Μήτογλου: «Θέλω να γίνω πιο δυνατός»

Μήτογλου: «Θέλω να γίνω πιο δυνατός»

Στη φετινή παρουσία του στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, με τη φανέλα του Ουέικ Φόρεστ, αναφέρθηκε ο Κώστας Μήτογλου.

Ο 18άχρονος φόργουορντ πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, για να συνδυάσει σπουδές και μπάσκετ στο NCAA. Με δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ FΜ 94.6 μίλησε για την πρώτη χρονιά του στις ΗΠΑ, που τη χαρακτήρισε θετική, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει άμεσα στην Ευρώπη και κατέθεσε τα προγνωστικά του για το φετινό τελικό του NCAA ανάμεσα στο Ντιουκ και το Ουισκόνσιν (07/04, 04.15). Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στο Ουέικ Φόρεστ και τον προπονητή του, Ντάνι Μάνινγκ: «Επέλεξα το Ουέικ Φόρεστ γιατί έχει πολύ καλό ακαδημαϊκό επίπεδο, αλλά και γιατί έχει πολύ καλό μπασκετικό πρόγραμμα. Ο Ντάνι Μάνινγκ είναι πάρα πολύ καλός προπονητής. Ζητάει από τους παίκτες του να παίζουν δυνατά και προσπαθεί να μεταδώσει την ψυχολογία του νικητή. Είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Για τη φετινή παρουσία του στο Ουέικ Φόρεστ: «Προσπάθησα να κάνω όσο καλύτερη χρονιά μπορούσα. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου. Η ομάδα μου θα μπορούσε να πάει καλύτερα και να πάρει μέρος στο τουρνουά του κολεγιακού πρωταθλήματος. Ελπίζουμε πως θα τα καταφέρουμε του χρόνου. Προσωπικά, θέλω να γίνω πιο δυνατός, ώστε να μπορώ να βελτιώσω το παιχνίδι μου μέσα στη ρακέτα. Έτσι, θα μπορώ να ποστάρω τους αντιπάλους μου και να απειλώ και από έξω με το σουτ».

Για τον τελικό του κολεγιακού πρωταθλήματος του NCAA ανάμεσα στο Ντιουκ και το Ουισκόνσιν: «Το Ντιουκ είναι άπιαστη ομάδα. Μας νίκησε δύο φορές φέτος. Έχουν πολύ σπουδαίους παίκτες και μεγάλη εμπειρία, είναι πολύ πιθανό να κατακτήσουν το κολεγιακό πρωτάθλημα. Στο Ουισκόνσιν έχουν άλλη νοοτροπία παιχνιδιού, μοιάζουν πολύ με ευρωπαϊκή ομάδα. Είναι πολύ καλός και ο Καμίνσκι που παίζει στις θέσεις «4» και «5» και ο πολύ αθλητικός φόργουορντ Ντέκερ. Ο τελικός είναι πάντα 50-50 για τις δύο ομάδες και είμαι πολύ περίεργος ποιος θα αναδειχθεί νικητής».

Για το εάν σκέφτεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ευρώπη: «Έχω έρθει εδώ για να καθίσω τέσσερα χρόνια και να ολοκληρώσω τις σπουδές μου. Δεν ξέρω τι θα γίνει σίγουρα, αλλά θα προσπαθήσω να μείνω εδώ όσο περισσότερο μπορώ».

Για την επιλογή του να παίξει μπάσκετ και όχι ποδόσφαιρο όπως ο πατέρας του, Δημήτρης: «Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο, αλλά το γύρισα στο μπάσκετ αργότερα. Τα είχε… παίξει στην αρχή ο πατέρας μου, αλλά με στηρίζουν απόλυτα στην επιλογή μου αυτή». Ο πατέρας Δημήτρης Μήτογλου είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και στις ακαδημίες της ΠΑΕ εγγράφηκε αρχικά ο Κώστας, όπως και ο μικρότερος αδερφός του Σίμος. Αμφότεροι, όμως, δεν ακολούθησαν τα χνάρια του πατέρα τους, παρά προτίμησαν να παίξουν μπάσκετ, ο Κώστας αρχικά στην Ακαδημία Αστέρια κι εν συνεχεία στον Άρη και ο Σίμος επίσης στους «κιτρίνους».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved