχι και η καλύτερη, αλλά μπορώ να πάρω τα ριμπάουντ όταν τα διεκδικούν πολλές και κάποιες φορές αναπάντεχα. Μου αρέσει επίσης να βάζω τρίποντα, όμως αυτή τη χρονιά νομίζω ότι έχω βάλει μόνο ένα. Πρέπει να το αλλάξω αυτό (γελάει). Ωστόσο, το πιο σημαντικό πράγμα σε μια ομάδα είναι να είναι ενωμένη, οπότε προσπαθώ να είμαι θετική και χαρούμενη, όσο μπορώ. Μου αρέσει συνεχώς να κάνω αστεία».



Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved