ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 68-71

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 68-71

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 71-68 τον ΠΑΟΚ χάρη στην εύστοχη «βόμβα» του Γιάνκοβιτς στην εκπνοή και στον τελικό θ’ αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Πάτρας

Ο πρώτος τελικός της σεζόν είναι γεγονός για τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" έφεραν εις πέρας την αποστολή τους στη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας, παρά το γεγονός πως έκαναν τα εύκολα δύσκολα. Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς «τσέκαραν» το εισιτήριό τους για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου και θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα της Πάτρας πιθανότατα την Δευτέρα 30 Μαρτίου.

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησαν πολύ άσχημα και.. νευρικά τον ημιτελικό. Ε'ιναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα το σκορ ήταν 4-7 για τους "πράσινους" με τρίποντο του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς. Ο Παναθηναϊκός αν και τα πήγαινε εξαιρετικά στον αμυντικό τομέα, στην επίθεση έκανε πολλά λάθη, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί τις καλές του άμυνες.

Η άμυνα του «τριφυλλιού» συνέχιζε να... κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα (οι «πράσινοι» πίεζαν ασταμάτητα σε όλο το γήπεδο) και με μία από τις ελάχιστες φορές που οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την καλή τους άμυνα, ο Γκιστ έκανε το 6-11 στον αιφνιδιασμό. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έχασαν αρκετές ευκαιρίες να μεγαλώνουν τη διαφορά, αλλά δεν τα κατάφεραν, με τον Μπατίστα όμως να τελειώνει τις φάσεις  και το δεκάλεπτο να βρίσκει τους φιλοξενούμενος μπροστά στο σκορ με 12-17.

Οι «πράσινοι» τα ηνία

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο έδειξε να κατεβάζει ρυθμούς στην άμυνα, αλλά η αστοχία του ΠΑΟΚ, του έδωσε το δικαίωμα να περάσει μπροστά με 14-21. Όμως, οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδιναν.. δικαιώματα στο κομμάτι των ριμπάουυντ, ενώ και στην επίθεση οι βεβιασμένες επιλογές των «πράσινων» κρατούσαν τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, 16-21, στο 14'. ΠΑΟK συνέχιζε να τα... σπάει με τους διαιτητές να δίνουν το ελεύθερο στο... βρώμικο παιχνίδι του Λάνγκφορτ, αλλά ο Τζέιμς Γκιστ με πολύ ωραία προσωπική ενέργεια «έγραφε» το 18-25 στο 17'.  Τα δώρα του Παναθηναϊκού προς τον ΠΑΟΚ συνέχισαν να... υπάρχουν με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, όμως, ύστερα από γκολ-φάουλ να κάνει το 20-28 και τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 27-33.

«Μαχαιριά» του Φώτση

Με τον Έι Τζέι Σλότερ να ξεκινάει "καυτός" το δεύτερο ημίχρονο και να πετυχαίνει πέντε συνεχόμενους πόντους, ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά τη διαφορά των 10 πόντων, 27-38. Στα επόμενα δύο λεπτά, όμως, η εικόνα.. άλλαξε, μιας και οι γηπεδούχοι βρήκαν εις... διπλούν τον δρόμο για το καλάθι του Παναθηναϊκού από τα 6,75 μέτρα και μείωσαν σε 33-38, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να αναλαμβάνει δράση. Η απάντηση ήταν άμεση για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Τζέιμς Γκιστ πήρε την κατάσταση πάνω και με σουτ τριών πόντων αλλά και με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα έκανε το 35-43. Ο Γιάνκοβιτς έβαλε τέλος στο μίνι σερί του ΠΑΟΚ, 4-0 και με καλάθι του από τα πέντε μέτρα έκανε το 39-45. Ο Τσόχλας με σουτ τριών πόντων μείωσε σε 44-47, αλλά ο Αντώνης Φώτσης με ένα τεράστιο τρίποντο που.. φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του έκανε το 44-50.
Το σύνθημα ο αρχηγός, το… κερασάκι ο Βλάντο

Ο Λάνγκφορντ σε δύο συνεχόμενες επιθέσεις δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κόντρα στον Μπατίστα, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει σε 48-50 και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να περνάει στη θέση του Ουρουγουανού τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος με την επιστροφή του κάρφωσε εντυπωσιακά έπειτα από άλι ουπ πάσα του Σλότερα, 48-52. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε με τον Λάνγκφορντ να μείνει κοντά στο σκορ, αλλά στο 34' ο Διαμαντίδης με τρίποντο έκανε το 52-59 και ένα λεπτό αργότερα ο αρχηγός του "τριφυλλιού" με γκολ-φάουλ έκανε το 52-62.

Ο Διαμαντίδης συνέχιζε το.. βιολί του, αφού με... πάρε-βάλε πάσα στον Γκιστ, ο Αμερικανός έκανε το 52-64. Οι χαμένες βολές και η κακή αμυντική λειτουργία έκαναν ξανά το ματς ντέρμπι στο τέλος. Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν και με το σκορ 68-65 στα 5,6’’ έγινε φάουλ στον Όντουμ ο οποίος αστόχησε στη δεύτερη βολή. Ο Μαργαρίτης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ισοφάρισε (68-68), ωστόσο στα 4’’ που απέμεναν οι «πράσινοι» κυκλοφόρησαν σωστά τη μπάλα και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς εκτέλεσε από τα 6.75!

TΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-17, 27-33, 44-50, 68-71.

ΠΑΟΚ: Λάνγκφορντ 18, Χαριτόπουλος 9, Κάρτερ 5 (1), Σαλούστρος 4, Τσόχλας 3 (1), Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 9 (1), Όντουμ 9, Βον 2, Σιναντίνοβιτς 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπλουμς 1, Σλότερ 12 (1), Γιάνκοβιτς 13 (2), Φώτσης 3 (1), Παππάς 8, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 8 (1), Γκιστ 13 (1), Μπατίστα 11.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 68-71

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54e9dd3c8564210109eed0a0?theme=onsports{/iframe}


Conference League: Στη διάθεση του κοινού το τρόπαιο - Ακυρώθηκε η έκθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια
Conference League: Στη διάθεση του κοινού το τρόπαιο - Ακυρώθηκε η έκθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια
Προφυλακίστηκε ο 31χρονος συλληφθέντας οπαδός για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Προφυλακίστηκε ο 31χρονος συλληφθέντας οπαδός για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Παναθηναϊκός AKTOR: Θλάση Σλούκας και Χουάντσο
Παναθηναϊκός AKTOR: Θλάση Σλούκας και Χουάντσο
Βόλεϊ: Ανακοίνωσε Γκαρντίνι ο Ολυμπιακός
Βόλεϊ: Ανακοίνωσε Γκαρντίνι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved